eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
computer screen with programming code and an alert message, concept of computer security, malware or hacker attack (3d render)
Nyitókép: lucadp/Getty Images

Ha szokott pdf-fájlt letölteni, akkor veszélyben van

Újabb trükköt vetnek be a kiberbűnözők.

A Netskope felhő- és számítógép-biztonsági cég legújabb jelentése szerint nagyon is óvatosan kell bánni a netről letöltött PDF-ekkel, ugyanis a támadók rosszindulatú PDF-fájlokat készítenek, és keresőoptimalizálási technikákat alkalmazva előkelő helyre pozicionálják ezeket az olyan keresőkben, mint a Google vagy a Bing, azaz a gyanútlan felhasználók óhatatlanul beléjük botlanak - idézte az összesítést a hvg.hu.

Az elmúlt 12 hónap adatai szerint egyes támadók nagyon ügyessé váltak a keresőoptimalizálás (SEO) terén. A keresőmotorok által hivatkozott rosszindulatú programletöltések túlnyomórészt rosszindulatú PDF-fájlok voltak, köztük sok hamis CAPTCHA, amelyek adathalász, spam, átverés és rosszindulatú programokat tartalmazó webhelyekre irányították át a felhasználókat.

A rendszerüzemeltetők figyelmét arra hívják fel, hogy felül kell vizsgálniuk a rosszindulatú programok elleni védelmi stratégiájukat és figyelni kell az összes lehetséges belépési pontra, továbbá le kell tiltaniuk a kockázatos webhelyeket.

Mindenki számára fontos, hogy biztonságos és megbízható alkalmazást használjon az alternatívák helyett, ellenőrizze kell a PDF-forrásokat, és csak olyan megbízható PDF-olvasót használjon, amely megakadályozza, hogy a PDF kódja a fájlon kívül „beszéljen” készülékével vagy a számítógépével.

Végül a felhasználóknak mindig erős jelszavakat kell létrehozniuk, és be kell állítaniuk a kétlépcsős hitelesítést.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×