INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

digitális

pdf

kiberbűnözés

letöltés

internet

computer screen with programming code and an alert message, concept of computer security, malware or hacker attack (3d render)

Ha szokott pdf-fájlt letölteni, akkor veszélyben van

Infostart

Újabb trükköt vetnek be a kiberbűnözők.

A Netskope felhő- és számítógép-biztonsági cég legújabb jelentése szerint nagyon is óvatosan kell bánni a netről letöltött PDF-ekkel, ugyanis a támadók rosszindulatú PDF-fájlokat készítenek, és keresőoptimalizálási technikákat alkalmazva előkelő helyre pozicionálják ezeket az olyan keresőkben, mint a Google vagy a Bing, azaz a gyanútlan felhasználók óhatatlanul beléjük botlanak - idézte az összesítést a hvg.hu.

Az elmúlt 12 hónap adatai szerint egyes támadók nagyon ügyessé váltak a keresőoptimalizálás (SEO) terén. A keresőmotorok által hivatkozott rosszindulatú programletöltések túlnyomórészt rosszindulatú PDF-fájlok voltak, köztük sok hamis CAPTCHA, amelyek adathalász, spam, átverés és rosszindulatú programokat tartalmazó webhelyekre irányították át a felhasználókat.

A rendszerüzemeltetők figyelmét arra hívják fel, hogy felül kell vizsgálniuk a rosszindulatú programok elleni védelmi stratégiájukat és figyelni kell az összes lehetséges belépési pontra, továbbá le kell tiltaniuk a kockázatos webhelyeket.

Mindenki számára fontos, hogy biztonságos és megbízható alkalmazást használjon az alternatívák helyett, ellenőrizze kell a PDF-forrásokat, és csak olyan megbízható PDF-olvasót használjon, amely megakadályozza, hogy a PDF kódja a fájlon kívül „beszéljen” készülékével vagy a számítógépével.

Végül a felhasználóknak mindig erős jelszavakat kell létrehozniuk, és be kell állítaniuk a kétlépcsős hitelesítést.

Nyitókép: lucadp/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018