INFORÁDIÓ
2021. november 27. szombat
Virgil

Energiavilág


Ha Önnek sem mindegy, hogy mennyit fizet a gázért, a villanyért, ha tudni szeretné, hogyan takarékoskodhat az energiával, hallgassa az InfoRádió magazinját!

Az energiagazdálkodás legfrissebb hírei az Inforádióban. A magazin a legkorszerűbb energiatermelési módok, és technológiák bemutatását tekinti feladatának. A műsor a magyar lakosság energiatakarékos szemléletének kialakítására, gondolkodásmódjának átalakítására törekszik, bemutatja az európai energiatakarékos módszereket, hogy a következő generációk is élvezhessék a civilizáció előnyeit.

E-mail: energia@inforadio.hu

Adás: hétfő, 20.00


Az Energiavilág magazin 2021. november 22-i adása

Magyarország jövőre tudományos megalapozottságú tervet mutat be a Tisza és árterének komplex és új szemléletű vízgazdálkodására; Jó üzlet az energetikai befektetés, ezt mondta az Inforádiónak az Alteo vezérigazgató helyettese, miután a cég fennállásának legjobb első háromnegyedévét zárta - erről szól az EnergiaVilág 2021. november 22-ei adása. 

Az Energiavilág magazin 2021. november 15-i adása

Visszaütött az európai törekvés, a rövidtávú gázszerződések elterjedése az egyik oka a gázár megugrásának, véli a szakértő. Életbe lépett az árbefagyasztás: három hónapig 480 forintnál nem lehet drágább az üzemanyag. A szénből nyert energia termelésének és felhasználásának befejezésében egyeztek meg a klímacsúcs résztvevői - erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2021. november 8-i adása

Hosszú évek után hamarosan megkezdődhet a becslések szerint akár 80 milliárd köbméter földgázt rejtő romániai Neptun mezőn a kitermelés; akár nyolcvan százalékkal csökkenhet a világ országainak üvegházhatású gáz kibocsátása 2050-re, ha betartják a mostani klímacsúcson tett ígéreteiket - erről szól az Energiavilág 2021. oknovember 8-i adása.

Az Energiavilág magazin 2021. november 1-jei adása

December elején indul a 200 milliárdos megújuló pályázat; társadalmi szemléletváltozásra lehet szükség az elektromos autózás elterjedéséhez egy szakértő szerint; földrengésbiztos lesz az új Paksi Atomerőmű monda a parlamentben Süli János; iparági határköltség alapú árképzést írt elő a piac egészére a MEKH; jogerősen két év börtönbüntetésre ítélték Horvátországban Hernádi Zsoltot, a MOL elnök-vezérigazgatóját a MOL-INA ügyben -- erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2021. október 25-i adása

Megalakult a Magyar Hidrogénszövetség; a kínai energiaválság kihat az egész világra; zöld hidrogén Bükkábrányban; a tél közepén elfogyhat a szlovák gázkészlet - erről szól az EnergiaVilág 2021. október 25-ei adása.

Az Energiavilág magazin 2021. október 18-i adása

A kereskedelmi földgáztárolókat felkészítették a téli időszakra, 100 napra elegendő a tartalék, közben 17 százalékkal csökkent a hazai stratégiai gázkészletek mértéke; adatelemzéssel egyenlíti ki a felhasználó oldali villamosáram igényt egy hazai cég, kiküszöbölve így a megújulók változó mértékű termeléséből adódó ingadozást - erről szól az EnergiaVilág adása. 

Az Energiavilág magazin 2021. október 11-i adása

Jelentősebb fejlesztés nélkül a jelenlegi villamosenergia-rendszer hozzávetőleg 3000 MW napelemes kapacitást tud kezelni, vélik a szakemberek; államtitkári székből érkezik az MVM vezérigazgató-helyettese Juhász Edit személyében; nagy volt az érdeklődés az Erőművek Éjszakája program iránt; az energiahordozók árnövekedése rámutatott az európai erőművi tartalékkapacitások szűkösségére.

Az Energiavilág magazin 2021. október 4-i adása

Újabb 15 évig a Gazprom lesz Magyarország legnagyobb gázszállítója, milyen hatása lehet a megállapodásnak a hazai piacra; új vezető az MVM Csoport és az Országos Atomenergia Hivatal élén; a tervezett új paksi blokkok alatt futó törésvonal okoz vitát -- erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2021. szeptember 27-i adása

Nagyobb függetlenséget kapna az Országos Atomenergia Hivatal; fontos a készletezés a megújuló kapacitások kiépítése mellett; megugrott nyáron a villamosenergia-felhasználás idehaza, 80 százalékos lehet idén a magyarországi kereskedelmi gáztárolók maximális töltöttsége - erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2021. szeptember 20-i adása

2,5-3 szorosára nőtt a földgáz ára a világpiacon pár hónap alatt: az oroszok nagyobb kitermelést ígérnek, a briteknél válságtanácskozást hívtak össze; a NAÜ megvizsgálja a japán tervet, miszerint a tengerbe engedik a fukusimai erőmű radioaktív szennyezett hűtővizét; ismét megrendezik az Erőművek Éjszakáját, ahova már lehet regisztrálni – erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2021. szeptember 13-i adása

A kormány elfogadta a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiát; elektromos áram tároló rendszert üzemeltek be a Balaton partján; hidrogéntermelő rendszert hoznak létre a kardoskúti földalatti gáztárolónál -- erről szól az EnergiaVilág 2021. szeptember 13-ai adása

Az Energiavilág magazin 2021. szeptember 6-i adása

Több évtizedes munka kezdődik meg Csernobilban – bontják a sérült atomerőmű fölé emelt betonszarkofágot; 200 milliárd forintos vissza nem térítendő pályázat háztartások megújuló termelésének segítésére; egy év alatt 60 százalékkal nőtt az elektromos töltők száma idehaza - erről szól az EnergiaVilág adása. 

Az Energiavilág magazin 2021. augusztus 30-i adása

Hidrogénszállítás a hazai földgázvezeték-hálózaton; 15 éves gázmegállapodás Oroszországgal; cseppfolyós földgáz Horvátországból Ukrajnának; a fogyasztóvédelem ellenőrizte az új energiahatékonysági címkéket – erről szól az EnergiaVilág 2021. augusztus 30-ai adása.

Az Energiavilág magazin 2021. augusztus 23-i adása

A koronavírus-járvány után megugrott Kínában az elektromosáram iránti kereslet, ami áramkimaradásokhoz is vezetett. Mindeközben folyamatosan épülnek a távol-keleti országban a szénerőművek – erről szól az EnergiaVilág 2021. augusztus 23-i adása.

Az EnergiaVilág magazin 2021. augusztus 16-i adása

Az MVM Next szeptember elsejétől az egyetemes áramszolgáltató az ELMŰ-ÉMÁSZ helyett; árcsökkenést hozott a legújabb METÁR-tender; az emberi tevékenység minden korábbinál er◊teljesebben idézi el◊ a klímaváltozást, amely visszafordíthatatlanná vált – erről szól az EnergiaVilág 2021. augusztus 16-ai adása. 

Az Energiavilág magazin 2021. augusztus 9-i adása

Szeptemberre feltöltik a hazai gáztárolókat; története legjobb negyedéves eredményét érte el a Mol; az akkumulátorok okozhatják az e-mobilitásban a legnagyobb kihívást; az elektromosáram-felhasználásban is érezhető volt a koronavírus-járvány hatása - erről szól az EnergiaVilág 2021. augusztus 9-i adása.

Az Energiavilág magazin 2021. augusztus 2-i adása

Rekord szintre drágult idehaza a benzin, de folyamatosan egyre több üzemanyagot vásárolnak idehaza, a leginkább a prémium kategóriából; már júliusban átléptünk a túlfogyasztás időszakába – erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2021. július 26-i adása

Befejezhetik az Északi-Áramlat-2 gázvezeték építését; megkapta az engedélyt Szerbia felé a gázvezeték-kapacitás bővítés; az MVM Next szeptember elsejétől az egyetemes áramszolgáltató az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatási területén – erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2021. július 19-i adása

A cseh határtól az Adriáig segíti az elektoromos autók töltését egy magyar applikáció; a kitermelés növeléséről döntöttek az OEPC+ tagországok – erről szól az EnergiaVilág 2021. július 19-i adása.

Az Energiavilág magazin 2021. július 12-i adása

Összekapcsolták a szerb és a magyar nagynyomású földgázvezeték-rendszert; Lengyelországban nyert tendert az MVM egyik leányvállalata; újabb pályázatot indítottak elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlására; ezredik Fresh Cornerét nyitotta meg a MOL – erről szól az EnergiaVilág adása.


×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018