INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

Energiavilág


Ha Önnek sem mindegy, hogy mennyit fizet a gázért, a villanyért, ha tudni szeretné, hogyan takarékoskodhat az energiával, hallgassa az InfoRádió magazinját!

Az energiagazdálkodás legfrissebb hírei az Inforádióban. A magazin a legkorszerűbb energiatermelési módok, és technológiák bemutatását tekinti feladatának. A műsor a magyar lakosság energiatakarékos szemléletének kialakítására, gondolkodásmódjának átalakítására törekszik, bemutatja az európai energiatakarékos módszereket, hogy a következő generációk is élvezhessék a civilizáció előnyeit.

E-mail: energia@inforadio.hu

Adás: hétfő, 20.00


Az EnergiaVilág magazin 2022. november 28-i adása

Új, napi akár 1000 hordós kitermelésre alkalmas olajmezőt talált a MOL Vecsés közelében; 90 százalék közeli a hazai földgázkészlet; tavalyhoz képest megháromszorozódott az Európába behozott amerikai LNG mennyisége – erről is szól az Inforádió EnergiaVilág című műsorűnak 2022. november 28-ai adása.

Az EnergiaVilág magazin 2022. november 21-i adása

Napi akár 1000 hordó kőolajat is kitermelhet a Mol a Vecsés határában talált új mezőn; zöldenergia tanúsítványokkal kereskednek idehaza, egyre nagyobb érdeklődés mellett; jelentősen csökkent az ország energiafelhasználása augusztusban az előző év azonos időszakához képest – erről is szól az InfoRádió EnergiaVilág című műsorűnak 2022. november 21-ei adása.

Az EnergiaVilág magazin 2022. november 14-i adása

Visszaesett a villamosenergia felhasználás szeptemberben; január elsejétől nem emelkedhet a rendszerhasználati díj a lakosságnak – de mit is tartalmaz ez a tétel; újabb húsz évvel meghosszabbítaná a Paksi Atomerőmű üzemidejét a kormány – erről is szól az InfoRádió EnergiaVilág című műsorának 2022. november 14-ei adása.

Az EnergiaVilág magazin 2022. október 31-i adása

Meddig hosszabbítható meg Paks 1 négy reaktorának üzemideje; milyen lehetőségek vannak a hidrogéntechnológiában rövid távon; hogy lehet egy függönnyel pénzt megtakarítani – erről szól az EnergiaVilág 2022. október 31-i adása.

Az EnergiaVilág magazin 2022. október 24-i adása

Négymilliárd forint energiahatékonyság javítására; egyetemi hallgatók egy köre és a mesterséges intelligencia is részt vesz a Műegyetem energiafelhasználás-csökkentésében; az energiaválság felgyorsította a hidrogéntechnológia bevezetésének kutatását – erről szól az EnergiaVilág 2022. október 24-ei adása.

Az EnergiaVilág magazin 2022. október 17-i adása

Változik a napelemekre vonatkozó szabályozás – felfüggeszti a kormány a betáplálási kötelezettséget. Milyen hatása van ennek a megtérülésre, mennyivel drágítja meg a beruházást egy akkumulátor telepítése - erről szól az EnergiaVilág 2022. október 17-ei adása.

Az EnergiaVilág magazin 2022. október 10-i adása

Csökken a gáz világpiaci ára, de meddig tart ki a pozitív hangulat? Az OPEC+ szűkíti a kínálatot, az Egyesült Államok újabb készleteket szabadít fel stratégiai tartalékaiból. Újabb programmal segíti a kormány a hazai vállalatokat megnövekedett energiaszámláik kifizetésében. Ezekről szól az EnergiaVilág 2022. október 10-i adása.

Az EnergiaVilág magazin 2022. október 3-i adása

Hogyan változtatja meg az uniós energiamixet a jelenlegi energiaválság; október 1-től új gázév kezdődött, és emelkedett a rendszerhasználati díj; újra engedélyezték Nagy-Britanniában a palagáz és palaolaj kitermeléséhez szükséges ?rétegrepesztés” technológiát - erről szól az EnergiaVilág 2022. október 3-ai adása.

Az Energiavilág magazin 2022. szeptember 26-i adása

Mintegy 4,5 milliárd köbméter gáz van a hazai tárolókban; ingatlanokra lebontott napelemes térképet tettek közzé Budapesten; folyamatosan zajlanak a megbeszélések az uniónak szánt ukrán áramexport bővítése érdekében - erről szól az EnergiaVilág 2022. szeptember 26-ai műsora.

Az Energiavilág magazin 2022. szeptember 19-i adása

Hidrogéncellásmotorvonatokat szerezne be a MÁV; 130 százalékkal, vagyis több mint duplájára nőtt a nyilvános elektromos töltőállomásokon felhasznált villamosenergia; a hazai földgázfelhasználása kiváltható lenne biogázzal; már kereskedelmi forgalomba kerülő áramot termelnek az első, kiégett fűtőelemekből készült üzemanyaggal működő atomreaktorok – erről szól az EnergiaVilág műsora.

Az Energiavilág magazin 2022. szeptember 12-i adása

Megérkezik-e a szerződésben rögíztett mennyiségű orosz gáz Magyarországra, mire elegendő a tárolói kapacitás; idén ősszel is felmérik, mennyire elégedettek a víziközmű szolgáltatókkal az ügyfeleik - erről is szól az EnergiaVilág 2022. szeptember 12-i adása.

Az Energiavilág magazin 2022. szeptember 5-i adása

Szinte tolonganak a vevők a napelemekért a rezsiár-módosítás után; nem indult újra a gázszállítás az Északi Áramlat-1 gázvezetéken; hőszivattyúval is csökkenthető a rezsiszámla – erről is szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2022. augusztus 29-i adása

Megkapta a létesítési engedélyt Paks 2.; tovább emelkedett Európában a villamosenergia ára; a kormány növelte, és a fűtőértékhez kötötte a rezsicsökkentett áron felhasználható gázt – erről is szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2022. augusztus 22-i adása

Hamarosan megkezdődhet a földgázkitermelés Nyékpusztán – tartalékokról és a munka feltételeiről is beszélünk; zöld utat kaphatnak a szélerőművi beruházások – mekkora lehetőség van a technológiában idehaza – erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2022. augusztus 15-i adása

Már elérhető az úgynevezett fogyasztási jelleggörbe, ami szerint augusztusban 15 köbméterig, januárban pedig a maximális 336 köbméterig lehet rezsicsökkentett áron földgázt vásárolni; több mint ötödével nőtt a megújulókból termelt villamosenergia mennyisége; 500-600 kisbenzinkút tart zárva augusztus 19-én és 20-án – erről is szól az EnergiaVilág.

Az Energiavilág magazin 2022. augusztus 8-i adása

Katasztrófát okozhatnak az Európa legnagyobb atomerőműve körüli harcok, az ENSZ-főtitkár az öngyilkos katonai műveletek azonnali befejezésére szólította fel a szembenálló feleket; kimagasló eredménnyel zárt a Mol a második negyedévben - erről is szól az EnergiaVilág 2022. 08. 08-ai adása.

Az Energiavilág magazin 2022. augusztus 1-i adása

33 milliárdos pályázat indul energiatárolók építésére; csökkent a kedvezményes áron üzemanyag vásárlásra jogosultak köre - erről is szól az EnergiaVilág 2022. augusztus 1-i műsora.

Az Energiavilág magazin 2022. július 25-i adása
Az Energiavilág magazin 2022. július 11-i adása

Folyamatos a földgáz betárolása; hétmilliárdos távhő-fejlesztés, az atomenergia is segítheti a klímacélok elérését - erről is szól az EnergiaVilág adása. 

Az Energiavilág magazin 2022. július 4-i adása

Zökkenőmentesen hónapot tudhat maga mögött az áramlásalapú villamosenergia-kapacitásszámítási rendszer; Szijjártó Péter szerint a paksi bővítés szeptemberben átléphet a második, konkrét építkezési fázisba - erről is szól az EnergiaVilág adása.


×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018