INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

Energiavilág


Ha Önnek sem mindegy, hogy mennyit fizet a gázért, a villanyért, ha tudni szeretné, hogyan takarékoskodhat az energiával, hallgassa az InfoRádió magazinját!

Az energiagazdálkodás legfrissebb hírei az Inforádióban. A magazin a legkorszerűbb energiatermelési módok, és technológiák bemutatását tekinti feladatának. A műsor a magyar lakosság energiatakarékos szemléletének kialakítására, gondolkodásmódjának átalakítására törekszik, bemutatja az európai energiatakarékos módszereket, hogy a következő generációk is élvezhessék a civilizáció előnyeit.

E-mail: energia@inforadio.hu

Adás: hétfő, 20.00


Az Energiavilág magazin 2022. május 16-i adása

Napraforgók segítségével beállított napelemek; elektromos autó akkumulátorok ideális üzemeltetése; felmérés a távhőszolágáltatókról - erről is szól a EnergiaVilág című műsor.

Az Energiavilág magazin 2022. május 9-i adása

Dekarbonizációs szolgáltatási csomagot kínál az E.ON; Finnország elállt a Roszatom-szerződéstől; márciusban nőtt az Európába érkező orosz földgáz mennyisége - erről is szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2022. május 2-i adása

Hogyan zöldíthető tovább Európa energiaellátása a megugrott nyersanyagárak mellett, az orosz-ukrán háború idején miként csökkenthető az orosz függőség, milyen hatása lenne a szankcióknak - erről is szól az InfoRádió EnergiaVilág című műsorának legújabb adása.

Az Energiavilág magazin 2022. április 25-i adása

Konzultáció kezdődött az Európai Bizottság új energiaszabályozási csomagjáról; évente a GDP 2-3 százalékát kellene felhasználni a klímacélok megvalósítására Magyarországon a következő három évtizedben; a különböző szankciók miatt nyugati jelenléte feladását tervezi Kína vezető tengeri gáz- és olajkitermelő cége - egyebek közt erről szól az Inforádió EnergiaVilág című műsora.

Az Energiavilág magazin 2022. április 18-i adása

Néhány tíz forintos árcsökkenést eredményezne, ha felfüggesztenék az üzemagyagok bioösszetevő adagolására vonatkozó előírást az Ásványolaj szövetség főtitkára szerint; folyamatos az új földgázbeszállítók keresése az unióban, jelentős megállapodások azonban eddig nem jöttek létre – egyebek közt erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2022. április 11-i adása

Alternatív üzemanyag és levegőből kivont széndioxid kutatás Magyarországon; napi félmillió hordóval csökken áprilisban az orosz kivitel, az ország bevételei viszont változatlan szinten maradnak – egyebek közt erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2022. április 4-i adása

Megkezdődött a hazai földgáztárolók feltöltési időszaka; energiaközösséget hoz létre hat szolnoki közintézmény; Moszkva rubelben számolja el a nyugatra eladott földgázt – erről szól az Inforádió EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2022. március 28-i adása

Több mint másfélszeresével nőtt egy év alatt a háztartási méretű kiserőművek száma Magyarországon; Európa számos országa komoly erőfeszítéseket tesz, hogy már idén csökkentse az orosz energiaimport kitettségét; az Egyesült Államok és az Európai Unió új partnerségi megállapodást köt Európa orosz energiafüggőségének csökkentésére; idehaza a mérőórák átírásának fontosságára hívja fel a figyelmet a hatóság – erről szól az EnergiaVilág műsora.

Az Energiavilág magazin 2022. március 21-i adása

Az ukrajnai háború hatására világszerte csökkenhet az elektromos autók elérhetősége, miközben az áruk tovább nőhet; nem vesz át minden bezárt töltőállomást a MOL; árrögzítés nélkül nagyjából 120 forinttal kerülne többe a benzin – erről szól az Infordió EnergiaVilág című műsora.

Az Energiavilág magazin 2022. március 14-i adása

Oroszország az Északi Áramlat gázvezeték lezárásával fenyegetőzik, amit vélhetően azonban nem tesz meg; az ukrán-orosz háború ellenére az aktív szavazók négyötöde helyesli, hogy Magyarország orosz gázt vásárol; új fúziós energia rekordot értek el a EUROfusion konzorcium szakemberei – erről szól az EnergiaVilág 2022. március 14-i adása. 

Az Energiavilág magazin 2022. március 7-i adása

Komplex számítási mód a különböző áramtermelési lehetőségek összehasonlítására egy magyar egyetem munkatársaitól; áramellátási gondokat okozhat Ukrajnában az orosz hadsereg az atomerőművek elfoglalásával; rövid- és középtávon nem jelent alternatívát az orosz gáznak az LNG – erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2022. február 28-i adása
  • Egy évtized alatt több mint a duplájára is nőhet idehaza a villamosenergia-felhasználás, miközben a megújulók jelentős hoznak az eddigi centralizált termeléshez képest  - interjú Batta Gergővel, a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. operatív vezérigazgató-helyettesével
  • Továbbra is teljes a hazai stratégiai gáztárolók töltöttsége, miközben a kereskedelmi tárolóké 11 százalék alá csökkent
Az Energiavilág magazin 2022. február 21-i adása

Több mint 3,5 milliárd dolláros eredménnyel zárta a múlt évet a MOL-csoport; hogyan hat a kutakra az üzemanyagok egyre emelkedő nagykereskedelmi ára; adatelemzéssel egyenlíti ki a felhasználó oldali villamosáram igényt egy hazai cég, kiküszöbölve így a megújulók változó mértékű termeléséből adódó ingadozást - erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2022. február 14-i adása

Új fúziós energia rekordot értek el a EUROfusion konzorcium szakemberei; orosz-ukrán fegyveres konfliktus esetén sem állna le valószínűleg a gázszállítás Európa felé – véli a szakértő; jóváhagyta a hatóság a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. 10 évre szóló hálózatfejlesztési tervét - erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2022. február 7-i adása

Kútbezárások jöhetnek az ásványolaj szövetség szerint; elhibázott lépésnek tartja az uniós taxonómia-rendeletet Aszódi Attila; lakásárak energetikai felújítás után; 2021 decemberében rekordot döntött a hazai földgázfelhasználás – erről szól az EnergiaVilág adása.

Az Energiavilág magazin 2022. január 31-i adása

Mesterséges intelligenciával a kibocsátáscsökkentésért; a hosszú felezési idejű nukleáris hulladékból gyorsan lebomló magokká alakítaná át a kiégett fűtőelemeket a szegedi egyetem által fejlesztett lézeres technológia – erről szól az Inforádió EnergiaVilág című műsorának adása. 

Az Energiavilág magazin 2022. január 24-i adása

Több mint fél évtizedes csúcsra emelkedett a kőolaj világpiaci ára; tavaly megugrott a napelem-telepítési kedv idehaza – erről szól az Inforádió EnergiaVilág című műsorának adása.

Az Energiavilág magazin 2022. január 17-i adása

Péntekig, január 21-ig véleményezhetik a taxonómia rendelet szövegtervezetét az uniós tagállamok; benzinkutakat vásárolt Lengyelországban a MOL; megkezdték az energiatermelést az első, kiégett nukleáris üzemanyag hasznosításával készült kísérleti Remix kazettákkal Oroszországban – erről szól az EnergiaVilág című műsorának adása.

Az Energiavilág magazin 2022. január 10-i adása

Az Európai Bizottság bemutatta tervezetét a nukleáris energia és a földgáz további hasznosításához; a többség támogatná az egyszer használatos műanyagok szélesebb körének betiltását, közzétette az energiahivatal a villamos energia kockázati készültségi tervét - erről szól az EnergiaVilág adása. 

Az Energiavilág magazin 2022. január 3-i adása

Rekordárak és 12 szeres drágulás a földgáz világpiacán, növekvő kereslet a kőolajara visszafogott kitermelés mellett - erről szól az EnergiaVilág 2022 január 3-ai adása.


×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018