INFORÁDIÓ
2021. április 21. szerda
Konrád

Ötkarika


Az InfoRádió olimpiai magazinja. Versenyzők, mesteredzők, sportvezetők az ötkarikás játékokról, világ- és Európa-bajnokságokról, a legrangosabb hazai rendezvényekről és a felkészülés hátteréről.

A műsor szakmai partnerei: a Magyar Olimpiai Bizottság, a Birkózó és a Kajak-Kenu Szövetség.

A szerkesztő-műsorvezető: Farkas Dávid.

Email-cím: farkas.david@inforadio.hu.

Adás: pénteken 19.30-tól.


Az Ötkarika magazin 2021. április 16-i adása

Az adásban Udvarhelyi Gábor, a vívók szakvezetője a rekordlétszámú sportági olimpiai csapatról és tanítványa, Rédli András jövőjéről is beszél. Megszólal az egyaránt olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka és Márton Anita, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai igazgatója, a világbajnok Bácsi Péter, a nemrég tokiói kvótát szerzett evezős Pétervári-Molnár Bendegúz, az ugyanerre készülő kenus Fejes Dániel, valamint a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó Gyulay Zsolt is.

Az Ötkarika magazin 2021. április 9-i adása

Adásunkban először a pénteken elhunyt olimpiai aranyérmes koronglövő Igaly Diánára emlékezünk a vele készült utolsó interjúnkkal. Ezután hosszabban nyilatkozik a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán és a vb-aranyérmes birkózó Lőrincz Tamás, majd megszólal a cselgáncs Eb-re készülő Pupp Réka és a pekingi olimpiai kvótát kiharcoló műkorcsolyázó Magyar Márk, míg Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke a májusi szegedi kettős nemzetközi verseny előkészületeiről is beszél.

Az Ötkarika magazin 2021. április 2-i adása

Adásunkban a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron részletesen beszél a budapesti Vilákupa-verseny közvetett és közvetlen hatásairól, a válogatott csapattagok feladatairól, a tokiói esélyekről is. Emellett megszólal a műsorban Kovács Katalin, Kopasz Bálint, Bacsa Péter, Szőke Alex, Elek Gábor és Valter Attila is.

Az Ötkarika magazin 2021. március 26-i adása

Adásunkban hosszabban nyilatkozik a gátfutó Baji Balázs és a párbajtőröző Siklósi Gergely is. A birkózók budapesti kvalifikációs versenyéről Sike András és a friss kvótás Korpási Bálint beszél, majd hallhatják Kovács Istvánt, a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) új főtitkárát és Kárai Pétert, az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) vezetőségi tagját, az MKKSZ alelnökét.

Az Ötkarika magazin 2021. március 19-i adása

Adásunkban Gyurta Dániel, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, olimpiai bajnok úszó részletesen beszél a múlt heti online NOB-kongresszusról.
Ezután nyilatkozik még a műsorban:
- Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya
- a 100. magyar tokiói olimpiai kvótát megszerző asztaliteniszező, Majoros Bence
- Dancsházy-Nagy Tamás, a férfi párbajtőrözők szövetségi vezetőedzője
- a balesete után visszatérő kajakozó, Gál Péter
- és Deutsch Péter, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatója

Az Ötkarika magazin 2021. március 12-i adása

Adásunkban először a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerdán kezdődött kongresszusával foglalkozunk, Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke beszél a fejleményekről. Szöllősi-Zácsik Szandra a női kézilabdázók győri olimpiai selejtezőtornájáról mondja el gondolatait, a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság tanulságait Bánhidi Ákos menedzser-edző, az összetettben aranyérmes Liu Shaoang és a női váltóval hatodik helyezett Jászapáti Petra összegzi, majd megszólal a lengyelországi fedettpályás atlétika Európa-bajnokságon bronzérmes Krizsán Xénia és a tollaslabdázó Krausz Gergely. Sevillából jelentkezik be a magyar férfi kenusok szövetségi vezetőedzője, Németh Szabolcs, a birkózók budapesti európai olimpiai kvalifikációs selejtezőtornájáról Bácsi Péter szakmai igazgató nyilatkozik, majd interjút hallhatnak a római nemzetközi versenyen a kötöttfogásúak 87 kilós mezőnyében győztes Takács Istvánnal.

Az Ötkarika magazin 2021. március 5-i adása

Adásunkban rutinos olimpikonok, világbajnokok beszélnek részletesen a tokiói játékok jelentőségéről, a felkészülésükről és az olimpiáig hátralévő fontosabb versenyekről: nyilatkozik a birkózó Sastin Marianna, a kajakozó Csipes Tamara, az öttusázó Marosi Ádám és a vívó Rédli András is. Emellett megszólal a női kézilabdázók győri olimpiai pótselejtezőjére is készülő Háfra Noémi, majd az alpesi síző Úry Bálint, aki az U18-as világbajnoki érmek mellett a pekingi olimpiai szereplés lehetőségére is kitér.

Az Ötkarika magazin 2021. február 26-i adása

A Tokióba készülő magyar sportolók közül ismét többen megszólalnak adásunkban:

  • az összes idei versenyen indulna a világbajnok kajakozó Kopasz Bálint, míg a 200-as specialista Csizmadia Kolos mindent egy lapra tett fel a szegedi olimpiai pótkvalifikációs Világkupa előtt
  • a világbajnok kötöttfogású birkózó Kiss Balázs még nem mondott le a tokiói szereplésről
  • sportvezetőként is szerepet vállal a magyar atlétikában az olimpiai bronzérmes Márton Anita, aki néhány hetes kislányáról is beszél
  • kiemelt fontosságú kardvívó Világkupa-versenyre készül a magyar szövetség, Boczkó Gábor sportigazgató mellett Pusztai Liza is nyilatkozik
  • a tokiói csoportkörről és az esélyekről kifejti a véleményét a két magyar vízilabda-válogatott szakvezetője, Bíró Attila és Märcz Tamás
Az Ötkarika magazin 2021. február 19-i adása

Az adásban hosszabban nyilatkozik a kimondva is olimpiai éremért dolgozó kenus, Balla Virág, és interjút hallhatnak többek között a 8,5 éve Londonban ezüstérmes dzsúdós Ungvári Miklóssal, múlt heti tatai sikere után Szőke Alexszel és a 33 éves rekordot megdöntő futóval, Wagner-Gyürkés Viktóriával is. Faragó Tamás a magyar vízilabda-válogatottak olimpiai sorsolása előtt beszél az esélyekről, Dancsházy-Nagy Tamást, a férfi párbajőrözők szövetségi vezetőedzőjét a sorsdöntő kazanyi Világkupáról kérdezzük, míg Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolyázók edzője és menedzsere Jászapáti Petra vb-szerepléséről is beszámol.

Az Ötkarika magazin 2021. február 12-i adása

Adásunkban hosszabb interjút hallhatnak többek között a világbajnok úszó Milák Kristóf edzőjével, Selmeci Attilával, a gátfutó Kozák Lucával, a pisztolyos Sike Renátával is, emellett a tokiói játékokon túlra is tekintünk vízilabdában, birkózásban és kajak-kenuban is. 

Az Ötkarika magazin 2021. február 5-i adása

Adásunkban részletesen is beszámolunk a 100 éves Magyar Birkózó Szövetség ünnepi évéről, illetve minden fontos tudnivalóról a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Világkupa-versenyhez közeledve. Hosszabb interjút sugárzunk az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztiánnal, aki bejelentette visszavonulását és a magyar szövetség sportigazgatójaként folytatja. Gárdos Gábor, a magyar női kardvívó-válogatott szövetségi vezetőedzője a márciusi budapesti Világkupáról is beszél. A vitorlázó Érdi Mária a Kanári-szigetekről jelentkezik, miután második lett egy rangos nemzetközi versenyen. Műsorunkban megemlékezünk a 63 éves korában elhunyt olimpiai ezüstérmes úszó Vermes Albánról. Märcz Tamás szövetségi kapitány a férfi vízilabdázók újabb összetartásáról és a szerbek elleni szegedi uszodaavatóról, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke pedig a fedettpályás szezonkezdetről és Márton Anita esetleges visszatéréséről is nyilatkozik.

Az Ötkarika magazin 2021. január 29-i adása

Adásunkban hosszabb interjút hallhatnak Bíró Attilával, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányával a sikeres olimpiai kvalifikációról és a folytatásról, emellett megszólal a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főtitkári tisztségére pályázó Ádámfi Attila, a MOB elnöke, Kulcsár Krisztián, a világ- és Európa-bajnok öttusázó Kovács Sarolta, majd az év első nemzetközi vívóversenyeiről Tamás Henriette, a magyar szövetség főtitkára beszél.

Az Ötkarika magazin 2021. január 22-i adása

Az adásban hosszabb interjút hallhatnak Cseh Lászlóval, Major Veronikával és Decsi Andrással, emellett megszólal Dénes Ferenc sportközgazdász is.

Az Ötkarika magazin 2021. január 15-i adása

Nyilatkozik Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség női szakágért felelős alelnöke és a tokiói olimpiára készülő tőrvívó, Kreiss Fanni, majd megemlékezünk a nemrég 100. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász pályafutásáról.

Az Ötkarika magazin 2021. január 8-i adása

Az adásban szó lesz Kozák Danuta klubváltásáról, megemlékezünk az elhunyt Ludasi Róbert kenuedzőről, Vajda László beszél a tokiói és a 2022-es pekingi olimpia aktualitásairól, majd szó lesz a 2020-as év legjobbjairól is.

Az Ötkarika magazin 2021. január 1-jei adása

Az adásban a 2021-es tokiói olimpia néhány lehetséges főszereplője és sikerkovácsa is megszólal, így hallhatják Szatmári András világbajnok kardozót, Selmeci Attilát, Milák Kristóf edzőjét és a két magyar vízilabda-válogatott szakvezetőjét is.

Az Ötkarika magazin 2020. december 25-i adása

Idei utolsó adásunkban megszólal Kovács Zsófia kétszeres Európa-bajnok tornász, Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő, Liu Shaoang olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó és Udvarhelyi Gábor, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya.

Az Ötkarika magazin 2020. december 18-i adása

Az adásban szó lesz az oroszok kétéves eltiltásáról, emellett interjút hallhatnak a teniszező Fucsovics Mártonnal, a világbajnok vitorlázó Berecz Zsomborral és az Eb-bronzérmes tornász Vecsernyés Dáviddal.

Az Ötkarika magazin 2020. december 11-i adása

Ezúttal hosszabban is foglalkozunk az olimpiai program átalakulásával és a lehetséges következményekkel. A MOB főtitkára, Vékássy Bálint részletesen megvilágítja a történtek hátterét is. Emellett lesz szó a magyar kardozók legutóbbi megmérettetéséről.

Az Ötkarika magazin 2020. december 4-i adása

Az adásban hosszabban beszél a téli felkészülésről és az új versenyszezonról Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, majd interjú következik a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökével, Schmidt Gáborral és az olimpiai bronzérmes, világbajnok párbajtőrvívó Rédli Andrással.


×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018