INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

Világtükör


Az InfoRádió külpolitikai hírmagazinja.

Adás: szombat, 12.30


A Világtükör magazin 2022. november 26-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett a Visegrádi Négyek csúcstalálkozóján; szakértő beszél arról, hogy mit jelent az Európai Parlamentben Magyarországról elfogadott határozat; beszámolunk Gulyás Gergely Minszterelnökséget vezető miniszternek a mexikói CPAC-tancsákozáson elhangzott beszédéről is; kiderül, mit jelent Katarnak a labdarúgó-világbajnokság megrendezése.

A Világtükör magazin 2022. november 19-i adása
A Világtükör magazin 2022. november 12-i adása

Az Inforádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnők, több miniszter és népes üzleti delegáció is részt vett a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján, szakértő beszél arról, hogyan változhatnak az orosz-ukrán háború fejleményei a tél beálltával, illetve arról is szó esik az egyesült államokbeli félidős választások apropóján, mennyire polarizált az amerikai társadalom.

A Világtükör magazin 2022. november 5-i adása
A Világtükör magazin 2022. október 29-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy Nyugat-Európának keresik a megoldást az energiahiányra; arról, hogy mennyire hiányzik Oroszországnak az, amit eddig Európából importált; valamint arról, hogy Szlovákiában még ma is hoznak döntéseket a Benes-dekrétumokra hivatkozva.

A Világtükör magazin 2022. október 22-i adása

Az Inforádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy megállapodtak az energiaiárak leszorításáról az uniós tagállamok vezetői brüsszeli csúcstalálkozójukon, beszámolunk a Török Áramlat gázvezetékkel összefüggő legfrissebb fejleményekről és arról is, hogy a német kancellár, koalíciós partnerei megkérdezése nélkül döntött a még megmaradt 3 német atomerőmű üzemidő-hosszabbításáról. Elmondjuk azt is, hogy mikor lehet utódja a csütörtökön lemondott brit miniszterelnöknek.

A Világtükör magazin 2022. október 15-i adása

Ülésezik a Kínai Kommunista Párt kongresszusa – vajon várhatók jelentős döntések? A szlovák miniszterelnök életét is ki akarta oltani az a 18 éves fiatal, aki két férfit ölt meg Pozsony belvárosában, mielőtt maga ellen fordította a fegyverét. Teljes körű eljárás alá vonja Magyarországot az Európa Tanács, mert a testület meglátása szerint továbbra sem oldódott meg a demokráciát és jogállamiságot érintő problémák nagy része. Erről is szól a VilágTükör október 15-ei száma.

A Világtükör magazin 2022. október 8-i adása

Az Inforádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy kemény politikai csatározásokra kényszerül hivatali idejének első heteiben Liz Truss brit kormányfő; arról, hogy mit nyerne a NATO azzal, ha felvennék a szövetségbe Finnországot és Svédországot; és arról, hogy kemény csata lesz a brazil elnökválasztás második fordulójában.

A Világtükör magazin 2022. október 1-jei adása

Az Inforádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy a magyar kormány kiemelten fontosnak tartja a Török Áramlat gázvezeték biztonságát, Oroszország függetlennek ismerte el a teljesen, illetve részlegesen orosz megszállás alá került ukrajnai Herszon és Zaporizzsja megyét. Elemzők beszélnek arról, milyen lehet majd az új olasz kormány, illetve arról is, hogy egy évvel a választás után nem kapna többséget Németországban a hárompárti koalíció.

A Világtükör magazin 2022. szeptember 24-i adása
A Világtükör magazin 2022. szeptember 17-i adása

Az Inforádió külpolitikai magazinja,a melyben szó van arról, hogy milyennek látja Európa jövőjét az ukrajnai háború árnyékában az Európai Bizottság elnöke; Miről tárgyalt egymással az orosz és a kínai elnök; valamint arról, hogy milyen esélyei vannak az Európai Unió balkáni bővítésének.

A Világtükör magazin 2022. szeptember 10-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinjában II. Erzsébet királynőre emlékezünk, emellett szó esik az orosz–ukrán háborúról is.

A Világtükör magazin 2022. szeptember 3-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy a Gazprom átmenetileg leállította a gázszállítást az Északi Áramlat-1 vezetéken; arról, hogy intenzíven növeli fegyveres erőinek ütőképességét Csehország és Szlovákia; és arról. hogy egy vallási vezető visszavonulása miatt súlyos zavargások törtek ki Irakban.

A Világtükör magazin 2022. augusztus 27-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy a magyar kormány megküldte válaszát az Európai Bizottságnak az úgynevezett költségvetési kondicionalitási eljárásban. Elemzővel beszéltünk az orosz–ukrán háború első félévéről, valamint arról, hogy áll hozzá a konfliktushoz Törökország. Beszámolunk arról is, hogy Novák Katalin köztárasági elnök a Vatikánban bejelentette: jövőre ismét Magyarországra látogathat Ferenc pápa.

A Világtükör magazin 2022. augusztus 20-i adása

Az InfoRádió heti külpolitikai összefoglalójában mérlegen a tálibok első éve Afganisztánban.

A Világtükör magazin 2022. augusztus 13-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogyan alakul az USA-ban az időközi választás; arról, hogy mit keresett az FBI Donald Trump volt amerikai elnök otthonában; valamint arról, hogyan alakul most Európában az ukrán menekültek sorsa.

A Világtükör magazin 2022. augusztus 6-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van Orbán Viktor miniszterelnöknek a texasi Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió, a CPAC nyári konferenciáján elmondott nyitóbeszédéről, az orosz-ukrán háború okozta károkról, az európai gázellátási problémákról, a konfliktus űtkutatásra gyakorolt hatásaitól és Oroszország új, szuperszonikus manőverező robotrepülőgépeiről is.

A Világtükör magazin 2022. július 30-i adása
A Világtükör magazin 2022. július 23-i adása
A Világtükör magazin 2022. július 16-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinjában szó van az európai energiaválságról és a magyarországi gáztározók töltöttségéről, az Európai Unió csatlakozási politikájáról, a világ egyik legmodernebb, most hadrendbe állított orosz tengeralattjáróról, valamint az újabb olasz kormányválságról is.


×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018