INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

Világtükör


Az InfoRádió külpolitikai hírmagazinja.

Adás: szombat, 12.30


A Világtükör magazin 2021. szeptember 11-i adása
A Világtükör magazin 2021. augusztus 21-i adása

Az Inforádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy az európai életmódért felelős uniós biztos szerint az afganisztáni válság és a belarusz vezetés fellépései azt mutatják, hogy az Európai Unió migrációs rendszerét minél előbb át kell alakítani, meghallgathatják, mit gondolnak az amerikaiak az Inforádió által megkérdezett szekértő szerint az afganisztáni kivonulásról szóló döntésről, és hogyan tervezik az új tanév indítását Szlovákiában.

A Világtükör magazin 2021. augusztus 14-i adása
A Világtükör magazin 2021. augusztus 7-i adása
A Világtükör magazin 2021. július 31-i adása

Az Inforádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy további két hónapos hosszabbítást kért az Európai Bizottság a közösségi helyreállítási alap igénybevételéhez elvárt magyar nemzeti reformprogram értékeléséhez. Emellett szakértővel elemezzük a tunéziai és az afganisztáni helyzetet, valamint áttekintjük, hogy a főbb turisztikai célpontokra hogyan lehet most eljutni.

A Világtükör magazin 2021. július 24-i adása
A Világtükör magazin 2021. július 17-i adása
A Világtükör magazin 2021. július 3-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy Donald Trump továbbra is kitart amellett, hogy csalás miatt veszítette el a választást, majd arról is: Történelmi választásra készül szeptemberben Németország.

A Világtükör magazin 2021. június 12-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja amelyben szó van arról, hogy "ne gyertek"! - ezt üzenete az amerikai alelnök azoknak a potenciális migránsoknak, akik arról álmodnak, hogy bejussanak az egyesült államokba. Kamala Harris guatemalai látogatásán beszélt a migrációról.

A Világtükör magazin 2021. június 5-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy Kínában újra engedélyezték a családoknak, hogy három gyermeket vállaljanak; Izraelben megalakult az új kormány; és vádat emelhetnek a cseh kormányfő ellen.

A Világtükör magazin 2021. május 29-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben több szempontól is szó van a fehéroroszországi konfliktusról, miután Minszk pokolgépes fenyegetésre hivatkozva leszállásra kényszerítette a Ryanair légitársaság Athénból Vilniusba tartó járatát. Azt is megtudhatják, mit vállalt Magyarország az uniós külügyminiszterek lisszaboni tanácskozásán, amelynek fókuszában az EU és Afrika kapcsolatának jövője állt, és azt is, hogy a magyar kormány mi alapján fogad vagy éppen utasít el bizonyos közös uniós nyilatkozatokat.

A Világtükör magazin 2021. május 22-i adása
A Világtükör magazin 2021. május 8-i adása

A műsorban szó van arról, hogy a magyar kormány szerint az Európai Uniónak is érdeke a nyugat-balkáni államok mihamarabbi felvétele a közösségbe, beszámolunk az Unió jövőjéről szóló, most induló konferenciasorozat lényegéről, és arról is, hogy a 11. tagállamban, Belgiumban is sikerült összegyűjteni a megfelelő számú aláírást a Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezéshez.

A Világtükör magazin 2021. május 1-jei adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinjában szó van arról, hogy a kisebbségvédelem, a kiberbűnözés és a környezetvédelem is szerepel az Európa Tanács magyar elnökségének prioritásai között; arról, hogy megszavazta az Unió és az Egyesült Királyságok közötti megállapodást az Európai Parlament.

A Világtükör magazin 2021. április 24-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinjában ezúttal arról van szó, hogy Csehország azt kéri az uniós tagországoktól és a NATO-partnerországoktól, hogy vállaljanak szolidaritást Prágával, és ők is utasítsák ki az orosz diplomatákat; arról, hogy az Egyesült Államok minneapolisi bíróságának esküdtszéke minden vádpontban bűnösnek találta Derek Chauvin volt rendőrtisztet, aki tavaly percekig térdelt Geroge Floyd nyakán, aki emiatt meghalt.

A Világtükör magazin 2021. április 17-i adása

Az Inforádió külpolitikai magazinja ezúttal arról, hogy miért vonul ki a NATO Afganisztánból, hogy több erőszakra számít a következő évtizedekben az amerikai hírszerző szolgálatokat összefogó Nemzeti Hírszerzési Tanács, Németországban pedig szövetségi szintre emelné az eddig tartományi kézben lévő járványkezelést Jens Spahn egészségügyi miniszter.

A Világtükör magazin 2021. április 10-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinjában arról van szó, hogy Vlagyimir Putyin aláírta a választási törvény módosítását, amelynek értelmében újabb két ciklusban betöltheti az elnöki pozíciót; arról, hogy az Oroszország és Ukrajna között egyre feszültebbé váló helyzetről beszélt telefonon Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A Világtükör magazin 2021. április 3-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinjában szó van arról, hogy nem csitulnak a katonai puccsot kirobbant zavargások Minamarban; arról, hogy, milyen következményekkel járhat az orosz- kínai közeledés; és arról, hogy a görög hajózási cégek a legfőbb nyertesei annak, hogy egy időre leállt a forgalom a Szuezi-csatornában.

A Világtükör magazin 2021. március 27-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy a mi történt a NATO-tagországok külügyminiszteri ülésén és az Európai Unió csúcstalálkozóján, miről tanácskozott a héten az Európai Parlament és mit tartalmaz az új EU-Afrika stratégia.

A Világtükör magazin 2021. március 20-i adása

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018