INFORÁDIÓ
2021. április 23. péntek
Béla

Világtükör


Az InfoRádió külpolitikai hírmagazinja.

Adás: szombat, 12.30


A Világtükör magazin 2021. április 17-i adása

Az Inforádió külpolitikai magazinja ezúttal arról, hogy miért vonul ki a NATO Afganisztánból, hogy több erőszakra számít a következő évtizedekben az amerikai hírszerző szolgálatokat összefogó Nemzeti Hírszerzési Tanács, Németországban pedig szövetségi szintre emelné az eddig tartományi kézben lévő járványkezelést Jens Spahn egészségügyi miniszter.

A Világtükör magazin 2021. április 10-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinjában arról van szó, hogy Vlagyimir Putyin aláírta a választási törvény módosítását, amelynek értelmében újabb két ciklusban betöltheti az elnöki pozíciót; arról, hogy az Oroszország és Ukrajna között egyre feszültebbé váló helyzetről beszélt telefonon Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A Világtükör magazin 2021. április 3-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinjában szó van arról, hogy nem csitulnak a katonai puccsot kirobbant zavargások Minamarban; arról, hogy, milyen következményekkel járhat az orosz- kínai közeledés; és arról, hogy a görög hajózási cégek a legfőbb nyertesei annak, hogy egy időre leállt a forgalom a Szuezi-csatornában.

A Világtükör magazin 2021. március 27-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy a mi történt a NATO-tagországok külügyminiszteri ülésén és az Európai Unió csúcstalálkozóján, miről tanácskozott a héten az Európai Parlament és mit tartalmaz az új EU-Afrika stratégia.

A Világtükör magazin 2021. március 20-i adása
A Világtükör magazin 2021. március 13-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy a a mexikóiak szerint a Biden-kormányzat bátorítja a migránsokat; arról, hogy letartóztatták a szlovák titkosszolgálat vezetőjét; valamint arról, hogy nem csökken a feszültség az észak-afrikai régióban.

A Világtükör magazin 2021. március 6-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinjában szó van arról, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából, Szlovákiában kormányválságot idézett elő Igor Matovič miniszterelnök azzal, hogy titokban érkezett az országba az orosz Szputnyik vakcina, börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozy volt francia államfőt, és megkezdődött Pekingben az Országos Népi Gyűlés idei ülésszaka, amelyen új 5 éves tervet és új népességpolitikát is elfogadhatnak.

A Világtükör magazin 2021. február 27-i adása

A műsorban szó van arról, hogy az EU_Monitor főszerkesztője szerint Brüsszel leginkább magatartás-változást akar elérni az Oroszországgal szemben hozott legújabb szankciókkal. De szó lesz arról is, hogy Szijjártó Péter szerint az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának munkáját egyre töb kritika éri, a kezdeményezések és programok átpolitizáltsága miatt.

A Világtükör magazin 2021. február 20-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy az Afrikában növekvő politikai és egészségügyi feszültzség veszélyeztetetheti Európa biztonságát is; arról, hogy váratlan eredemény született a katalán helyhatósági választáson; és arról, hogy Oroszországban folytatódik a civil szervezetek tevékenységének törvényi keretek közé szorítása.

A Világtükör magazin 2021. február 13-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben a többi között szó van arról, hogyan látja a járványhelyzetet Jakab Zsuzsanna, a WHO vezérigazgató-helyettese, mekkora börtönbüntetésre számíthat az a brit, aki hazudik arról, honnan ment haza, és természetesen ismét részletesen beszámolunk az Európai Parlament heti üléseiről.

A Világtükör magazin 2021. február 6-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinja, amelyben szó van arról, hogy értékchartát iratna alá a franciaországi imámokkal Emmanuel Macron; Ausztrália már február közepén elfogadná rákényszerítené a Google-t és a Facebook-ot, hogy fizessen a helyi sajtóból átvett hírtartalmakért; "Donald Trump hívott minket oda" – ezt az új védekezési taktikát alkalmazzák a washingtoni Capitolium megostromlása miatt eljárás alá vont amerikaiak.

A Világtükör magazin 2021. január 30-i adása

Az Inforádió külpolitikai magazinjában szó van arról, hogy Kína katonai erősödélse miatt növekszik a feszültség a dél-ázsiai térségben; a skótok újabb népszavazással szabadulnának az angoloktól; valamint arról, hogyan alakíthatja az amerikai katonai politikát a nemrégiben megalakult, Biden-adminisztráció.

A Világtükör magazin 2021. január 23-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinjában szó van Joe Biden új amerikai elnök beiktatásáról, a leköszönt Donald Trump távozásáról és lehetséges politikai jövőjéről, a kárpátaljai magyarok helyzetének javításáért tett magyar lépésekről, német CDU új elnökéről és Európai Parlament heti üléséről is.

A Világtükör magazin 2021. január 16-i adása

Az InfoRádió külpolitikai magazinjában szó van arról: a görög miniszterelnök azt szeretné, hogy az EU-országok vezessenek be egységes vakcinaútlevelet. Adatvédők szerint azonban ez az egészségügyi állapot alapján megosztaná az embereket és a társadalmakat.

A Világtükör magazin 2021. január 9-i adása

A műsorban szó van a brexit közvetlen hatásairól, az olasz kormány lehetséges válságáról, valamint arról, hogy Egyiptomban egy Covid-osztályon oxigénhiány miatt meghalt az összes beteg.

A Világtükör magazin 2021. január 2-i adása

A műsorban szó van a brexit-megállapodás magyarokat érintő részleteiről, az Európai Unió soros német elnökségének értékeléséről, a világot fenyegető biztonságpolitikai fenyegetésekről és az amerikai belpolitikáról is

A Világtükör magazin 2020. december 26-i adása

A műsorban szó van arról, hogy az ELTE Nemzetközi Jogi Tanszékének adjunktusa szerint a 2022-es magyar választás előtt még biztos nem szankcionálnak az elfogadott jogállami mechanizmus miatt. Kende Tamás az Inforádiónak azt mondta: az Unió Bírósága azonban akár már jövőre dönthet a kérdésben, amennyiben januárban a magyar és a lengyel kormány hozzáfordul. 

A Világtükör magazin 2020. december 19-i adása
A Világtükör magazin 2020. december 12-i adása

A magazinban szó van az Európai Unió költségvetéséről és a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról döntő csúcstalálkozóról, Szlovákia járvány miatti teljes bezárásáról, a nagy-britanniai oltási kampány elindításáról és az új uniós terrorellenes cselekvési tervről is.

A Világtükör magazin 2020. december 5-i adása

A magazinban szó van arról, hogy leleplező, a kínai járványügyi adatok elkenésére utaló dokumentumot hozott nyilvánosságra a CNN, hogy a Frontex határőreinek állítólagos jogsértései miatt az Európai Határőrizeti Ügynökség vezetőjének leváltását kérték az Európai Parlament szocialista képviselői, és hogy a héten ért véget a második karantén a vrit lakosság döntő többségét adó Angliában.


×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018