INFORÁDIÓ 
2018. június 22. péntek
Paulina

Várható időjárás


A péntek estig várható időjárás a fővárosban és környékén:

Előrejelzés Budapest térségére péntek estig:
Kezdetben még felhős marad az idő, és időnként előfordulhat záporeső, majd a késő délutáni óráktól szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen számíthatunk csapadékra. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik.
A csúcshőmérséklet 18 fok körül alakul, amely a délelőtti órákban áll be. Késő estére 16 fok köré csökken a hőmérséklet.

Az elkövetkező 5 nap időjárása:

Szombattól pár nap erejéig visszatér a napsütés, amit csak időnként zavarhat több felhő, de azokból csak helyenként alakulhat ki csapadék. Jövő hét keddtől ugyanakkor egy magassági hideglégörvény miatt már inkább felhős idő lesz a jellemző, és elszórtan várható zápor, néhol zivatar. Hétfőtől egy-két fokkal melegszik az idő, mindenütt 20 fok fölött lesz a maximumérték.

Készítette: Simon Gergő
Készült: 2018. június 22.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Kezdetben borult időre számíthatunk sokfelé esővel, záporral, elsősorban a Dunától keletre zivatar is kialakulhat, majd a kora délutáni óráktól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is előfordulhatnak viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul, az ország nagy részén a reggeli, délelőtti órákban lesz a legmelegebb. Késő estére 14 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Jelenlegi időjárás
2018.06.22 07 óra

Békéscsaba 19.4°C dörgés
Budapest Pestszentlőrinc 18.0°C eső
Debrecen 15.4°C erősen felhős
Kékestető 12.3°C ködfoltok
Paks 18.7°C zápor
Pér repülőtér 14.0°C eső
Siófok 17.7°C eső
Szeged külterület 20.0°C erősen felhős
Szolnok repülőtér (dél) 19.4°C erősen felhős

 

Országos Meteorológiai Szolgálat