INFORÁDIÓ 

2018. április 21. szombat
Konrád

Várható időjárás


A vasárnap estig várható időjárás a fővárosban és környékén:

Vasárnap reggelig:
Derült, száraz idő várható. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 fok körül alakul.
Vasárnap estig:
A kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 fok körül alakul.

Az elkövetkező 5 nap időjárása:

A következő napokban változékony időre van kilátás. Gyengén és erősen felhős periódusok, illetve területek egyaránt lesznek. Hétfő délutántól többfelé, kedden egyre inkább a keleti országrészben várható zápor, zivatar. Szerdán csupán néhol alakul ki futó zápor. Csütörtökön ismét több helyen elered az eső, záporeső és sokfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél. Pénteken viharos lökések is lehetnek, és a felszakadozó felhőzetből már csak elszórtan fordulnak elő záporok. Átmenetileg több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Készítette: Jenki Szilvia
Készült: 2018. április 21.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Ma derült, napos, száraz idő lesz, vasárnap viszont a fátyolfelhők mellett már több gomolyfelhő képződhet, amelyekből az ország északkeleti harmadán és az Alpokalján néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél vasárnap északnyugatira, nyugatira fordul, és időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban többnyire 4 és 10 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken 1, 3 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 22 és 27 fok között valószínű.

Jelenlegi időjárás
2018.04.21 15 óra

Békéscsaba 23.4°C derült
Budapest Pestszentlőrinc 24.2°C derült
Debrecen 22.9°C derült
Kékestető 17.8°C derült
Paks 25.6°C felhőtlen
Pér repülőtér 25.5°C derült
Siófok 22.0°C derült
Szeged külterület 23.8°C felhőtlen
Szolnok repülőtér (dél) 22.9°C felhőtlen

 

Országos Meteorológiai Szolgálat