INFORÁDIÓ 
2020. január 23. csütörtök
Rajmund, Zelma

Várható időjárás


A péntek estig várható időjárás a fővárosban és környékén:

Péntek reggelig:
Ma döntően gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Éjszaka párássá válik a levegő, a térség egyes részein köd is képződhet. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 fok körül alakul.
Péntek estig:
A kezdeti párásság után a déli órákra kitisztul az idő, és a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 fok körül alakul.

Az elkövetkező 5 nap időjárása:

A hétvégén, a jövő hét legelején főleg az éjszakai, reggeli órákban még számítani kell ködös tájakra, itt-ott szitálással, ónos szitálással, majd néhol eleredhet az eső, zápor is. A következő napokban is erősen felhős, illetve borult idő lesz a jellemző, és a hét közepén már többfelé várható eső, záporeső. Sok helyütt megerősödik a nyugati szél. Egyre kevésbé lesznek csípősek az éjszakák és néhány fokkal erősödik a nappali felmelegedés.

Készítette: Jenki Szilvia
Készült: 2020. január 23.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Éjszaka nagy területen párássá válik a levegő, reggelre több helyen képződik köd, zúzmarás köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Pénteken a köd, illetve rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik, szakadozik fel, másutt azonban a kezdeti párásság után napos idő valószínű kevés felhővel. A délnyugati, déli szél éjszaka a Kisalföld térségében élénkülhet meg, pénteken mindenütt mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között alakul, de a fagyzugos területeken egy-két fokkal hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 1 és 5 fok között várható, a déli vidékeken ennél pár fokkal melegebb, a ködös részeken hűvösebb is lehet.

Jelenlegi időjárás
2020.01.11 12 óra

Békéscsaba -2.9°C ködös
Budapest Pestszentlőrinc 6.2°C derült
Debrecen repülőtér -2.6°C ködös
Kékestető 0.9°C derült
Paks 8.1°C derült
Pér repülőtér 7.0°C közepesen felhős, párás
Siófok 4.9°C derült
Szeged külterület 8.3°C derült
Szolnok repülőtér (dél) 2.5°C derült

 

Országos Meteorológiai Szolgálat

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018