INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

Várható időjárás


A szombat estig várható időjárás a fővárosban és környékén:

Szombat reggelig:
Napközben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd estétől északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. A délutáni órákban záporok, heves zivatarok kialakulására kell számítani, melyeket felhőszakadás (rövid időn belül 25-30 mm csapadék), viharos szél (70-90 km/h, kis eséllyel 90-100 km/h-s lökés) és esetleg jégeső kísérhet. A délnyugati szelet napközben (zivataroktól függetlenül is) élénk, erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 fok körül alakul.
Szombat estig:
Gomolyfelhős, napos idő várható. A késő délutáni órákban kis eséllyel egy-egy zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A délkeleti szél a délutáni órákban átmenetileg megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 fok körül alakul.

Az elkövetkező 5 nap időjárása:

A következő napokban változékony idő várható, a gyakran megnövekvő gomolyfelhőzet mellett több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. A hőmérséklet lényegesen nem változik: az enyhe éjszakákat a sokévi átlagnak nagyjából megfelelő hőmérsékletű délutánok követik.

Készítette: Simon Gergő
Készült: 2020. június 5.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Ma többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Estétől északnyugat felől fokozatosan csökken a csapadékhajlam, ezt követően a felhőzet is felszakadozik, csökken, az éjszaka második felében néhol átmenetileg köd is képződhet. Keleten még hajnalban is lehetnek felhős körzetek, és eső, zápor néhol még akkor is előfordulhat. Szombaton a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan valószínű zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délies szelet ma több helyen erős lökések kísérik. Hajnalra mindenütt mérséklődik a légmozgás, majd holnap napközben az Észak-Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél. Záporok, zivatarok környezetében is előfordulhatnak erős, viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul, a felhősebb keleti részeken marad enyhébb az idő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 23 és 27 fok között valószínű.

Jelenlegi időjárás
2020.06.05 15 óra

Békéscsaba 27.0°C erősen felhős
Budapest Pestszentlőrinc 22.1°C erősen felhős
Debrecen repülőtér 22.3°C erősen felhős
Kékestető 10.8°C erősen felhős
Paks 20.1°C erősen felhős
Pér repülőtér 15.4°C
Siófok 24.1°C zápor
Szeged külterület 21.5°C eső
Szolnok repülőtér (dél) 24.0°C borult

 

Országos Meteorológiai Szolgálat

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018