eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 24. szombat Szökőnap

Várható időjárás

A vasárnap estig várható időjárás a fővárosban és környékén:

Vasárnap reggelig:
Eleinte fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható, majd délután ismét záródik a felhőtakaró. Éjszaka eleinte borult idő valószínű, majd késő estétől csökkenhet a felhőzet. Éjszaka párássá válik a levegő, köd is képződhet. Érdemi csapadék nem lesz. A déli szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 3 fok körül alakul. Belvárosban ettől pár fokkal enyhébb lehet a hajnal.
Vasárnap estig:
A köd és rétegfelhőzet fokozatosan megemelkedik, feloszlik, majd gomolyfelhős idő várható, több órás napsütéssel. Késő délután délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. A köd fokozatosan mindenütt feloszlik, kitisztul az idő. Estig csapadék nem várható, majd estétől eső, zápor valószínű (50-70% eséllyel). A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 fok körül alakul.

Az elkövetkező 5 nap időjárása:

A jövő hét első napjaiban változóan felhős időre számíthatunk. Hétfőn helyenként várható eső, zápor, majd csökken a csapadékhajlam. Az eleinte élénk, erős déli szél keletiesre fordul és fokozatosan mérséklődik. Az enyhe idő továbbra is kitart, kedden és szerdán néhol már 20 fok feletti értékeket mérhetünk.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel, majd késő délutántól északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, így holnap is inkább csak rövidebb napos időszakok valószínűek. Elszórtan, holnap napközben átmenetileg több helyen várható záporeső; a havas eső záporok, hózáporok esélye egyre inkább északkeletre szorul, majd szerdán már inkább csak a hegyekben lehet halmazállapot-váltás. Az északnyugati, nyugati szél gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A délnyugati megyékben, illetve északkeleten többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -5 fok között változik, a szélcsendesebb részeken számíthatunk az alacsonyabb értékekre.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 5 és 10 fok között valószínű.

Jelenlegi időjárás

2024.02.24 18 óra
Békéscsaba repülőtér 11.2°C eső
Budapest Pestszentlőrinc 11.9°C borult
Debrecen repülőtér 10.7°C eső
Kékestető 4.2°C borult
Paks 10.9°C erősen felhős
Pér repülőtér 8.3°C borult
Siófok 11.8°C erősen felhős
Szeged külterület 10.1°C eső
Szolnok repülőtér 10.9°C borult

Adatok: Országos Meteorológiai Szolgálat

×
×
×