INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

Várható időjárás


A szombat estig várható időjárás a fővárosban és környékén:

Szombat reggelig:
Délután már többnyire gyengén felhős idő várható, majd az éjszaka második felétől megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem lesz. Az északnyugati kezdetben viharos lesz, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 fok körül alakul.
Szombat estig:
Felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Csapadék nem valószínű. A déli szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 fok körül alakul.

Az elkövetkező 5 nap időjárása:

A következő napokban változékony, csapadékos idő lesz. Vasárnap, illetve a jövő hét első felében több ciklonális hullám, illetve mediterrán ciklon is áthalad fölöttünk. Eredményeként borult idő lesz a jellemző, és sokfelé, több alkalommal várható eső, záporeső. A hét első felében a keleti területeken jelentősen erősödik, majd ott is gyengül a nappali felmelegedés, ugyanakkor nyugaton nem lesz jelentős változékonyság a hőmérsékletben.

Készítette: Pátkai Zsolt
Készült: 2020. február 28.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Keleten is csökken a felhőzet, de estig ott még eső, havas eső, havazás, másutt helyenként alakulhat ki zápor, hózápor. Éjszaka kissé felhős vagy derült idő várható, hajnaltól kezdődik északon felhőzet-növekedés. Szombat napközben is az ország északi felén lesz vastagabb a felhőzet, délen általában csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Számottevő csapadék ekkor nem várható. Az északnyugati szél ma a Dunántúlon és a főváros térségében viharossá fokozódik, majd holnapra délire fordul a szél, és a Kisalföldön, valamint az Alpokalján lehet erős, illetve viharos.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6, -1 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken -9 fok is előfordulhat.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 5 és 14 fok között valószínű, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Jelenlegi időjárás
2020.01.11 12 óra

Békéscsaba -2.9°C ködös
Budapest Pestszentlőrinc 6.2°C derült
Debrecen repülőtér -2.6°C ködös
Kékestető 0.9°C derült
Paks 8.1°C derült
Pér repülőtér 7.0°C közepesen felhős, párás
Siófok 4.9°C derült
Szeged külterület 8.3°C derült
Szolnok repülőtér (dél) 2.5°C derült

 

Országos Meteorológiai Szolgálat

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018