INFORÁDIÓ
2021. április 19. hétfő
Emma

Adóinfó


Egy műsor azoknak, akik cégvezetőként nem akarnak eltévedni a magyar adórendszerben - minden, amit a kis- és középvállalkozások adózásáról tudni kell.

Ha nem mindegy, hogy mennyit és hogyan adózik a cége, ha arra kíváncsi, hogy miként változtatják a döntéshozók az adószabályokat, ha tudni szeretné, hogy mire figyel a NAV, kérdezze az InfoRádió adószakértőit. Az RSM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. szakértői várják kérdéseiket.

E-mail: ado@inforadio.hu

Adás: hétfő, 19.00


Az Adóinfó magazin 2021. április 19-i adása

Témánk az online számlaadat szolgáltatás. Április 1-jétől megszűnt a szankciómentes időszak. Arról, hogy mi a legnagyobb kihívás az adóalanyok számára abban, hogy megfeleljenek a rendszernek, Németh Lillát, az RSM adóigazgatóját kérdezzük.

Az Adóinfó magazin 2021. április 12-i adása

Témánk a 2020-as évről készülő beszámoló közzétételének és az éves adóbevallások elkészítésének határideje és a kedvezmények érvényesítése. Vendég: Varga Diána, az RSM adóüzletágának vezető menedzsere.

Az Adóinfó magazin 2021. április 5-i adása

Témánk a 2020-as évről készülő beszámoló közzétételének és az éves adóbevallások elkészítésének határideje és a kedvezmények érvényesítése. Vendég: Varga Diána, az RSM Adóüzletágának vezető menedzsere.

Az Adóinfó magazin 2021. március 29-i adása

Témánk a 2020-as évről készülő beszámoló közzétételének és az éves adóbevallások elkészítésének határideje és a kedvezmények érvényesítése. Vendég: Varga Diána, az RSM Adóüzletágának vezető menedzsere.

Az Adóinfó magazin 2021. március 22-i adása

Folytatódik az a sorozat, amelyet még 2020 decemberében kezdtük meg az RSM ingatlan munkacsoportjával. Mai téma: ingatlan értékesítés előkészítése. Szakértők: Clamba Viktória, az RSM adómenedzsere és Almási Levente, az RSM akvizíciós üzletágának partnere.

Az Adóinfó magazin 2021. március 15-i adása

Folytatjuk az RSM 2020 decemberében kezdett ingatlanos sorozatát. Témánk: felkészülés az eladásra. Szakértők: Clamba Viktória, az RSM adómenedzsere, és Almási Levente az RSM akvizíciós üzletágának partnere.

Az Adóinfó magazin 2021. március 8-i adása

Idén legkésőbb május végéig kell eleget tenniük a transzferár dokumentáció készítési kötelezettségüknek azoknak a vállalatoknak, akik a naptári évvel megegyező üzleti évvel rendelkeznek. A transzferár-dokumentációt a tárgyévi társasági adóbevallással egyidejűleg, de legkésőbb a TAO bevallás benyújtásának az időpontjáig el kell készíteni. A részletekről Karczub János, az RSM Adóüzletágának menedzserét kérdezzük.

Az Adóinfó magazin 2021. március 1-jei adása

Idén legkésőbb május végéig kell eleget tenniük a transzferár dokumentáció készítési kötelezettségüknek azoknak a vállalatoknak, akik a naptári évvel megegyező üzleti évvel rendelkeznek. A transzferár-dokumentációt a tárgyévi társasági adóbevallással egyidejűleg, de legkésőbb a TAO bevallás benyújtásának az időpontjáig el kell készíteni. A részletekről Karczub János, az RSM Adóüzletágának menedzserét kérdezzük.

Az Adóinfó magazin 2021. február 22-i adása

Hipa-bevallás elkészítése, hipa-kedvezmény érvényesítése. Mire kell odafigyelni, kinek lehet, kinek nem, miért jár a szankció – ezekre a kérdésekre válaszol Varga Diána, az RSM adóüzletágának vezető menedzsere.

Az Adóinfó magazin 2021. február 15-i adása

HIPA bevallás elkészítése, HIPA-kedvezmény érvényesítése. Mire kell odafigyelni, kinek lehet, kinek nem, miért jár a szankció - ezekre a kérdésekre válaszol Varga Diána, az RSM adóüzletágának vezető menedzsere.

Az Adóinfó magazin 2021. február 8-i adása

Online számlaadat-szolgálatás, bővül a rendszer – december elsejétől egy új XML sémát, a 3.0 verziót vezette be a NAV. Németh Lilla, az RSM adóigazgatója a részletekről.

Az Adóinfó magazin 2021. február 1-jei adása

2020. december 31-én jelent meg a BIREG, vagyis az előzetes elektronikus engedélyregisztrációs rendsze kötelezettségről szóló szabályozás, amely elektronikus csatornába tereli a nemzetközi fuvarozáshoz kapcsolódó engedélyek regisztrációját, a fuvarozót, és a fuvarozás fel és lerakóit is érint. A részletekről Falcsik Istvánnal, az RSM vám-, jövedéki és termékdíjtanácsadás üzletágának vezetőjével beszélgettünk.

Az Adóinfó magazin 2021. január 25-i adása

Folytatjuk a 2020. december közepén, végén megkezdett. az ingatlanszektort érintő szakmai sorozatunkat, amelyben az ingatlaszektor aktuális kérdéseiről fogunk beszélgetni. Az első adásban az ingatlanszektor általános helyzetéről adtunk a szakértők segítségével egy átfogó elemzést – különös tekintettel a koronavírus-járvány hatásaira. A szakértők: Clamba Viktória, az RSM adómenedzsere, és Almási Levente az RSM akvizíciós üzletágának partnere.

Az Adóinfó magazin 2021. január 18-i adása

Online számlaadat szolgálatás, bővül a rendszer - december elsejétől egy új XML sémát, a 3.0 verziót vezetett be a NAV. Németh Lilla, az RSM adóigazgatóját kérdezzük a részletekről.

Az Adóinfó magazin 2021. január 11-i adása

2021-es adóváltozások, áfaváltozások, online-számlázás, helyi iparűzési adó változásai - Fajcsák Gábor, RSM adóigazgatója mondja el a részleteket.

Az Adóinfó magazin 2021. január 4-i adása

Megjelentek a részletek az EKÁER-rendszer módosításáról. Változik a bejelentésre köteles termékek köre, módosulnak a mentességi összeghatárok, és csökken a bírság mértéke 2021 január elsejétől - hívja fel a figyelmet az InfoRádióban Sztankó Dániel, az RSM adóigazgatója.

Az Adóinfó magazin 2020. december 28-i adása

December 23-án este 10 órakor megjelentek a részletek az EKÁER-rendszer módosításáról. Változik a bejelentésre köteles termékek köre, módosulnak a mentességi összeghatárok, és csökken a bírság mértéke 2021 január elsejétől - hívja fel a figyelmet az InfoRádióban Sztankó Dániel, az RSM adóigazgatója.

Az Adóinfó magazin 2020. december 21-i adása

Megkezdődött a brexit-visszaszámlálás, pár nap múlva az Egyesült Királyság elhagyja az európai vámuniót, vámszempontból harmadik országgá válik.  Milyen változás várható a vámkötelezettségekben és emiatt milyen teendői vannak a cégeknek és vannak-e teendőik a magánszemélyeknek? – Falcsik Istvánt, az RSM vám, jövedéki és termékdíjtanácsadás üzletágának vezetőjét kérdezzük.

Az Adóinfó magazin 2020. december 14-i adása

Ingatlan-értékesítés, befektetés, iroda- hotel- és szállodapiac. Milyen hatásai voltak és vannak a koronavírus-járványnak – Almási Levente, az RSM akvizíciós üzletág vezetője, Clamba Viktoria, az RSM adómenedzsere.

Az Adóinfó magazin 2020. december 7-i adása

Jövő évi áfaváltozások - online számla, áfabevallás, új lakások áfája, áfafizetés az e-kereskedelemben. A részleteket Sztankó Dániel, RSM adóigazgató mondja el.


×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018