INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

Adóinfó


Egy műsor azoknak, akik cégvezetőként nem akarnak eltévedni a magyar adórendszerben - minden, amit a kis- és középvállalkozások adózásáról tudni kell.

Ha nem mindegy, hogy mennyit és hogyan adózik a cége, ha arra kíváncsi, hogy miként változtatják a döntéshozók az adószabályokat, ha tudni szeretné, hogy mire figyel a NAV, kérdezze az InfoRádió adószakértőit. Az RSM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. szakértői várják kérdéseiket.

E-mail: ado@inforadio.hu

Adás: hétfő, 19.00


Az Adóinfó magazin 2022. május 16-i adása

Az éves társasági adó, helyi iparűzési adó és innovációs járulék kötelezettségek, bevallások összeállításakor számos teendő felmerül, amellyel a vállalkozásnak foglalkoznia kell. Érdemes egy checklistát végigfutni, milyen társasági, vagy iparűzési adóalapot növelő és csökkentő tételek módosíthatják a cég adófizetési kötelezettségét, nehogy valami kimaradjon. A tudnivalókról Varga Dianát, az RSM vezető adómenedzserét kérdezzük.

Az Adóinfó magazin 2022. május 9-i adása

Mikor és kinek kell környezetvédelmi termékdíjat fizetni? Várható-e, hogy nagyobb fókusz lesz majd ezen a díjon, hiszen egyre nagyobb szerep jut a gazdaságokban a fenntarthatóságnak. A kérdésekre Falcsik István, az RSM vám-, jövedéki és termékdíjtanácsadás üzletágának vezetője válaszol.

Az Adóinfó magazin 2022. május 2-i adása

Mikor és kinek kell környezetvédelmi termékdíjat fizetni? Várható-e, hogy nagyobb fókusz lesz majd ezen a díjon, hiszen egyre nagyobb szerep jut a gazdaságokban a fenntarthatóságnak. A kérdésekre Falcsik István, az RSM vám-, jövedéki és termékdíjtanácsadás üzletágának vezetője válaszol.

Az Adóinfó magazin 2022. április 25-i adása
Az Adóinfó magazin 2022. április 18-i adása

A mai beszélgetőpartner Karczub János, az RSM transzferár üzletágvezetője. Témánk a transzferárazás és az, hogy milyen speciális transzferár dokumentációs követelmények vannak Magyarországon.

Az Adóinfó magazin 2022. április 11-i adása
Az Adóinfó magazin 2022. április 4-i adása
Az Adóinfó magazin 2022. március 28-i adása

Témánk a beszámolókészítés, ami évről évre visszatérő feladat a társaságok életében. A vendég Héhn Miklós, az RSM Hungary számviteli üzletágának vezetője.

Az Adóinfó magazin 2022. március 21-i adása

Meddig tartható fenn a benzinárstop és az üzemanyagok jövedéki adójának csökkentése együttesen? Az államkassza mekkora bevétel kiesést szenved el? Ezekre a kérdésekre válaszol Falcsik István, az RSM vám-, jövedéki-, és termékdíjtanácsadás üzletágának vezetője.

 

Az Adóinfó magazin 2022. március 14-i adása
Az Adóinfó magazin 2022. március 7-i adása

Az orosz-ukrán háború megakasztja a régió kereskedelmi kapcsolatait, határforgalomban korlátozások vannak, ami kihívások elé állítja a vám-, és logisztikai szolgáltatást nyújtó gazdálkodókat. Mi a teendő ebben a helyzetben? Erről és a közigazgatási peres eljárásokat érintő változásokról is kérdezzük Falcsik Istvánt, az RSM vám-, jövedéki és termékdíjtanácsadás üzletágának vezetőjét.

Az Adóinfó magazin 2022. február 28-i adása

A mostani beszélgetőpartner Falcsik István, az RSM vám-jövedéki és termékdíj tanácsadás üzletágának vezetője. Témánk az az adó- és vámpereket érinti: 2022. március elsejével változnak a közigazgatási peres eljárások szabályai. Miről van szó pontosan? Lehet-e arra számítani, hogy gyorsabbak lesznek majd ezek az eljárások?

Az Adóinfó magazin 2022. február 21-i adása
  • A pandémia jelentősen megváltoztatta a munkavégzés körülményeit, sok munkavállaló otthonról, home offeiceban végzi el feladatait. Ha ezt egy külföldi cég munkavállalójaként teszi, akkor - hiába van Magyarországon - a személyi jövedelemadó fizetéssi kötelezettsége is meg változik. A szakértő Süli Szilvia, az RSM adómenedzsere.
  • Elterjedt a home office azokban a munkakörökben, amelyekben ezt akadály nélkül el lehet végezni. Covid miatti home office munkavégzés itthonról – szja-kötelezettség hogy alakul?
Az Adóinfó magazin 2022. február 14-i adása
Az Adóinfó magazin 2022. február 7-i adása

A társasági adót érintő, igénybe vehető adókedvezményeket mutatjuk be. Felhívjuk a figyelmet az adóellenőrzés során kockázatot jelentő, gyakran előforduló hibákra, hogy az esetleges jogosulatlan adócsökkentés megállapítása elkerülhető legyen. Vendég: Varga Diána, az RSM vezető adómenedzsere.

Az Adóinfó magazin 2022. január 31-i adása
Az Adóinfó magazin 2022. január 24-i adása

Témáink a nyugdíj, a külföldiek munkavállalása, és az év eleji teendők a bérszámfejtésen. Mikor érdemes elkezdeni a készülődést arra, hogy nuygdíjba megy valaki? Tud-e az ügyfélről mindent a nyugdíjfolyósító? Hogyan történik az adatpótlás? A beszélgetőpartner Pentz Edina, az RSM bérszámfejtési üzletágvezetője.

Az Adóinfó magazin 2022. január 17-i adása

Témánk az általános forgalmi adóhoz kapcsolódik - ebben a műsorban azt vesszük górcső alá, hogy melyik az a 10 fontos dolog, amelyre az áfa fizetés esetében idén érdemes odafigyelni - újdonság nincs, a változások még 2021-ben léptek életbe. Sztankó Dániel, RSM áfaigazgató mondja el a részleteket.

Az Adóinfó magazin 2022. január 10-i adása

Témánk az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség teljesítése - illetve az ehhez a feladathoz kapcsolódó hibák. Az adóhatóság rendszeresen vizsgálja az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség teljesítését. Tavaly októbertől rendszeresen levélben keresik meg azon társaságokat- és fejlesztő cégeket, ahol hibás adatszolgáltatásokat tapasztalnak. A két szakértő: Varga Diána RSM vezető adómenedzsere és Budai Mátyás RSM junior adómenedzser. Elsőként Budai Mátyást hallják.

Az Adóinfó magazin 2022. január 3-i adása

Témánk a 2022-es adóváltozások, szakértők Varga Diána és Csepei Kinga, az RSM DTM vezető adómenedzserei.


×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018