INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

Paragrafus


Az InfoRádió jogi magazinműsora: minden, ami jog.

Készült a Médiatanács támogatásával a Médiatanács Támogatási Program keretében.

Adás:
csütörtök, 20.00


A Paragrafus magazin 2022. november 10-i adása

A munkaközi szünet(ek) munkajogi kérdéseiről, az igazságszolgáltatás tervezett átalakításáról, valamint a digipédia.hu prevenciós szerepéről hallhatnak magazinműsorunkban.

A Paragrafus magazin 2022. november 3-i adása

Magazinműsorunkban a többi között a Kúria sajtóreggelijén elhangzottakról számolunk be, valamint arról, hogy a magyarországi gazdasági verseny az uniós felmérések szerint egyre javuló tendenciát mutat.

A Paragrafus magazin 2022. október 27-i adása

Magazinműsorunkban a többi között az alábbi témákat jártuk ezúttal körül: új fejezet nyílt a központi költségvetésben a novembertől működő Integritás Hatóság számára; a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrizni fogja, hogy mindenhol lehet-e bankkártyával fizetni; a Paragrafusnak nyilatkozó közjegyző szerint nagyobb súllyal szerepel a polgári perekben az igazságügyi szakértők véleménye a magánszakértők véleményénél.

A Paragrafus magazin 2022. október 20-i adása

Teljes körű eljárás alá vonja Magyarországot az Európa Tanács, a testület szerint ugyanis továbbra sem oldódott meg a demokráciát és jogállamiságot érintő problémák nagy része. Részletesen foglalkoztunk emellett a válófélben lévő szülők kiskorú gyermekeinek kötelező értesítésének jogi kérdéseivel is.

A Paragrafus magazin 2022. október 13-i adása

Az elkövetkező időszakban gyakori adóhatósági ellenőrzésekre számíthatnak az adózók, különösen az általános forgalmi adó területén. Erről kérdeztük a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal ügyvédjét. Mikor merül fel külföldi elem az öröklésben? Egyértelműbbé vált-e az elmúlt időszakban a szokásos tartózkodási hely fogalma? Erről a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke nyilatkozott magazinműsorunknak.

A Paragrafus magazin 2022. október 6-i adása

Magazinműsorunkban arról kérdeztünk meg egy, a témában jártas ügyvédet, hogy pontosan mit jelent, hogy az Európai Bizottság által is jóváhagyott, korrupcióellenes törvénycsomag részeként a parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi az úgynevezett vádkikényszerítést. Emellett azzal is foglalkoztunk adásunkban, hogy milyen veszélyei vannak a munkaviszonyhoz kapcsolódó dokumentumok áttekintés nélküli aláírásának.

A Paragrafus magazin 2022. szeptember 29-i adása

Több esetben is visszaigényelhető a külföldön felszámított áfa. Öt helyszínen összesen 18 be nem jelentett foglalkoztatottat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy ellenőrzéssorozatban. Külön foglalkoztunk a fizetési meghagyással kapcsolatos tudnivalókkal is.

A Paragrafus magazin 2022. szeptember 22-i adása
A Paragrafus magazin 2022. szeptember 15-i adása

Angeli László és Szabadi Péter magyar főügyészek 2009-ben csatlakoztak ahhoz a nemzetközi nyomózócsoporthoz, amely az egyik legnagyobb bundabotrányt tárta fel Európában. Mint kiderült, több hazai és nemzetközi mérkőzés eredményét is manipulálta egy nemzetközi hálózat. Minderről Szabadi Péter nyilatkozott a Paragrafusnak. Adásunkban emellett az adósság öröklésének jogi kérdéseivel is foglalkoztunk.

A Paragrafus magazin 2022. szeptember 8-i adása

Magazinműsorunk akutális adásában a következő témákkal foglalkozunk: elkészült a KRESZ-módosításokat tartalmazó javaslatcsomag; idővel valamennyi vállalkozásnak figyelembe kell vennie a beszámolói készítése során az úgynevezett "ESG szempontrendszert"; a magyarországi börtönök biztonságtechnikai fejlesztésének részeként testkamerákat szerez be és kezd használni a büntetés-végrehajtási szervezet.

A Paragrafus magazin 2022. szeptember 1-jei adása

A bírósági kinevezési gyakorlat pontosítása elejét venné a most tapasztalható hatásköri vitáknak, erről beszélt a Paragrafus című magazinműsorunknak az Országos Bírói Tanács szóvívője. Adásunkban a bérleti szerződés közjegyzői okiratba foglalásáról is szó volt.

A Paragrafus magazin 2022. augusztus 25-i adása
A Paragrafus magazin 2022. augusztus 18-i adása

Gluténmentes tésztát is gyárt fogvatartottak munkáltatásával a büntetés-végrehajtás; szigorított a kormány a fakitermelést könnyítő, augusztus elején bevezetett szabályokon; különbséget tesznek a magyar jogszabályok az élettársak és a házastársak között. Magazinműsorunkban egyebek mellett ezekben a témákban hallhatnak interjúkat és összeállításokat.

A Paragrafus magazin 2022. augusztus 11-i adása
A Paragrafus magazin 2022. augusztus 4-i adása
A Paragrafus magazin 2022. július 28-i adása

Magazinműsorunk adásában az "Átláthatóság, felelősség, szólásszabadság az internetes platformokon" című konferenciáról, valamint a nemzetközi megállapodásokról hallhatnak interjúkat.

A Paragrafus magazin 2022. július 21-i adása

A többi között a fogyasztóvédelmi terület megújításának kérdéseivel, a nemzetközi elemeket tartalmazó családjogi perekkel, valamint az Alkotmánybíróság a Balaton-törvényként is hivatkozott jogszabállyal kapcsolatos döntésével is foglalkoztunk az adásban.

A Paragrafus magazin 2022. július 14-i adása

A légitársaságok kereskedelmi gyakorlataival összefüggésben felmerülő fogyasztói panaszokról, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nyári ellenőrzéseiről, valamint a munka világában is egyre gyakoribb úgynevezett "ghosting" jelenségről is hallhatnak magazinműsorunkban.

A Paragrafus magazin 2022. július 7-i adása

Milyen indokkal kérheti a munkáltató a munkavállalót szabadsága megszakítására? Mi vezetett a vádemeléshez a vértesszőlősi katonai mentés ügyében? Hogyan lehet külföldön közjegyzői okiratot készítettni? A többi között ezekkel a kérdésekkel foglalkoztunk magazinműsorunkban.

A Paragrafus magazin 2022. június 30-i adása

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018