INFORÁDIÓ
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita

Paragrafus


Az InfoRádió jogi magazinműsora: minden, ami jog.

Készült a Médiatanács támogatásával a Médiatanács Támogatási Program keretében.

Adás:
csütörtök, 20.00


A Paragrafus magazin 2022. május 12-i adása

Magazinműsorunkban beszélgetést hallhatnak a "Mit jelent számodra Európa?" című konferenciáról, az unió aktuális jogi természetű kihívásairól. Beszámolunk továbbá a Közbeszerzési Hatóság a Magyarországgal szemben indított jogállamisági mechanizmussal kapcsolatos álláspontjáról, kritikai észrevételeiről is.

A Paragrafus magazin 2022. május 5-i adása
A Paragrafus magazin 2022. április 28-i adása

Magazinműsorunkban arról hallhatnak, hogy milyen követelései lehetnek a munkáltatónak a munkavállaló felé, és azokat miként érvényesítheti. Azzal is foglalkoztunk, hogy milyen változtatásokat javasol a fogyasztóvédelem területén a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége.

A Paragrafus magazin 2022. április 21-i adása

Adásunkban interjút hallhatnak a Magyar Országos Közjegyzői Kamara újraválasztott elnökével, aki a többi között az eddig elért eredményekről és céljairól beszélt. Beszélgetést hallhatnak a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet vezetőjével, aki az intézmény tevékenységét mutatta be.

A Paragrafus magazin 2022. április 14-i adása

Milyen jogok illetik meg a kisebbségeket? Hogyan határozható, hogy kik alkotnak kisebbséget egy nemzetállamon belül? Hogyan és miért csorbulhatnak a kisebbségi jogok egy háborúban? A többi között ezekkel a kérdésekkel foglalkoztunk magazinműsorunkban.

A Paragrafus magazin 2022. április 7-i adása

A NAIH által, a mesterséges intelligencia jogszerűtlen használata miatt kiszabott bírság okairól, adatvédelmi kérdéseiről, az ukrajnai menekültek magyarországi foglalkoztatásának feltételeiről, a munkáltatók kötelezettségeiről, valamint az élettársi vagyonjogi szerződésről hallatnak a műsorban.

A Paragrafus magazin 2022. március 31-i adása

A GDPR a cégekre vonatkozó előírásairól, annak be nem tartásának következményeiről, a személyes adatok védelméről, valamint a Gazdasági Versenyhivatal a COVID-19 antitest gyorstesztek hazai piacán végzett vizsgálatáról, a kátyúszezon biztosítási kérdéseiről, illetve Az Emberkereskedelem aktuális helyzete Magyarországon címmel szervezett tudományos konferenciáról is hallhatnak adásunkban.

A Paragrafus magazin 2022. március 24-i adása
A Paragrafus magazin 2022. március 17-i adása

Magazinműsorunkban az Ukrajnában zajló háború munkajogi vonatkozású kérdéseivel és azzal is foglalkozunk, hogyan szankcionálják májustól végétől a kettős minőséget.

A Paragrafus magazin 2022. március 10-i adása
A Paragrafus magazin 2022. március 3-i adása

A többi között az ELTE Jogi Továbbképző Intézetének képzéseiről, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség nemzetközi bűnügyekkel kapcsolatos feladatairól hallhatnak magazinműsorunkban.

A Paragrafus magazin 2022. február 24-i adása
A Paragrafus magazin 2022. február 17-i adása

Az adatelemző szoftverek használatának adatbiztonsági kérdéseivel, a játszóterek ellenőrzésével, az egyre többször előforduló adathalász kísérletek és az internethasználat egyéb veszélyeivel is foglalkoztunk jogi magazinműsorunkban.

A Paragrafus magazin 2022. február 10-i adása
A Paragrafus magazin 2022. február 3-i adása

A Pegasus kémszoftver hazai használatával kapcsolatos vizsgálatról, az Innovációs és Technológiai Minisztérium játékvizsgálatáról, valamint a Gazdasági Versenyhivatal a koronavírus-gyorstesztek hazai piacát elemző gyorsított ágazati vizsgálatáról is hallhatnak.

A Paragrafus magazin 2022. január 27-i adása

Magazinműsorunkban a többi között az öröklési joggal, a 2022 elején életbe lépett jogszabályváltozásokkal, a Quaestor-ügy fejleményeivel, valamint a Gazdasági Versenyhivatal a koronavírus-gyorsteszteket érintő ágazati vizsgálatával is foglalkoztunk.

A Paragrafus magazin 2022. január 20-i adása

Magazinunkban a többi között a következő témákkal foglalkozott: dinamikusan bővült az e-kereskedelem részaránya Magyarországon, ugyanakkor az uniós szabályozások nem követték minden szempontból a fejlődés dinamikáját. Erről az Állami Számvevőszék készített elemzést. Egyre több büntetőfékezéssel összefüggő ügyet tárgyalnak abíróságok Magyarországon. Minderről és a tapasztalatokról a Somogy Megyei Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdeztük.

A Paragrafus magazin 2022. január 13-i adása

A betegadatok tárolása biztonságának kérdésével, a kölcsönszerződések közjegyzői okiratba foglalásának előnyeivel, valamint az egyre inkább terjedő zsaroló e-mailek kibervédelmi kockázataival is foglalkoztunk magazinműsorunkban.

A Paragrafus magazin 2022. január 6-i adása

Magazinműsorunkban a többi között a Wolters Kluwer Kft. Új Jogtárának adatait elemeztük, amely szerint 2021. január 1-je és december 31-e között összesen 1517 új magyar jogszabály jelent meg, amely jelentős növekedés a korábbi évek jogalkotási mértékéhez képest, és 11%-kal meghaladta a tavalyi, 1367 darabos csúcsot. Szó volt arról is, hogy félszáz területen végez idén ellenőrzést a fogyasztóvédelem, a többi közt az egykerekű és elektromos rollereket valamint az akciókat, leértékeléseket is vizsgálják majd.

A Paragrafus magazin 2021. december 30-i adása

A műsorban Kovács Lajos nyugállamányú rendőr ezredest, a Nemzeti Nyomozó Iroda "Döglött ügyek" osztályának volt vezetőjét kérdeztük "Sorozatgyilkos nyomában - A Pándy-ügy" című könyvéről és a többi között a Magyar Országos Közjegyzői Kamara adatstratégiájával is foglalkoztunk.


×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018