INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

Paragrafus


Az InfoRádió jogi magazinműsora: minden, ami jog.

Készült a Médiatanács támogatásával a Médiatanács Támogatási Program keretében.

Adás:
csütörtök, 20.00


A Paragrafus magazin 2021. szeptember 16-i adása

Az üdülési joggal kapcsolatos csalásokról, az üdülőtulajdonosokat megtévesztő ajánlatokról, ezek jogi következményeiről, a kapcsolódó eljárásokról, valamint az adatvédelem és a blockchain aktuális kérdéseiről is hallhatnak a műsorban.

A Paragrafus magazin 2021. szeptember 9-i adása

A fizetési meghagyásos eljárás jogi kérdéseivel, valamint a sportjogászi munka kérdéseivel és kihívásaival is foglalkozott magazinműsorunk.

A Paragrafus magazin 2021. szeptember 2-i adása

Karaténba kell-e vonulnia a külföldi nyaralásból hazatérő munkavállalónak? Ki viseli a PCR-teszt költségeit? Különbséget tehet-e a munkáltató oltott és oltatlan munkavállaló között? A többi között ezekkel a kérdésekkel foglalkozott magazinműsorunk.

A Paragrafus magazin 2021. augusztus 26-i adása

Az Európai Unió Közjegyzőségeinek Tanácsa legutóbbi Futurológiai Fórumáról, valamint az igazságügyi informatikai szakértői munkáról, a kiberbűnözők új módszereiről és az azok elleni védekezésről is szó volt magazinműsorunkban.

A Paragrafus magazin 2021. augusztus 19-i adása
Az együttműködő személyről, valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága képzéseiről és fejlesztéseiről hallhatnak adásunkban.
A Paragrafus magazin 2021. augusztus 12-i adása

A közjegyzői okiratok szerepéről, a megváltozott áfaszabályokkal kapcsolatos praktikus tudnivalokról, valamint a büntetés-végrehajtásban a járvány miatt korábban elrendelt óvintézkedésekről, és azok szerepéről is hallhatnak műsorunkban.

A Paragrafus magazin 2021. augusztus 5-i adása
A távmunkára vonatkozó szabályok változásairól, az otthonról dolgozó munkavállaló ellenőrzésének lehetőségeiről, valamint az utasbiztosítási piac aktualitásairól is szó volt magazinműsorunkban.
A Paragrafus magazin 2021. július 29-i adása

A lakásbérleti szerződésekhez kapcsolódó jogi kérdésekről, a közjegyzői okiratba foglalás előnyeiről, valamint a büntetővégzéről hallhatnak a műsorban.

A Paragrafus magazin 2021. július 22-i adása
A többi között az elővásárlási jogról, a vásárlók jogait erősítő rendelkezések ellenőrzéséről, valamint a Gazdasági Versenyhivatal kibővített jogköréről is szó volt az adásban.
A Paragrafus magazin 2021. július 15-i adása

A járvány okozta adatvédelmi kihívásokkal, a nyári időszakban köthető biztosítási szerződések bizonytalan kérdéseivel, valamint a határon átnyúló öröklési jogi kérdésekkel is foglalkozik a műsor.

A Paragrafus magazin 2021. július 1-jei adása

Mi változott az Infotörvény, majd a GDPR bevezetése óta az adatvédelem területén? Hogy vizsgáztak Magyarországon az adatvédelmi szabályozások? Milyen változások várhatóak még? A többi között ezekkel a kérdésekkel foglalkozott magazinműsorunk, amellett, hogy áttekintést adott az európai öröklésjogi szabályozásról is.

A Paragrafus magazin 2021. június 24-i adása
A Legfőbb Ügyészség tevékenységéről, kihívást jelentő feladatairól, a lakcímnyilvántartásról, valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának legutóbbi fejlesztéseiről is hallatnak magazinműsorunkban.
A Paragrafus magazin 2021. június 17-i adása

Magazinműsorunkban a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnökével, az Európai Unió Közjegyzőségeinek Tanácsának vezetőjével hallhatnak beszélgetést a közjegyzőséget érintő legfontosabb célkitűzéseiről. Emellett még az egy hónap múlva módosuló piacfelügyeleti törvényről és a nyári diákmunka vállalás szabályairól is szó volt adásunkban.

A Paragrafus magazin 2021. június 10-i adása
A szerzői jog aktualitásaival, az Ügyészség Napjával, valamint egy 800 bűnöző elfogását elősegítő világméretű akcióval is foglalkoztunk adásunkban.
A Paragrafus magazin 2021. június 3-i adása

A Központi Nyomozó Főügyészség tevékenységével - az ügyészségi nyomozók munkájával, a korrupcióval és különböző hivatali vesztegetésekkel kapcsolatos eljárásokkal -, valamint az elektronikus aláírással ellátott dokumentumok archiválásával, és az ehhez kötődő jogi kérdésekkel foglalkozott a műsor.

A Paragrafus magazin 2021. május 27-i adása

A bíróság elé állításról volt szó a Legfőbb Ügyészség Folyékonyan jogászul című jogi ismeretterjesztő sorozatának legutóbbi részében – erről beszél Fazekas Géza szóvivő. Az adás témája az elsőfokon emberiesség elleni, emberölésekkel megvalósított bűntett miatt életfogytiglanra ítélt F. Hassan ügye is.

A Paragrafus magazin 2021. május 20-i adása

Ha az aláírás jogszabályi követelményként jelenik meg, és papíralapú dokumentáció nélkül, közvetlenül elektronikus formában szeretnénk jognyilatkozatot tenni, célszerű biometrikus aláírást alkalmazni – hangzik el a műsorban, amelyben a zsarolóvírusok új generációjáról, valamint a rendkívüli munkavégzés szabályozásáról is hallhatnak beszélgetést.

A Paragrafus magazin 2021. május 13-i adása
A Paragrafus magazin 2021. május 6-i adása

Az elektronikus aláírás nem ruházható át másra, ennek lehetőségét a szolgáltatók kizárják. Abban az esetben, ha egy cég képviselete állandó, tanúsítvány kiállítása kezdeményezhető, amellyel a munkavállaló eljárhat egyes ügyekben - mondta a Paragrafusnak nyilatkozó közjegyző. Műsorunk a munkavállalók ellenőrizhetőségének, illetve a védettségi igazolvány munkajogi kérdéseivel is foglalkozott. Utóbbi bemutatását csak munkajogi, munkavédelmi, foglalkozás-egészségügyi vagy munkaszervezési céllal kérheti a munkáltató - hangzott el az adásban.

A Paragrafus magazin 2021. április 29-i adása

Magazinunkban a többi között arról hallhatnak, hogy megalakult a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága, a védettségi igazolvány bemutatását kérni nem alkotmányellenes. Mindezek mellett az építészet szerzői jogi kérdéseivel is foglalkoztunk.


×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018