INFORÁDIÓ
2021. április 21. szerda
Konrád

Kultúr Percek


A hét kulturális eseményeinek, híreinek összefoglalója.

Adás: szombat, 15.00


A Kulturális hétvége 2021. április 17-i adása
A Kulturális hétvége 2021. április 10-i adása

A 41. Budapesti Tavaszi Fesztiválról, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza újabb öt évre megválasztott igazgatójának terveiről, valamint a Szózatról készült dokumentumfilmről is szó volt magazinműsorunkban.

A Kulturális hétvége 2021. április 3-i adása
A Kulturális hétvége 2021. március 27-i adása
A Kulturális hétvége 2021. március 20-i adása
A Kulturális hétvége 2021. március 13-i adása

Műsorban a többi között arról hallhatnak, hogy több hónapos munka után elkészült a Vígszínház Etikai Kódexe és Eljárási Rendje. A teátrum a hétvégén mutatta be Durica Katarina A rendes lányok csendben sírnak című regényéből rendezett színdarabot. Mindemellett Egressy Zoltán Gordiusz című karanténkomédiájáról, valamint online kiállításokról is hírt adtunk.

A Kulturális hétvége 2021. március 6-i adása

A Berlinálén díjazott magyar filmekről, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetekről, a Nemzeti Filmintézet új pályázatáról, a Tünet Együttes online is hozzáférhetővé tett előadásairól, valamint a Centrál Színház új online bemutatójáról is szó volt a műsorban.

A Kulturális hétvége 2021. február 27-i adása

A magazinműsor témái között szerepel a Budapesti Tavaszi Fesztivál jövőbeni sorsa, a Vígszínház Bella Figura című és a Katona József Színház Egyformák vagyunk című darabjának online bemutatója, valamint a Japán Filmfesztivál. Beszélgetést hallhatnak a szombathelyi Weöres Sándor színház új igazgatójával is, aki a teátrum jövőjével kapcsolatos elképzeléseit ismerteti.

A Kulturális hétvége 2021. február 20-i adása
A Kulturális hétvége 2021. február 13-i adása
A Kulturális hétvége 2021. február 6-i adása
A Kulturális hétvége 2021. január 30-i adása
A Kulturális hétvége 2021. január 23-i adása
A Kulturális hétvége 2021. január 16-i adása
A Kulturális hétvége 2021. január 9-i adása
A Kulturális hétvége 2020. december 26-i adása
A Kulturális hétvége 2020. december 19-i adása
A Kulturális hétvége 2020. december 12-i adása

Mintegy 13 milliárd forintos támogatást oszt szét a kormány a kulturális intézmények között a járvány okozta károk enyhítéséért. Kétezer fő foglalkoztatására nyílik lehetőség a közművelődésben az egyéves időtartamú Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Program keretében. A Szépművészeti Múzeumnak adományozta teljes életművét átfogó archívumát Korniss Péter fotográfus. A legjobb öt közé került a Zoboki Építésziroda terve a 19 milliós kínai metropolisz, Sencsen új multifunkcionális előadóművészeti központjára kiírt nemzetközi építészeti tervpályázaton.

A Kulturális hétvége 2020. december 5-i adása
A Kulturális hétvége 2020. november 28-i adása

Az InfoRádió kulturális magazinja elsőként a 69 évesen elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerzőre, a Korál együttes ikonikus alapító-vezetőjére, énekesére emlékezik. Interjút hallhatnak Horvát Lili rendezővel, akinek a "Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre" című filmje képviseli Magyarországot jövőre a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar-díjért folyó versenyben. A magazinban szó volt a Kossuth-díjas Csík Zenekar új lemezéről, a Műcsarnok virtuálisan látogatható „A bomlás virágai - Fejezetek a Hórusz Archívumból” című kiállításáról, valamint a Nemzeti Színház karácsonyi kezdeményezéséről is.


×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018