INFORÁDIÓ 
2020. október 23. péntek
Gyöngyi

Vállalatok és Piacok


Döntések, folyamatok, elemzések, pályázatok, támogatások, jogszabályváltozások - 20 perc minden héten arról, ami meghatározza a nagyvállalatok valamint a kis-, közepes és mikrovállalkozások mindennapjait.

Adás: csütörtök, 19.00


A Vállalatok és Piacok magazin 2020. október 15-i adása

Az eddigi 3,1 százalékról 6,1 százalékra rontotta a magyar gazdaság idei visszaesésére vonatkozó előrejelzését a Nemzetközi Valutaalap.

Felértékelődött a munkaerő megtartása a KPMG idei vezérigazgatói felmérése szerint.

Benyújtotta a Pénzügyminisztérium az adóügyi könnyítésekről szóló törvénytervezetét – a főbb változásokról az adószakértő beszél.

Már 2020-ban karbonsemlegesen működik a Magyar Nemzeti Bank. A Jegybank Pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnökét arról kérdezem, hogy a gyakrolatban ez a cél miként valósítható meg.

Már igényelhető a mezőgazdasági vállalkozások számára az új Agrár Széchenyi Beruházási Hitel PLUSZ. A kondíciókról a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatóját kérdezem.

A napokban több mint 170 ezer mezőgazdasági vállakozónak fizeti ki a Magyar Államkincstár a tavasszal megigényelt uniós támogatások után az előlegeket. A gazdálkodóknak az őszi munkák megkezdésére lesz így lehetőségük.

A Vállalatok és Piacok magazin 2020. október 8-i adása

25 éve indult el a BÉT-en a kereskedés az OTP részvényeivel – a pénzintézet elnök-vezérigazgatója és a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója is értékel.

A koronavírus járvány okozta válságból való kilábalás nem lesz olyan gyors, mint azt sokan várták – a kilábalás alakja a mostani feltételezések szerint egy dupla V alak lehet – a Portfolio Budapest Economic Forum 2020 konferenciáján elemezte a lehetőségeket a pénzügyminiszter.

A válságból való kilábalás egyik kulcsfontosságú eszköze lehet a beruházások élénkítése - mondta ugyanezen a konferencián a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója.

Alulmúlta a várakozásokat a szeptemberi inflációs adat – az élelmiszerek – ezen belül is az idényáras élelmiszerek - továbbra is az átlag felett drágultak.

Ismét elindította az alma fogyasztását ösztönző kampányt az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum.

A Vállalatok és Piacok magazin 2020. október 1-jei adása

Kedden megjelent a Magyar Nemzeti Bank honlapján az az 50 pontos javaslatcsomag, amelynek felvetéseivel a Jegybank kezelni kívánja a koronavírus járvány gazdasági hatásait. Az elemző szerint a kormányzati beruházások és a lakásépítések felpörgetése is része ennek az új növekedési tervnek.

Mélyebb visszaesést vár az eredetileg becsültnél a magyar gazdaságban az év egészében a GKI.
A 2020. júniusi-augusztusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma megközelítette a 4 millió 477 ezer főt, vagyis csak 40 ezerrel dolgoztak kevesebben itthon, mint egy évvel korábban – ez elemző szerint azonban érdemes azt is figylemebe venni, hogy hányan álltak részmunkaidőben alkalmazásban ezen időszak alatt.

Október elejsétől új időszak kezdődik itthon az adózásban.

Elmaradt az újabb kamatemelés az MNB részéről az egyhetes betéti tenderen a héten, de a jegybanki utalások alapján nem zárhatóak ki további kamatemelések.

A Vállalatok és Piacok magazin 2020. szeptember 24-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. szeptember 17-i adása

Az adás témái:

  • Érzékelhető a koronavírus-járvány hatása Magyarországon a hitelezésben – a legtöbb bank szigorított is a bizonytalanná vált gazdasági helyzet miatt.
  • A magyar kormány azt szeretné, ha a hazai kkv-k minél szélesebb köréhez érnének el az uniós források a 2021-27-es tervezési ciklusban.
  • Csökkent júliusban az építőipar teljesítménye – az év egészére stagnálást vár az ágazattól az elemző.
  • A Covid-19 hatásainak helyreállítása érdekében a PwC együtt dolgozik az ENSZ Fejlesztési Programjával. Céljuk egy olyan stratégia kidolgozása, amely segíti a magánszektor világjárvány utáni helyreállítását.
  • Minden hatodik magyar nyaralt idén a Balatonnál – rég volt az ideihez hasonlóan erős szenzon a balatoni településeken.
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. szeptember 10-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. szeptember 3-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. augusztus 27-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. augusztus 20-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. augusztus 13-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. augusztus 6-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. július 30-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. július 23-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. július 16-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. július 9-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. július 2-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. június 25-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. június 18-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. június 4-i adása
A Vállalatok és Piacok magazin 2020. május 28-i adása

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018