INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

országgyűlés

miniszterelnök

eskü

orbán viktor

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. A kormányfő mögött Kövér László, az Országgyűlés elnöke (k, hátul).

Miniszterelnököt választ ma az Országgyűlés – élőben az InfoRádióban és az Infostarton

Az új kormányfő természetesen Orbán Viktor lesz, aki az eskütétel után beiktatási beszédet mond a törvényhozás ülésén.

Napirend előtti felszólalásokkal kezdődik az Országgyűlés plenáris ülése hétfőn délelőtt 11 órakor, majd azonnali kérdések hangoznak el, feltéve, hogy beterjesztenek ilyeneket a képviselők.

Ezt követően a parlament megválasztja miniszterelnöknek Orbán Viktort. A kormányfő leteszi az esküt, majd beszédet is mond az Országgyűlésben, amit az InfoRádió és az Infostart is élőben közvetít.

A miniszterelnök négy éve egyebek mellett ezt ígérte: "Az egész országot, a teljes hazát, a nemzet minden polgárát szolgálnom kell. Kormányom a kétharmados alkotmányos többség alapján áll, de mindig a háromharmadot szolgálja majd."

A miniszterelnök beszéde után az Országgyűlés interpellációkat és kérdéseket hallgat meg, feltéve, hogy lesznek ilyenek, majd megvitatja azt a két népszavazást, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester a Fudan Egyetem és az álláskeresési járadék ügyében kezdeményezett. Az igazságügyi bizottság már megszavazta ezeket a referendumokat.

A hétfői tanácskozás napirend utáni felszólalásokkal zárul. A parlamenti munka kedden 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a törvényhozás jegyzőt, illetve bizottsági tisztségviselőket választ, valamint napirend utáni felszólalásokat hallgat meg.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Miniszterelnököt választ ma az Országgyűlés
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018