INFORÁDIÓ
2021. július 24. szombat
Kincső, Kinga

Családi hét


Az InfoRádió család- és ifjúságügyi magazinja. A családok életét érintő hírek, aktualitások, érdekességek, szakértői beszélgetések, illetve kormányzati döntések és a hátterük. Unokáktól a nagyszülőkig, a gyestől a nyugdíjig.

Családbarát Magyarország – a magazin készült a Miniszterelnökség támogatásával.

Adás: hétfő, 19.30


A Családi hét magazin 2021. július 19-i adása

Az adásban a családi nyaralással összefüggő kérdésekről beszél Léder László pszichológus. Hogyan érdemes tervezni, hogyan tudunk jobban jelen lenni és megengedni a valós pihenést, kikapcsolódást a közös programokon? Az Apa Akadémia létrehozója beszélt a több szabadságot az apáknak kampányról is.

A Családi hét magazin 2021. július 12-i adása

Az adásban a júliustól bevezetett CSED100-ról lesz szó, az intézkedéssel a csecsemőgondozási díj a korábbi fizetés 100 százalékára emelkedik. Majd a balatoni és a dunai vizirendészetről hallhatnak. Mennyire választják a fiatalok ezt a szakmát, milyen képzés szükséges ahhoz, hogy valaki ott szolgáljon?

A Családi hét magazin 2021. július 5-i adása

A műsorban a közösségi régészkedésről lesz szó. A pár éve elindított kezdeményezés népszerű segítői, szabadidős tevékenységnek számít a fiatalok és az idősebben számára is. A műsor második részében a Katolikus Karitász által szervezett nyári gyermektáborokról lesz szó, majd arról, hogy a pandémia alatt még több teher jutott a családi gondozókra.

A Családi hét magazin 2021. június 28-i adása

A műsorban először arról lesz szó, hogy együttműködik több szervezet az özvegyek érdekében, nőtt ugyanis számuk Magyarországon. A folytatásban arról hallhatnak, hogy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Vöröskereszt folytatja tavaly év végén elindított közös akcióját, amelynek keretében újabb 250 db Baba pakkot juttatnak el az ország különböző területein élő hátrányos helyzetű, kisbabát váró családoknak. Végül a diákmunkát vállaló fiatalok hallhatnak jó tanácsokat.

A Családi hét magazin 2021. június 21-i adása

Az adásban először a koronavírus-járvány miatti bezártság szemünkre gyakorolt hatásával foglalkozunk. A Magyar Látszerész Szövetséget kérdeztük a tapasztalatokról. Majd egy nyugdíjasokat támogató, sütikészítésre alapozó bécsi kezdeményezésről hallhatnak, ami a magyar nagymamákat és nagypapákat is érdekelheti.

A Családi hét magazin 2021. június 14-i adása

Az adásban először a Merje hazavinni – Merjen hazammeni elnevezésű rendőrségi kampányról lesz szó, illetve olyan tanácsokról, amelyek betartásával elkerülhetőek veszélyes helyzetek a nyári szünet beköszöntével. Utána a Páratlan Szülő Díjról hallhatnak összeállítást.

A Családi hét magazin 2021. június 7-i adása

Az adásban először az önvédelemről lesz szó, legyen az fizikai, vagy mentális, az elmúlt időszakban ugyanis nőtt a családon belüli erőszak száma. Szakértőt kérdeztünk a lehetőségekről. Majd egy érdekes, őszinte blog szerzőjével hallhatnak beszélgetést, az anyagágról oszt meg nyíltan gondolatokat, minden napi gyakorlati érdekességeket.

A Családi hét magazin 2021. május 31-i adása

Az adásban először a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete által lebonyolított szülősegítő projektről lesz szó, aminek fókuszában az önérvényesítés áll. Majd arról hallhatnak, hogy egy felmérés szerint a járványhelyzet lelki vagy mentális problémát, viselkedészavart okozott a gyermekeknél.

A Családi hét magazin 2021. május 24-i adása

Az adás első részében a KINCS Smart Family Centrumról lesz szó, ami gazdasági és társadalmi szervezetekkel együttműködve azon dolgozik majd, hogy minél több értékes, a családokat támogató innovatív, okos megoldás jöjjön létre és egy pályázati lehetőséget is életre hívott. A műsor második részében pedig egy speciális, fogyatékkal élő gyerekeknek és felnőtteknek bevezetett, jóga technikájú programról hallhatnak összeállítást.

A Családi hét magazin 2021. május 17-i adása

Az adás első részében foglalkozunk a nyári gyermektáborokkal, valamint a válásoknál gyakori ellennevelés problémájával, a lehetséges enyhítő megoldásokról. A második részben pedig az UNICEF egyik programjáról hallhatnak, amelyben két kis dínó mutatja be a magyar gyerekek és szüleik számára a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait.

A Családi hét magazin 2021. május 10-i adása

Az adásban az öngondoskodással, a városi kertészkedéssel foglalkozunk. Először a Katolikus Karitász programjáról hallhatnak, amelynek keretében a szervezet több mint 4 ezer családot ajándékozott meg vetőmagokkal tavasz elején. Majd a Közösségi Kertek projektről lesz szó, ami a városlakókat csábítja a föld megművelésére, környezetvédelemre.

A Családi hét magazin 2021. május 3-i adása

Az adásban először a Szent János Kórház népszerű szülésfelkészítő tanfolyamáról lesz szó, amely online, ingyen érhető el. Foglalkozunk az államfő által bejelentett, a koronavírus járvány miatt árván maradt gyerekek megsegítését célzó alapítvánnyal és anyák napja alkalmából a Kopp Mária Intézet által készített felmérés eredményivel.

A Családi hét magazin 2021. április 26-i adása

A műsorban először egy olyan kampányról hallhatnak, aminek célja felhívni a figyelmet az eltérő fejlődésű gyermeket nevelő családok támogatásának fontosságára. A második részben pedig egy fiataloknak szóló művészeti pályázatról beszélünk, melyet az Erzsébet Ifjúsági alap írt ki és közönségszavazáson lehetett véleményezni a beérkezett pályaműveket.

A Családi hét magazin 2021. április 19-i adása

Az adásban először a családbarát megoldásokban élenjáró kórházi osztályokról és kórházakról lesz szó. Majd a korai fejlesztési programokról hallhatnak. A lezárások és járványügyi korlátozások hogyan érintették a fejlesztésekkel foglalkozó szervezeteket, milyen kihívásokkl kellett megküzdeniük?

A Családi hét magazin 2021. április 12-i adása

Az adásban a járványhelyzet által jelentősen befolyásolt hangulatunkról hallhatnak, a Kopp Mária Intézet által készített felmérés eredményiről. Szó lesz a mentális pandémia veszélyeiről. A műsor második részében pedig arról hallhatnak, hogyan tudunk felkészülni a rendszeres, vagy hétvégi bringázásra egyedül, vagy családdal.

A Családi hét magazin 2021. április 5-i adása

Az adásban a bábok világáról lesz szó. Egy bábossal beszélgettem arról, hogy mit jelentenek a mai embereknek a bábok, a készítésük és hogyan lehet életre kelteni őket. A műsor második részében Macimamával beszélgetek, azzal a hölggyel, aki mackós maszkjával, például közlekedés közben, felvidítja a fővárosiakat.

A Családi hét magazin 2021. március 29-i adása

Az adásban szó lesz az óraátállítás kicsikre gyakorolt hatásáról. Fel lehet-e készíteni a gyerekeket a változásra? Foglalkozunk a digitális Jólét Program egyik, az idősebb korosztálynak segítséget jelentő mozgalomról. Majd húsvét előtt a megfelelő táplálkozás fontosságáról hallhatunk hasznos tanácsokat az InfoRádiónak nyilatkozó dietetikustól.

A Családi hét magazin 2021. március 22-i adása

Az adás témája, hogy miként lehet megtanítani a gyerekeknek énhatáraik védelmét. Két szakértővel beszélgettem a konfliktuskezelés és az énhatárok felállításának folyamatáról. Szó lesz arról is, hogy miként érintette az egyes korosztályok anyagi helyzetét a koronavírus járvány.

A Családi hét magazin 2021. március 15-i adása

Március 15., az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kezdetének alkalmából a márciusi ifjakról lesz szó. Kik voltak ők, milyen családi háttérrel rendelkeztek és hogyan tudtak az akkori pesti közvélemény alakítóivá válni? Tágabb képet kaphatunk Petőfi Sándorról is az utókornak fennmaradt levelezései által.

A Családi hét magazin 2021. március 8-i adása

Az adásban a 25 év alattiak számára bevezetendő szja-mentességről és a 13. havi nyugdíj visszavezetéséről lesz szó. A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért által készített közvélemény kutatás eredményét ismerhetik meg és a vállalkozói szféra véleményét munkaerőpiaci szempontból. Majd a legutóbbi népesedési adatokról hallhatnak.


×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018