INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

Családi hét


Az InfoRádió család- és ifjúságügyi magazinja. A családok életét érintő hírek, aktualitások, érdekességek, szakértői beszélgetések, illetve kormányzati döntések és a hátterük. Unokáktól a nagyszülőkig, a gyestől a nyugdíjig.

Családbarát Magyarország – a magazin készült a Miniszterelnökség támogatásával.

Adás: hétfő, 19.30


A Családi hét magazin 2021. szeptember 20-i adása

Az adásban a XIII. kerületi József Attila Művelődési Központ által nyújtott programokról lesz szó. Hogyan tud az intézmény vonzó maradni a lakossági körében? Miként képes hagyományteremtő és modern programokat is nyújtani? Hogyan képes reagálni a változó igényekre és mennyire fontosak a visszajelzések? Hogyan tartotta meg látogatóit az intézmény a korlátozások alatt? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat.

A Családi hét magazin 2021. szeptember 13-i adása
A Családi hét magazin 2021. szeptember 6-i adása

A műsor első részében az iskolakezdés alkalmából a gyerekek olvasási szokásairól lesz szó. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyermekkönytárába látogattam el, ahol az őszi programokról, újdonságokról is érdeklődtem. Majd folytatom a beszélgetést a Magyar Diáksport Szövetség elnökével a fiatalok mozgásigényéről és arról, mit tehetnek testnevelő tanáraik.

A Családi hét magazin 2021. augusztus 30-i adása
A Családi hét magazin 2021. augusztus 23-i adása

Az adásban szó lesz az otthonteremtési támogatások feltételeinek egyszerűsödéséről. Egy augusztus 20. alkalmából készített felmérés eredményéről, ami a nemzeti identitásunkra volt kíváncsi, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdést segítő akciójáról. A műsor második részében a nyári diákmunkáról hallhatnak.

A Családi hét magazin 2021. augusztus 16-i adása
A Családi hét magazin 2021. augusztus 9-i adása

Az adásban a külföldi cserediákokról lesz szó. Egy nemrég készített felmérés arra volt kíváncsi, hogy a magyar családok mennyire fogadnának otthonukba több hónapra, akár egy évre külföldi, középiskolás cserediákot. Az AFS Magyarország országigazgatójával és egy fogadó család egyik tagjával készült interjú.

A Családi hét magazin 2021. augusztus 2-i adása

Az adásban először a fiatal nők és férfiak foglalkoztatottsági helyzetéről lesz szó. Majd arról, hogy idén már július végére elérte a világ a túlfogyasztási napot. A műsor második részében egy hiánypótló kiadványról hallhatnak, ami az idegrendszeri sokszínűségre, a tanulási nehézségekkel küzdő fiatalokra hívja fel a figyelmet.

A Családi hét magazin 2021. július 26-i adása

Az adásban először egy olyan párossal hallhatnak beszélgetést, amelynek tagjai a Dunát árral szemben evezték végig, a több hónapos út alatt majdnem háromezer kilométert tettek meg, az útnak jótékonysági célja is volt. Majd a generációk digitális érettségéről, utána pedig az Ökumenikus Segélyszervezet nyári táborairól lesz szó.

A Családi hét magazin 2021. július 19-i adása

Az adásban a családi nyaralással összefüggő kérdésekről beszél Léder László pszichológus. Hogyan érdemes tervezni, hogyan tudunk jobban jelen lenni és megengedni a valós pihenést, kikapcsolódást a közös programokon? Az Apa Akadémia létrehozója beszélt a több szabadságot az apáknak kampányról is.

A Családi hét magazin 2021. július 12-i adása

Az adásban a júliustól bevezetett CSED100-ról lesz szó, az intézkedéssel a csecsemőgondozási díj a korábbi fizetés 100 százalékára emelkedik. Majd a balatoni és a dunai vizirendészetről hallhatnak. Mennyire választják a fiatalok ezt a szakmát, milyen képzés szükséges ahhoz, hogy valaki ott szolgáljon?

A Családi hét magazin 2021. július 5-i adása

A műsorban a közösségi régészkedésről lesz szó. A pár éve elindított kezdeményezés népszerű segítői, szabadidős tevékenységnek számít a fiatalok és az idősebben számára is. A műsor második részében a Katolikus Karitász által szervezett nyári gyermektáborokról lesz szó, majd arról, hogy a pandémia alatt még több teher jutott a családi gondozókra.

A Családi hét magazin 2021. június 28-i adása

A műsorban először arról lesz szó, hogy együttműködik több szervezet az özvegyek érdekében, nőtt ugyanis számuk Magyarországon. A folytatásban arról hallhatnak, hogy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Vöröskereszt folytatja tavaly év végén elindított közös akcióját, amelynek keretében újabb 250 db Baba pakkot juttatnak el az ország különböző területein élő hátrányos helyzetű, kisbabát váró családoknak. Végül a diákmunkát vállaló fiatalok hallhatnak jó tanácsokat.

A Családi hét magazin 2021. június 21-i adása

Az adásban először a koronavírus-járvány miatti bezártság szemünkre gyakorolt hatásával foglalkozunk. A Magyar Látszerész Szövetséget kérdeztük a tapasztalatokról. Majd egy nyugdíjasokat támogató, sütikészítésre alapozó bécsi kezdeményezésről hallhatnak, ami a magyar nagymamákat és nagypapákat is érdekelheti.

A Családi hét magazin 2021. június 14-i adása

Az adásban először a Merje hazavinni – Merjen hazammeni elnevezésű rendőrségi kampányról lesz szó, illetve olyan tanácsokról, amelyek betartásával elkerülhetőek veszélyes helyzetek a nyári szünet beköszöntével. Utána a Páratlan Szülő Díjról hallhatnak összeállítást.

A Családi hét magazin 2021. június 7-i adása

Az adásban először az önvédelemről lesz szó, legyen az fizikai, vagy mentális, az elmúlt időszakban ugyanis nőtt a családon belüli erőszak száma. Szakértőt kérdeztünk a lehetőségekről. Majd egy érdekes, őszinte blog szerzőjével hallhatnak beszélgetést, az anyagágról oszt meg nyíltan gondolatokat, minden napi gyakorlati érdekességeket.

A Családi hét magazin 2021. május 31-i adása

Az adásban először a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete által lebonyolított szülősegítő projektről lesz szó, aminek fókuszában az önérvényesítés áll. Majd arról hallhatnak, hogy egy felmérés szerint a járványhelyzet lelki vagy mentális problémát, viselkedészavart okozott a gyermekeknél.

A Családi hét magazin 2021. május 24-i adása

Az adás első részében a KINCS Smart Family Centrumról lesz szó, ami gazdasági és társadalmi szervezetekkel együttműködve azon dolgozik majd, hogy minél több értékes, a családokat támogató innovatív, okos megoldás jöjjön létre és egy pályázati lehetőséget is életre hívott. A műsor második részében pedig egy speciális, fogyatékkal élő gyerekeknek és felnőtteknek bevezetett, jóga technikájú programról hallhatnak összeállítást.

A Családi hét magazin 2021. május 17-i adása

Az adás első részében foglalkozunk a nyári gyermektáborokkal, valamint a válásoknál gyakori ellennevelés problémájával, a lehetséges enyhítő megoldásokról. A második részben pedig az UNICEF egyik programjáról hallhatnak, amelyben két kis dínó mutatja be a magyar gyerekek és szüleik számára a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait.

A Családi hét magazin 2021. május 10-i adása

Az adásban az öngondoskodással, a városi kertészkedéssel foglalkozunk. Először a Katolikus Karitász programjáról hallhatnak, amelynek keretében a szervezet több mint 4 ezer családot ajándékozott meg vetőmagokkal tavasz elején. Majd a Közösségi Kertek projektről lesz szó, ami a városlakókat csábítja a föld megművelésére, környezetvédelemre.


×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018