INFORÁDIÓ
2021. november 27. szombat
Virgil

Családi hét


Az InfoRádió család- és ifjúságügyi magazinja. A családok életét érintő hírek, aktualitások, érdekességek, szakértői beszélgetések, illetve kormányzati döntések és a hátterük. Unokáktól a nagyszülőkig, a gyestől a nyugdíjig.

Családbarát Magyarország – a magazin készült a Miniszterelnökség támogatásával.

Adás: hétfő, 19.30


A Családi hét magazin 2021. november 22-i adása

A műsorban foglalkozunk a nyugdíjasokat érintő legújabb intézkedésekkel, melyek tartalmazzák a novemberi nyugdíjprémium, a nyugdíjkorrekció és a 13. havi nyugdíj visszaépítését. A KINCS és a Károli Gáspár Református Egyetem között létrejött szakmai együttműködéssel. A műsor második részében a koraszülöttekről lesz szó, november 17., a koraszülöttek világnapja alkalmából. Hány család érintett ma Magyarországon? Mi a fő üzenete az idei világnapnak?

A Családi hét magazin 2021. november 15-i adása

A műsorban arról a miniszteri bejelentésről lesz szó, amely szerint a minimálbér emelkedésével a családtámogatások összege is nő január elsejétől, majd a Családbarát évtized 2010-2020 című kötet megjelenéséről beszél a könyv egyik szerkesztője, Fűrész Tünde, a KINCS elnöke. Foglalkozunk az örökbefogadás napja alkalmából az aktuális hazai helyzettel, valamint azzal az együttműködéssel, amelyet a Kopp Mária Intézet kötött egy lengyelországi társadalomkutatással foglalkozó egyetemi intézettel.

A Családi hét magazin 2021. november 8-i adása

A műsorban a bölcsőde fejlesztésről és a nyugdíjprémiumról is hallhatják Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert, aki az InfoRádió Aréna című műsorának múlt heti vendége volt. Szó lesz a NOE élelmiszergyűjtési akciójáról. Majd folytatjuk a korábbi adásban elkezdett tehetséggondozási témát Bajor Péterrel, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége, a Matehetsz ügyvezető elnökével, akitől azt is megtudjuk, hogy a magyar fiatalok mekkora aránya számít zseninek.

A Családi hét magazin 2021. november 1-jei adása

A műsorban foglalkozom az Egyszülős Központ nemrég elindított podcast sorozatával, ami az aktuálisan felmerülő nehézségek esetében segít eligazodni, megoldást találni. Majd a tehetséggondozásról lesz szó, az idén 15 éves Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetség ügyvezető elnökét kérdeztem egyebek között a kiemelkedő képességű fiatalok támogatásáról, társadalmi elfogadottságáról.

A Családi hét magazin 2021. október 25-i adása

A műsorban a válásokat érintő törvénymódosító javaslatról lesz szó. Varga Judit igazságügyi minisztert és a Szépen Válj el Válásközpont szakértőit kérdeztük a részletekről. Majd az iskolai erőszakkal foglalkozunk, az idei tanév sem mentes ettől, sok fiatal, illetve szülő kér segítséget a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványtól.

A Családi hét magazin 2021. október 18-i adása

A műsorban a férfiakról lesz szó. Ismerik-e helyüket a világban, mennyire tudják a szerepeiket megélni. Szükségük van-e a lelkiségre, önismeretre? Majd a számukra kialakított önvédelmi képzésekről hallhatnak. Kik és miért érzik szükségesnek az ilyen képzést, mennyire mernek beleállni helyzetekbe, hogyan tudják kezelni konfliktusaikat? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat szakemberekkel.

A Családi hét magazin 2021. október 11-i adása

Az adásban először a gyermekes szülők szja visszatérítésével kapcsolatos bejelentésről lesz szó, és egy felmérésről, amely az intézkedés hatásaira volt kíváncsi. Foglalkozunk azzal, hogy rengeteg a beteg gyerek, a koronavírus mellett sok légúti vírus is fertőz, hamarosan pedig az influenzaszezon is kezdődik. Folytatjuk a beszélgetést az Agrárminisztérium köznevelési programjairól, valamint arról is hallhatnak, hogy világszerte, így Magyarországon is egyre komolyabb problémákat okoznak a mentális betegségek a serdülők körében is.

A Családi hét magazin 2021. október 4-i adása

A műsorban az Agrárminisztérium által meghirdetett és nemrég zárult meseíró pályázatról lesz szó, amelyre több mint 900 pályamű érkezett és a győztes műveket hamarosan könyv formájában is olvashatjuk. Foglalkozunk a nevelőszülők helyzetével, valamint a fiatalok mentális egészsége érdekében indított figyelemfelkeltő kampányról hallhatnak.

A Családi hét magazin 2021. szeptember 27-i adása
A Családi hét magazin 2021. szeptember 20-i adása

Az adásban a XIII. kerületi József Attila Művelődési Központ által nyújtott programokról lesz szó. Hogyan tud az intézmény vonzó maradni a lakossági körében? Miként képes hagyományteremtő és modern programokat is nyújtani? Hogyan képes reagálni a változó igényekre és mennyire fontosak a visszajelzések? Hogyan tartotta meg látogatóit az intézmény a korlátozások alatt? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat.

A Családi hét magazin 2021. szeptember 13-i adása
A Családi hét magazin 2021. szeptember 6-i adása

A műsor első részében az iskolakezdés alkalmából a gyerekek olvasási szokásairól lesz szó. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyermekkönytárába látogattam el, ahol az őszi programokról, újdonságokról is érdeklődtem. Majd folytatom a beszélgetést a Magyar Diáksport Szövetség elnökével a fiatalok mozgásigényéről és arról, mit tehetnek testnevelő tanáraik.

A Családi hét magazin 2021. augusztus 30-i adása
A Családi hét magazin 2021. augusztus 23-i adása

Az adásban szó lesz az otthonteremtési támogatások feltételeinek egyszerűsödéséről. Egy augusztus 20. alkalmából készített felmérés eredményéről, ami a nemzeti identitásunkra volt kíváncsi, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdést segítő akciójáról. A műsor második részében a nyári diákmunkáról hallhatnak.

A Családi hét magazin 2021. augusztus 16-i adása
A Családi hét magazin 2021. augusztus 9-i adása

Az adásban a külföldi cserediákokról lesz szó. Egy nemrég készített felmérés arra volt kíváncsi, hogy a magyar családok mennyire fogadnának otthonukba több hónapra, akár egy évre külföldi, középiskolás cserediákot. Az AFS Magyarország országigazgatójával és egy fogadó család egyik tagjával készült interjú.

A Családi hét magazin 2021. augusztus 2-i adása

Az adásban először a fiatal nők és férfiak foglalkoztatottsági helyzetéről lesz szó. Majd arról, hogy idén már július végére elérte a világ a túlfogyasztási napot. A műsor második részében egy hiánypótló kiadványról hallhatnak, ami az idegrendszeri sokszínűségre, a tanulási nehézségekkel küzdő fiatalokra hívja fel a figyelmet.

A Családi hét magazin 2021. július 26-i adása

Az adásban először egy olyan párossal hallhatnak beszélgetést, amelynek tagjai a Dunát árral szemben evezték végig, a több hónapos út alatt majdnem háromezer kilométert tettek meg, az útnak jótékonysági célja is volt. Majd a generációk digitális érettségéről, utána pedig az Ökumenikus Segélyszervezet nyári táborairól lesz szó.

A Családi hét magazin 2021. július 19-i adása

Az adásban a családi nyaralással összefüggő kérdésekről beszél Léder László pszichológus. Hogyan érdemes tervezni, hogyan tudunk jobban jelen lenni és megengedni a valós pihenést, kikapcsolódást a közös programokon? Az Apa Akadémia létrehozója beszélt a több szabadságot az apáknak kampányról is.

A Családi hét magazin 2021. július 12-i adása

Az adásban a júliustól bevezetett CSED100-ról lesz szó, az intézkedéssel a csecsemőgondozási díj a korábbi fizetés 100 százalékára emelkedik. Majd a balatoni és a dunai vizirendészetről hallhatnak. Mennyire választják a fiatalok ezt a szakmát, milyen képzés szükséges ahhoz, hogy valaki ott szolgáljon?


×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018