INFORÁDIÓ
2021. november 27. szombat
Virgil

Orvosmeteorológiai percek


Orvosmeteorológiai percek az InfoRádióban - hétköznapokon több alkalommal.

A műsor támogatója a Richter Gedeon Nyrt.

Adás: hétköznap, 7.20, 8.20, 16.20, 17.20


Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 25-i adása

Fronthatás ma nem terheli a szervezetünket, holnap erős déli szél lesz várható. A változékony időjárás okozta panaszokról Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort. 

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 25-i adása

Fronthatás ma sem terheli a szervezetünket, kellemes, napos az idő. Szabó Dalma arról kérdezte Kozma Ákos doktort, hogy mit tehetünk, ha szén-monoxid mérgezés gyanúja áll fent a környezetünkben. 

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 24-i adása

Fronthatás ma sem terheli a szervezetünket, hűvös, őszi az idő. A hosszantartó fáradtság lehetséges okairól Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 23-i adása

Hidegfronti hatás van, hűvös az idő. Legáltalánosabb panaszként ilyenkor fejfájás, migrén jelentkezhet, de a hidegfront különösen megterhelő lehet a légzőszervi betegek számára is. Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 22-i adása

Fronthatás ma nem terheli a szervezetünket, kellemes őszi az idő. A stressz és az időjárás-érzékenység kapcsolatáról Szabó Dalma kérdezte Szegheő Péter doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 19-i adása

Melegfronti hatás van, csapadék is előfordulhat a nap hátralévő részében, a hétvégén viszont nem kell újabb front-átvonulására számítani. A melegfront okozta migrénes panaszokról Szabó Dalma kérdezte Kovács Gábor doktort. 

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 18-i adása

Csütörtökön a hideg és a melegfrontra érzékenyek egyaránt tapasztalhatnak tüneteket. A hirtelen váltakozó fronthatások okozta panaszokról Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort. 

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 17-i adása

Csütörtökön a hidegfrontra, pénteken pedig melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket. A jelenlegi párás, borongós idő kedvez a poratkák elszaporodásának, ami fokozhatja az allergiában szenvedők panaszait. Az ilyenkor alkalmazható házi praktikákról Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 16-i adása

Fronthatás ma nem terheli a szervezetünket, borongós az idő. A reggeli ködös, fagyos időjárás okozta problémákról Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort. 

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 15-i adása

Az anticiklonális helyzet miatt, fronthatással ma sem kell számolnunk. A napsütéses órák csökkenése okán viszont előfordulhat, hogy a testi panaszainkat a szokottnál nehezebben éljük meg. Ennek okairól Szabó Dalma kérdezte Szegheő Péter doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 12-i adása

Fronthatás továbbra sem terheli a szervezetünket, és ez a hétvégén sem változik. A reggeli és esti órákban a párás, ködös időjárás viszont fokozhatja az asztmában vagy krónikus hörghurutban szenvedők panaszait. Szabó Dalma kérdezte Kovács Gábor doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 11-i adása

Fronthatás ma nem terheli a szervezetünket, kellemes őszi az idő. A mozgásszegény életmód hátrányairól Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 10-i adása

Frontmentes, kellemes őszi az időjárás, de reggelente párás a levegő. A reumatikus panaszokra szedett fájdalomcsillapítók megfelelő alkalmazásáról Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 9-i adása

Ma a hideg- és a melegfrontra érzékenyek is tapasztalhatnak front okozta panaszokat, változékony az idő. A frontátvonulások vérnyomásra gyakorolt hatásáról Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 8-i adása

Ma még a hidegfrontra érzékenyek tapasztalhatják az ilyenkor jellemző panaszokat, a hétvégére viszont frontmentes, napos idő várható. Mivel a napsütéses órák száma az év ezen szakában folyamatosan csökken, Szabó Dalma arról kérdezte Kovács Gábor doktort, hogy milyen izzót érdemes választanunk az otthoni világításra. Kovács Gábor doktort hallották.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 5-i adása

Fronthatás ma nem terheli a szervezetünket, évszaknak megfelelő, kellemes őszi az időjárás. A reggeli hűvösebb levegő viszont önmagában is okozhat megfázásszerű panaszokat. Szabó Dalma kérdezte Szegheő Péter doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 4-i adása

Hidegfronti hatás van, csapadékos az idő. Legáltalánosabb panaszként ilyenkor fejfájás, migrén jelentkezhet, de a hidegfront különösen megterhelő lehet a légzőszervi betegek számára is. Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 3-i adása

A mai nap időjárása hidegfront-érzékenyek szervezetére gyakorolhat negatív hatást. Szabó Dalma arról kérdezte Kozma Ákos doktort: hogyan lehet megelőzni az ilyenkor kezdődő téli depresszió tüneteit. Kozma Ákos doktort hallották.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. november 2-i adása

A jelenlegi időjárás a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol nagyobb stresszt. A csökkenő napsütéses órák száma, a hideg, borongós időjárás hatással lehet a hangulatunkra, mely téli depresszió formájában jelentkezhet. Szabó Dalma kérdezte Szegheő Péter doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2021. október 27-i adása

Fronthatás ma nem terheli a szervezetünket, a légszennyezettségi mutatók viszont magasak, a magas szállópor koncentráció irritálóan hathat a nyálkahártyákra. Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort. 


×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018