INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

Orvosmeteorológiai percek


Orvosmeteorológiai percek az InfoRádióban - hétköznapokon több alkalommal.

A műsor támogatója a Richter Gedeon Nyrt.

Adás: hétköznap, 7.20, 8.20, 16.20, 17.20


Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 28-i adása

Frontmentes, borús az idő, alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni. A teljesítőképesség is csökken, jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak. Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 25-i adása

A maihoz hasonló frontmentes, napsütéses időre van kilátás a hétvégén is, érdemes ezeket a napokat a szabadban tölteni. A száraz levegőben ugyanakkor megnőhet a szállópor mennyisége, magasabb légszennyezettségi mutatókra lehet számítani. Fontos odafigyeli továbbá a réteges, időjárásnak megfelelő öltözködésre, valamelyest megelőzve a felsőlégúti megbetegedéseket.Szabó Dalma kérdezte Kovács Gábor doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 24-i adása

Fronthatás ma nem terheli a szervezetünket, a nap hátralévő részében is marad szeles, hideg idő. Az ilyenkor gyakrabban előforduló felsőlégúti megbetegedésekről Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 23-i adása

Kettősfront-hatás van, hűvös, néhol csapadékos idő várható. A front okozta panaszokról Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 22-i adása

Kettősfront-hatás van, hűvös, néhol csapadékos idő várható. Sokaknál tapasztalható ilyenkor fejfájás, koncentrációs-zavar vagy vérnyomás-ingadozás. Arról, hogy hogyan segíthetünk ilyenkor a szervezetünknek, Szabó Dalma kérdezte Szegheő Péter doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 21-i adása

Ma még nincs fronthatás, enyhén szeles idő várható. A holnapi nap folyamán viszont kettősfront-hatásra és csapadékos időre lehet számítani. Az ilyenkor előforduló panaszokról Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort. Kozma Ákos doktort hallották.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 18-i adása

Kettődsfront-hatás van, hűvös, csapadékos idő várható. Az ilyenkor gyakoribbá váló felfázásos megbetegedésekről Szabó Dalma kérdezte Kovács Gábor doktort. Kovács Gábor doktort hallották.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 17-i adása

Hidegfront-hatás van, csapadékos és változékony idő várható, legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az influenzaszezonról és az influenza elleni védőoltásról Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort. Kozma Ákos doktort hallották.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 16-i adása

Hidegfronti hatás van, borongós, csapadékos idő várható. A téli hónapokban gyakoribbá váló tüdőgyulladásos megbetegedések kiváltó okairól Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort. Kozma Ákos doktort hallották.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 15-i adása

Holnap egy hidegfront érkezik, amelynek hatásait az időjárás-változásra érzékenyek már ma is tapasztalhatják. Legáltalánosabb panaszként ilyenkor fejfájás, ízületi- és melkasi fájdalom, valamint fáradékonyság jelentkezhet. Szabó Dalma kérdezte Szegheő Péter doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 14-i adása

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni. A borongós, ködös idő azonban negatív hatással lehet a hangulatra, fokozhatja a depresszióban szenvedők tüneteit, továbbá a reumás és a légzőszervi betegséggel rendelkezők panaszait is súlyosbíthatja. Kozma Ákos doktort Szabó Dalma kérdezte.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 11-i adása

Fronthatás ma nem terheli a szervezetünket, a hétvégén kellemes őszi időjárásra számíthatunk. A nagy napszaki hőingásra azonban fontos odafigyelni, és rétegesen öltözködni. Szabó Dalma kérdezte Kovács Gábor doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 10-i adása

Hidegfronti hatás van, ködös, borult néhol csapadékos idő várható. Az ilyenkor tapasztalható panaszokról Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 9-i adása

Frontmentes, változékony, de nagyrészt borongós idő várható. A hidegtűrő-képesség és a testsúly összefüggéseiről Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 8-i adása

Fronthatás ma nem terheli a szervezetünket, változékony az idő. A fűtési szezon és a levegőminőség kapcsolatáról Szabó Dalma kérdezte Szegheő Péter doktort. 

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 7-i adása

Hidegfronti hatás van, változékony idő várható. A légköri folyamatok és egyes helyeken a fényhiány felerősíthetik a mentális problémákat. A változékony idő idősekre gyakorolt hatásairól Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort. 

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 4-i adása

Kettősfront-hatás van, borús, csapadékos idő várható a hétvégén is. A krónikus izületi betegségben szenvedők ilyenkor fellángoló panaszairól Szabó Dalma kérdezte Kovács Gábor doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 3-i adása

Hidegfronti hatás van, szeles, borús idő várható. A C-vitamin megfelelő pótlásáról Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. november 2-i adása

Hidegfronti hatás van, helyenként borult, párás idő lesz, de lesznek olyan tájak, ahol átmenetileg hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A hidegfront fokozhatja az ízületi betegségben szenvedők panaszait, okozhat fejfájást, migrént, valamint aluszékonyságot. Szabó Dalma kérdezte Kozma Ákos doktort.

Az Orvosmeteorológiai percek magazin 2022. október 28-i adása

Fronthatás nincs, de a légkör magasabb szintjein zajló több fokos felmelegés miatt hasonló panaszok tapasztalhatók, mint melegfront-betöréskor. A vasárnapi óraátállítás szervezetünkre gyakorolt hatásáról Szabó Dalma kérdezte Kovács Gábor doktort.


×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018