INFORÁDIÓ 
2019. november 18. hétfő
Jenő

debrecen

költségvetés

papp lászló

Debrecen, 2016. január 4. Egy 2009-ben kibocsátott 200 forintos érme különböző címletű magyar pénzérmék között. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Duplájára ugrott a második legnagyobb magyar város költségvetése

Infostart / MTI

Elfogadása előtt másfél órán át vitatkoztak a városatyák, végül 174,8 milliárdból lehet idén gazdálkodni.

Elfogadta Debrecen idei költségvetését 174,8 milliárd forint főösszeggel csütörtökön a város közgyűlése. A képviselők másfél órás vita után 24 igen szavazattal, három nem ellenében, hat tartózkodás mellett fogadták el a büdzsét, amelynek főösszege duplája a tavalyinak.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a növekedés és a városépítés költségvetésének nevezte az elfogadott dokumentumot, amely szavai szerint feszes, kiegyensúlyozott, hitelfelvétel nélküli költségvetés.

"A közgyűlés egésze történelmet írt az elmúlt években, amikor a város jövőjét érintő fontos kérdésekben döntött" - utalt a polgármester a város gazdasági fejlődését megalapozó,

a fideszes többség és az ellenzék egyöntetű támogatásával született önkormányzati határozatokra.

"Debrecen rendkívül nagy fejlődési folyamatot él meg, ennek köszönhető, hogy a 2019. évi költségvetés a duplája a tavalyinak" - mondta a polgármester a büdzsé elfogadása után.

Papp László kiemelte: a város beruházási főösszege meghaladja a 85 milliárd forintot, amiből fontos részt képvisel a BMW-beruházáshoz kötődő észak-nyugati gazdasági övezet fejlesztése.

"Ebben az évben csúcsra jár a beruházási programunk" - tette hozzá, megemlítve az európai uniós támogatással, a Modern városok program keretében, illetve a saját forrásból finanszírozott fejlesztéseket, amit a teljes, 174,8 milliárdos bevételi főösszegből úgy tudnak teljesíteni, hogy nincs szükségük hitelfelvételre.

"Debrecen ilyen beruházási volumen mellett is tudja mind a működését, mint a beruházásait finanszírozni" - nyomatékosította a polgármester.

Papp László ugyanakkor megemlítette, hogy 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben a beruházási programokhoz külső forrást kellett igénybe venni.

Ebben az évben megkezdik a korábban felvett hitelek visszafizetését, az idén összesen 893 millió forintot fordítanak adósságszolgálatra

- fűzte hozzá Debrecen polgármestere.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018