eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Paksi Atomerőmű 2019. június 25-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Újraindult a Paksi Atomerőmű második blokkja

A főjavítás alatt álló első blokk a tervek szerint szeptember 26. körül termelhet ismét áramot.

Hétfőn reggel 6 óra után elkezdett nőni a Paksi Atomerőmű által termelt villamosenergia mennyisége és délutánra már 1320 MW fölé nőtt az összesített teljesítmény. Bár az erőmű oldalán jelenleg még nincs külön hír róla, de ez arra utal, hogy fokozatosan elkezdték újraindítani a nemrég leállított második reaktort, amelyet egyébként is ezekre a napokra ígértek – írja a Portfolio.

A MAVIR oldalán elérhető adatok alapján reggel 6 óra után 900 MW körülről elkezdett emelkedni az erőmű összesített termelése és 13 óra után megint volt egy emelkedés, így már 1300 MW feletti a termelés. Mivel a harmadik és negyedik blokk a névleges 500-500 MW-os kapacitásnál kicsit kevesebbet termelt az elmúlt időszakban (együtt 900 MW-ot) és most már 1300 MW felett jár az erőmű teljes terhelése, ebből egyértelmű, hogy elkezdték fokozatosan újraindítani az erőmű augusztus 11-én leállított második blokkját, aminek névleges kapacitása szintén 500 MW.

A második blokk újraindítását egyébként is augusztus 20-22. körülre ígérte az atomerőmű. Az első blokk a tervek szerint a főjavítás után szeptember 26. körül indulhat újra.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×