INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Nézőpont Intézet: Az MSZP-nek jól jöhet Draskovics távozása

Infostart / InfoRádió
A miniszterelnöknek fejfájást, az MSZP-nek akár népszerűségnövekedést is hozhat a választásokig az igazságügyi és rendészeti miniszter lemondása - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet elemzője. Szomszéd Orsolya szerint a szocialisták egy erősebb tárcavezetőt akarnak tavaszig, a kampányuk középpontjában ugyanis a rend és a biztonság áll.

Draskovics Tibor nem kimondottan pártpolitikus, így érthető, hogy egyáltalán nem vágyik ellenzéki szerepre, ezért a várható választási vereség előtt nem a politikában akarja folytatni a karrierjét - ezzel magyarázta az InfoRádióban az igazságügyi és rendészeti miniszter lemondását a Nézőpont Intézet elemzője.

Szomszéd Orsolya szerint ezzel ugyan a válságkezelésre koncentráló, és jelentős kormányzati eredmények felmutatására törekvő miniszterelnöknek kellemetlenséget okozhatott Draskovics Tibor - a fejére olvashatják, mit tesz még kormánya a költségvetés elfogadása után a választásokig -, az MSZP-nek azonban lehetőséget is jelenthet mindez.

Mesterházy Attila, akit a szocialisták már megneveztek miniszterelnök-jelöltjüknek, azonnal reagált a történtekre, mondván: szívesen javasol valakit a posztra. Ezzel a Nézőpont Intézet elemzője szerint azt sugallta, hogy az MSZP számára fontos a közbiztonság kérdése.

Az MSZP akár nyerhet is ezzel a szituációval, ha tud élni vele, és az eddigi miniszternél népszerűbb tárcavezetőt talál.

Draskovics Tibor szerdán jelentette be, hogy távozik az igazságügyi és rendészeti tárca éléről. A politikus azért döntött így, mert "az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következő időszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd". Az Index információi szerint Draskovics Tibor a döntést már kiváló állásajánlattal a zsebében hozta meg, januártól a PricewaterhouseCoopers-nél folytatja pályafutását.

Hanganyag: Nagy Tamás


A címlapról ajánljuk