eur:
394.38
usd:
370.26
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Influenza elleni védőoltás injekciós tűben egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Újabb koronavírus elleni oltás a láthatáron

Megkezdték hétfőn a brit GlaxoSmithKline (GSK) és a francia Sanofi gyógyszeripari vállalat közös fejlesztésű, fehérjealapú, koronavírus elleni vakcinájának klinikai tesztelését.

A végső tesztfázist várhatóan a második negyedévben érhetik el. Amennyiben meggyőző eredmények születnek a vizsgálatok során, a két cég reményei szerint az új vakcina alkalmazását az utolsó negyedévben hagyhatják jóvá.

A két vállalat tavaly decemberben jelentette be, hogy oltóanyaguk fejlesztése késik, mert idős emberek szervezetében nem alakult ki megfelelő immunválasz a klinikai vizsgálatok során.

Az új klinikai vizsgálatok az oltás biztonságosságára, a szervezet általi elviselhetőségére és az immunválaszra fognak összpontosítani 720 egészséges felnőtt önkéntes tesztalanynál az Egyesült Államokban, Panamában és Hondurasban. Az oltás két dózisát 21 napos eltéréssel fogják beadni a tesztalanyoknak.

A GSK/Sanofi-vakcina ugyanazt a rekombináns fehérjealapú technológiát alkalmazza, mint a Sanofi influenza elleni egyik oltóanyaga. A szer hatását a GSK által fejlesztett segédanyag hivatott növelni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×