INFORÁDIÓ
2021. november 27. szombat
Virgil

koronavírus

2021.11.27. 15:09

Telt ház van a gyermekpszichiátrián, rengeteg az önsértő fiatal

Idén a 2019-es, vagyis Covid előtti őszi időszakhoz viszonyítva 40 százalékkal emelkedett az esetek száma a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancián. A szorongásos és depressziós zavarokkal küzdő gyerekek aránya az ötszörösére nőtt. A koronavírus pszichológiai hatásai a szakemberek szerint elsősorban a serdülőket sújtják, körükben nagyon sok az „önsértő”, aki saját magának okoz könnyebb, vagy akár komolyabb sérülést.
2021.11.27. 09:38

Az egyetemi online oktatás most úgy terjed, mint a vírus - körkép

Egymás után mondják le a nyílt napokat a járvány miatt az egyetemek, de van, ahol digitális oktatást is elrendeltek, a vizsgákat ugyancsak online tartják. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szerint a korlátozásokra elsősorban az oktatók fertőzöttsége miatt van szükség.
2021.11.27. 08:33

A WHO szerint aggasztó az új variáns

Az újrafertőződés fokozott kockázata áll fenn ennél a variánsnál a többi, szintén aggodalomra okot adó variánshoz képest.
2021.11.26. 21:57

Koronavírus - Hollandiában újabb szigorításokat rendeltek el

A holland ügyvivő kormány péntek este újabb szigorításokat, közöttük éjszaki lezárásokat rendelt el a több mint két hete rendkívül magas számú koronavírus-fertőzött és az egyre súlyosbodó egészségügyi válság miatt.
2021.11.26. 17:23

A szupermutáns miatt megszólalt Ursula von der Leyen is

A koronavírus legújabb variánsa jobb megismeréséig az Európai Bizottság a légiközlekedés leállítását javasolja a tagországoknak a dél-afrikai régióból - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben pénteken.
2021.11.26. 17:11

Magyarország már szeptemberben visszalépett az uniós vakcinabeszerzési programba

Az Európai Bizottság egyik szóvivője az Euronewsnak megerősítette, hogy Magyarország mégis részt vesz az EU harmadik vakcinavásárlási szerződésében, amelyet a Pfizer/BioNTech-kel kötöttek. Az ügy az 5 és 11 év közöttiek oltása miatt lehetett sürgető, hiszen más gyártó készítményeit még nem hagyták jóvá ebben a korosztályban.
2021.11.26. 16:47

Megkésettnek érzik a szükségállapotot Csehországban

Éjféltől Csehország is szükségállapotot hirdetett a rendkívül rossz járványhelyzet miatt. Betiltották a karácsonyi vásárok megrendezését, este tíztől reggel ötig zárva lesznek a vendéglők és a bárok. A hamarosan kormányra lépő ellenzék szerint elkésett és elégtelen intézkedést hozott a kormány. Miloš Zeman államfő az eredeti tervek szerint pénteken nevezte volna ki Petr Fialát, az októberi választásokon győztes ODS párt vezetőjét Csehország új kormányfőjévé, de Zemannál csütörtökön kimutatták a koronavírust, ezért kórházba szállították, a kinevezés pedig elmaradt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018