INFORÁDIÓ 
2020. február 25. kedd
Mátyás

koronavírus

2020.02.25. 05:40

A kibertérben is fenyegetést jelent a koronavírus

Különböző bűnözői csoportok a felhasználók járvánnyal kapcsolatos kíváncsiságára, félelmére építve küldenek ki rosszindulatú, csaló és megtévesztő tartalmakat – figyelmeztet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet.
2020.02.24. 22:17

Elhunyt Csukás István - a nap hírei

Már magyar fertőzöttje is van a koronavírus-járványnak. Igazságos uniós költségvetést tart szükségesnek az igazságügyi miniszter. Elhunyt Csukás István. A nap legfontosabb hírei február 24-én.
2020.02.24. 21:36

A kórokozók nyomonkövetésével megelőzhetők lennének a járványok

Egy négylépcsős protokoll bevezetésével megjósolhatók lennének a koronavírus járványhoz hasonló fertőzések - állítja az Ökológiai Kutató Központ és a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének tanulmánya. A protokollt kidolgozó munkacsoport tagja szerint olcsóbb lenne a megelőzésre áldozni, mint a járvány okozta károkat kezelni. 
2020.02.24. 19:04

WHO: nagyon aggasztó a helyzet

A pandémia, azaz a több kontinensre kiterjedő világjárvány kifejezés használata nem felel meg a tényeknek - közölte genfi sajtótájékoztatóján az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a tüdőgyulladással járó, COVID-19 nevű új koronavírus terjedésével kapcsolatban.
2020.02.24. 18:15

Koronavírus – nem bízza a véletlenre az északi szomszéd

Szlovákiában eddig összesen 48 mintát vételeztek a koronavírussal összefüggésben, a tesztek eredménye minden esetben negatív volt. Erről az ország egészségügyi minisztériuma tájékoztatott, kiemelve, hogy a COVID-19 megjelölésű betegség előfordulását Szlovákiában eddig nem igazolták, de az ország kész felvenni a harcot a fertőzés ellen.
2020.02.24. 17:44

Koronavírus: nőtt a halottak száma Olaszországban

Immár heten veszítették életüket, ebből hatan az északnyugat-olaszországi Lombardia tartományban a koronavírus okozta fertőzés nyomán, mindannyian idős, más betegségben is szenvedő emberek voltak - jelentette az Ansa olasz hírügynökség.
2020.02.24. 14:53

Koronavírus – fokozódik a félelem, újabb halott Olaszországban

Egy 88 éves férfi a legutóbbi áldozat, akinek a halálát már hivatalosan megerősítették. Az állami tévé egy hatodik elhunytról is beszámolt. Már jóval kétszáz felett jár a fertőzöttek száma Olaszországban. A legrosszabb a helyzet Lombardiában, két tartományba rendőröket vezényeltek.
2020.02.24. 14:40

Már rutinszerű az utasok testhőmérése Ferihegyen

Már szűrik az észak-olaszországi tartományokból érkező utasokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Eddig az utasok egyikénél sem mértek magasabb testhőmérsékletet - mondta az InfoRádiónak Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója.
2020.02.24. 12:13

EU: minden szinten fel kell készülni a járványra

Az Európai Unió 232 millió eurót (mintegy 76,5 milliárd forint) különített el a vírus világméretű elterjedésének megelőzésére és a járvány visszaszorítására, valamint a felkészülés fokozására - jelentette be Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos hétfőn Brüsszelben.
2020.02.24. 10:53

Újabb embert ölt meg a koronavírus Olaszországban

Négyre emelkedett a koronavírusban elhunytak száma Olaszországban, hétfő reggel egy 84 éves bergamói férfi vesztette életét a fertőzés következtében. Egyre nagyobb területen vezetnek be korlátozásokat, nincs tanítás, zárva vannak a templomok, és előfordulhat, hogy csak üres stadionokban lesz futballmérkőzés.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018