INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

vakcina

2020.09.25. 20:24

Újabb egymillió áldozata lehet a járványnak az oltás megérkezése előtt

A kétmilliót is elérheti a koronavírus halálos áldozatainak a száma, mielőtt széles körben alkalmazzák a sikeres védőoltást, sőt magasabb is lehet, ha nem hoznak összehangolt lépéseket a járvány megfékezésére - közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója.
2020.09.24. 09:44

Rossz hír a koronavírus elleni harcban

Hetek óta áll az AstraZeneca ígéretes koronavírus-vakcinájának tesztelése az Egyesült Államokban, a hatóságok ugyanis a készítmény biztonságosságát vizsgálják, miután egy tesztalanynál súlyos mellékhatások jelentkeztek. Szeptember elején állították le az egyébként előrehaladott fázisban járó teszteket, ami nem túl jó hír a koronavírus elleni harcban, mivel az AstraZeneca fejlesztése az egyik élen járó készítmény a vakcináért folytatott globális versenyben.
2020.09.23. 15:11

Óriási bejelentés egy lengyel vakcináról

Az egyik biotechnológiai cég előállította a fertőzésből felgyógyultak vérplazmájából kivont immunoglobulinokat tartalmazó, a maga nemében világviszonylatban első ilyen vakcinát, októberben kezdik a tesztelést.
2020.09.23. 14:40

Szlávik János: több hatékony vakcina is lesz

Mindent meg kell tenni azért, hogy a koronavírus-járvány ne okozzon sok megbetegedést – hangsúlyozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa. Szlávik János hangsúlyozta, hogy több biztató vakcinateszt is zajlik jelenleg.
2020.09.23. 13:36

Jakab Zsuzsanna: a WHO már kétmilliárd koronavírus-vakcinával számol 2021 végéig

Nem tehetünk mást, mint a hatóságok által előírt, közismert intézkedések betartását, mert a vírus velünk marad, amíg nem lesz hatásos vakcina – mondta Jakab Zsuzsanna az InfoRádió Aréna című műsorában. Az ENSZ egészségügyi világszervezetének általános főigazgató-helyettese szerint az év végére lehet oltóanyag, de utána is idő kell a nyájimmunitás eléréséhez. A magyar szakember beszélt a WHO reformjáról és arról is, hogy milyen hatással lesz a szervezetre az Egyesült Államok kilépése.
2020.09.15. 13:41

Jakab Ferenc a járvány berobbanásáról, a tesztekről és az ígéretes magyar gyógyszerről - nagyinterjú

Ígéretes hazai koronavírus-ellenszer klinikai tesztelését kezdik meg hamarosan – jelentette be Jakab Ferenc virológus az InfoRádió Aréna című műsorában. A Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője beszélt arról is, hogy mely vírustesztek a megbízhatók, hogy mikor lehet vakcina, miért elkerülhetetlen a tömegoltás, és hogy végleg eltűnhet-e Földről az új típusú koronavírus.
2020.09.09. 16:39

Vakcina: Trump szavai után a tanácsadója hűtötte a várakozásokat

Az amerikai elnök koronavírus-tanácsadója szerint a novemberi elnökválasztás előtt már nem lesz kész a vírus elleni vakcina, így csak a választás után kezdhetik el terjeszteni az ellenszert. Korábban arról szóltak a hírek, hogy az amerikai járványügyi hatóság arra kérte a tagállamokat, hogy november elejéig készüljenek fel az emberek beoltására.
2020.09.09. 06:00

Merkely Béla a kötelező maszkhasználatról, a bulitilalomról és a vakcina idei esélyeiről

Komplex szabálycsomag kell a járvány második hullámának megállításához, és most az a legfontosabb, hogy vissza kell nyerni a lakosság együttműködését – mondta Merkely Béla professzor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szív- és Érgyógyászat Klinika igazgatója beszélt arról is, hogy miért több a megbetegedés, de kevesebb a halálos áldozat, mint tavasszal, és szerinte két hónapon belül rendelkezésre állhat több száz millió adag vakcina.
2020.09.08. 14:43

Szakértő: ha van titkos záradék, az mindenképp kedvező hír

Az Európai Unió tagállamai is felelősséget vállalnak a koronavírus elleni vakcinák mellékhatásai miatt induló esetleges perekben. A gyógyszercéggel kötött szerződés titkos záradékáról a Financial Times számolt be. Az ELTE Nemzetközi Jogi Tanszékének docense szerint nem aggályos a titkosítás, és minden bizonnyal a tagállamok jóváhagyásával született ilyen passzus az Európai Bizottság által kötött szerződésben.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018