eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A kötelező maszkviselésre figyelmeztető hirdetés előtt megy egy gyalogos a Victoria állambeli Melbourne-ben 2021. június 9-én. Ausztrália második legnépesebb városában a héten tervezik feloldani a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozásokat.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Daniel Pockett

Percről percre – a koronavírus-járvány szerdai hírei

Világszerte csaknem 175 millió fertőzöttje van a koronavírus-járványnak. Magyarországon 179 az új fertőzött, meghalt hat beteg. Minden hír a járványról és annak hatásairól.

2021.06.10. 01:36

Pakisztánban kötelező beoltani a munkavállalókat

Oltási kötelezettséget vezettek be az állami alkalmazottak és a magánszektor munkavállalói számára - közölte szerdán a pakisztáni járványügyi és betegségmegelőzési hatóság (NCOC). A szabályozás értelmében a közszolgálati szféra alkalmazottait június végéig kell immunizálni a koronavírussal szemben, míg a magánszektor vállalataira vonatkozóan eddig még nem állapítottak meg határidőt.

Az iszlámábádi vezetés az év végéig a 220 milliós népességű ország 70 millió lakóját akarja beoltatni. Pakisztánban eddig több mint tízmillió dózis oltóanyagot használtak fel.

A dél-ázsiai ország oltási kampánya az AstraZeneca mellett kínai oltóanyagokra támaszkodik.

Májusban ismét apadt a fertőzöttek száma, ami lehetővé tette egyes korábban bevezetett korlátozások feloldását az utóbbi napokban.

2021.06.09. 23.02

Romániában meghosszabbították a veszélyhelyzetet, döntöttek az Eb-ről

Június 12-től kezdődően újabb 30 napra meghosszabbították a koronavírus-járvány miatt tavaly május óta folyamatosan érvényben lévő veszélyhelyzetet, ugyanakkor tovább lazítottak a korlátozásokon - döntött szerdán a bukaresti kormány.

Szombattól kezdődően 200-ra emelték a magánrendezvényeken (lagzikon, keresztelőkön) engedélyezett maximális beltéri létszámot azzal a kikötéssel, hogy a résztvevőknek védettséggel kell rendelkezniük, vagyis megkapták a koronavírus elleni oltást, az utóbbi három hónapban átestek a betegségen, vagy friss negatív teszttel igazolják védettségüket és mindenkinek legalább két négyzetméteres helyet kell biztosítani.

A labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőinek június 28-án Bukarestben megtartandó mérkőzősén a nemzeti aréna befogadóképességének 50 százalékát kihasználva vehet részt a közönség, azzal a feltétellel, hogy a jelenlegi szabályozásban szereplő 25 százalék felett már csak védettséggel rendelkező (beoltott, letesztelt, vagy a betegségen átesett) nézők válthatnak jegyet.

A június 27-i időközi helyhatósági választásokra készülő településeken engedélyezik a legfeljebb ezer - védettséggel rendelkező - résztvevővel szervezett kültéri kampányrendezvényeket.

2021.06.09 22.40

Megrendezik a balatonfüredi Anna-bált

És a kísérőrendezvényeket is - a jelenlegi járványügyi szabályozásokat figyelembe véve.

Az Anna-bálra július 31-én az Anna Grand Hotel termeiben és udvarában kerül sor. A hagyományok szerint zajlik majd a báli bevonulás, a bál szépe választás és megrendezik az utcabált is. A bálra sétáló jegyek nem válthatók, csak a hagyományos, vacsorát is tartalmazó báli belépőket lehet igényelni.

A bál kísérőrendezvényét, az Anna Fesztivált július 26. és 31. között rendezik meg.

Az idei bálra meghívást kaptak a 18 éves balatonfüredi lányok mellett azok is, akik a tavalyi, vírushelyzet miatt elmaradt eseményre lettek volna hivatalosak.

2021.06.09. 22:20

Koronavírus: kicsit fellélegezhetnek az Eb előtt a spanyolok

Sergio Busquets után Diego Llorente koronavírustesztje is pozitív lett a pénteken kezdődő és részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő spanyol válogatottnál.

2021.06.09. 22:08

Visszaadná az idén befizetett szja-t a gyermekeket nevelő családoknak jövőre a miniszterelnök - a nap hírei

A Sinopharm vakcinával beoltottak ellenanyag teszteredményének nyilvánosságra hozását követeli a főpolgármester. Megszavazta az új uniós digitális Covid-igazolványról szóló jogszabálycsomagot az Európai Parlament.

2021.06.09. 21:05

Sok a potyautas a bankok szerint a hitelmoratóriumban

A konstrukció jövőjéről, a lakáspiac várható újdonságairól, a vállalkozások további támogatásáról, a személyi hitelek piacának lehetséges berobbanásáról is szó volt a Portfolio konferenciáján.

2021.06.09. 20:50

Afrikában most kellene igazán az oltás

Egyre több jele van a harmadik hullám beköszöntének, miközben az oltásínség nem csökken a kontinensen.

2021.06.09. 20:10

A laborteória Nobel-díjas támogatója visszavonulót fújt

David Baltimore már úgy véli, túl hamar bocsátkozott végkövetkeztetésekbe, a vírus eredetéről úgy gondolja, ismeretlen egyelőre.

2021.06. 09. 19:54

Tisztázták az Orbán Viktor által bejelentett szja-visszatérítés főbb kérdéses pontjait

Megvan, kik és mennyit igényelhetnek vissza a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukból - a lehetőség családosoknak lesz nyitva jövő év tavaszán, ha a GDP növekedése eléri az 5,5 százalékot.

2021.06.09. 19:22

Védettségi igazolványok: Egy újabb partnerországot is bejelentett Szijjártó Péter

Albániával is megszületett a megállapodás az oltási igazolások kölcsönös elismeréséről - derült ki a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán megjelent bejegyzésből.

2021.06.09. 19:02

Íme a részletek az Orbán Viktor által bejelentett 4 plusz 2 hitelről

Kiderült, milyen lehetőséget kapnak a vállalkozások a Növekedési Hitelprogram után: többféle összeghatár és futamidő között lehet keresgélni attól függően, hogy ki "mekkora", a fix kamat szinte nulla.

2021.06.09. 18:45

Már a 60 év fölöttiek is kapnak Szputnyik V-t Szlovákiában

Akik egyáltalán nem bíznak a kormányban, nem is oltatnák be magukat, vagy még haboznak – derült ki egy felmérésből.

2021.06.09. 18:23

Tokiói olimpia: Japán változtatásokat jelentett be

Japán tovább csökkenti az olimpiára külföldről érkezők engedélyezett számát - a versenyzőket kivéve - és gyorsítja az oltási kampányt - jelentette be szerdán Szuga Josihide, a szigetország miniszterelnöke.

2021.06.09. 18:10

Akár milliós összeg is visszajárhat egy családnak Orbán Viktor bejelentése nyomán

Egy kétkeresős családban egy és két gyermek esetén is akár milliós szja-visszatérítésre is lehet számítani 2022 elején. Az InfoRádió által megkérdezett elemző szerint az alapfeltételként megjelölt 5,5 százalékos GDP-növekmény elérése teljesen reális.

2021.06.09. 17:05

Újabb ország fogadja el a magyar védettségi igazolványokat

Ez a tizennegyedik ország, amellyel a védettségi igazolások elfogadásáról kétoldalú megállapodás született.

2021.06.09. 16:40

A Sinopharm ellenanyag-tesztek eredményének nyilvánosságra hozását kéri Karácsony Gergely

A főpolgármester levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy hozza nyilvánosságra a Sinopharm vakcinával oltottak laboratóriumi ellenanyag-tesztjeinek eredményeit - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán.

A főpolgármester azt is kérte, hogy a kormány biztosítson ingyenes ellenanyag-tesztelési lehetőséget mindenkinek, akit kínai vakcinával oltottak be, továbbá biztosítsa nekik a harmadik oltás felvételét is.

A közlemény szerint Karácsony Gergely az elmúlt napokban több megkeresését kapott olyan emberektől, akiket a kínai vakcinával oltottak be, de az ellenanyag-vizsgálat negatív eredményt hozott náluk. A városvezető kedden egy ilyen embereket tömörítő, több mint háromezer fős csoport tagjait fogadta.

2021.06.09. 15:39

Váratlanul gyors javulás Ausztriában, jött is az enyhítés

Csütörtöktől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon - jelentette be Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter a kormányülés után szerdán Bécsben.

2021.06.09. 15:30

Már 13 ország elfogadja a magyar védettségi igazolványt

A magyar kormánytól kapott felhatalmazás alapján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter folytat kétoldalú tárgyalásokat a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról.

Az egyeztetések alapján már tizenhárom országgal született megállapodás az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről - a Magyarországon használt valamennyi vakcinával történt oltás esetében -, valamint egymás állampolgárainak beengedéséről.

legújabb Szlovákia, amellyel szerdától hatályos az állampolgárok szabad utazásáról szóló megállapodás.

Emellett Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Georgia, Horvátország, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia és Törökország fogadja el a magyar védettségi igazolványt.

Az utazási feltételek megtekinthetők a konzuli szolgálat honlapján, a www.konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

2021.06.09. 15:26

Az ijesztő világpiaci áremelkedés a magyar inflációnak is betesz

Az év első öt hónapjában robbantak a nyersanyagárak a világpiacon, volt olyan termék, amelyik 80–100 százalékkal drágult.

2021.06.09. 15:18

György László: indul a mikrocégek és kkv-k fejlesztési programja

Arról is beszélt, hogy az átalakuló magyar gazdaságnak be kell rendezkednie az önellátásra számos területen.

2021.06.09. 14:51

Varga Mihály 15 milliárdos fejlesztést jelentett be

A pénzből 300 hazai vállalkozás fejlesztéseit tudják támogatni.

2021.06.09. 14:42

Negyedik hullám: nem akárhonnan jön a figyelmeztetés

Oroszi Beatrix epidemiológus szerint a mutánsok idején már 80-85 százalékos átoltottságra lenne szükség az újabb hullám elkerüléséhez.

2021.06.09. 14:21

Horvátországban oltóbuszokkal gyorsítanának

Miután valamelyest csökkent az oltakozási kedv Horvátországban, de nagy mennyiségű vakcina áll rendelkezésre, a kormány mobil oltóállomásokat hoz létre, és oltóbuszokat küld minden olyan településre, amely messze esik az egészségügyi intézményektől, hogy felgyorsítsák az oltási kampányt. Ahhoz, hogy sikerüljön a kormány terve, és június végéig beoltsák a lakosság felét, még legalább 300 ezer embernek kell megkapnia valamelyik vakcina első adagját.

2021.06.09. 13:51

Újabb spanyol kerettag kapta el a koronavírust

Sergio Busquets után Diego Llorente koronavírustesztje is pozitív lett.

2021.06.09. 12:47

Ötből négy angolnak van koronavírus elleni antiteste

Észak-Írországban is hasonló az arány, Walesben viszont még ennél is magasabb a brit statisztikai hivatal becslése szerint.

2021.06.09. 12:15

Újranyit a szerb-magyar határátkelők egy része

Az eddigi kettő mellett további három is használható lesz.

2021.06.09. 12:04

Újabb nagy Pfizer-szállítmány futott be

Ez már a 25.

2021.06.09. 11:22

Orbán Viktor: a gyermekes családok visszakapják a 2021-ben befizetett szja-t

A Világgazdaság Magyarország újraindul című konferenciáján a miniszterelnök is felszólalt. A kormány horizontján a 200 ezer forintos minimálbér szerepel. "2022-ben nem lesz választási költségvetés" - ígérte. És lesz "két új operatív törzs" is.

2021.06.09. 11:11

Újabb lépéssel közelebb az uniós Covid-igazolványhoz

A rendelet kizárja, hogy a tagállamok további korlátozásokhoz, például kötelező vagy önkéntes karanténhoz, illetve további tesztekhez kössék az igazolvánnyal rendelkezők határátlépését.

2021.06.09. 11:00

Virág Barnabás: az adat az új olaj

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke gyors infláció ellenes lépéseket vetített előre a Portfolio Hitelezés 2021 konferenciáján.

2021.06.09. 10:38

Varga Mihály: az oltás a gazdasági növekedés előfeltétele

A Világgazdaság Magyarország újraindul című konferenciáján a pénzügyminiszter az újraindítás-növekedés-egyensúly háromszögben fogalmazta meg gondolatait.

2021.06.09. 10:28

Mégis lehetnek nézők az olimpián

Japánban egyre nagyobb az átoltottság, az új esetek száma pedig csökken.

2021.06.09. 10:15

Matolcsy György: jegybanki kamatemelési ciklus indul el

A Világgazdaság Magyarország újraindul című konferenciáján a Magyar Nemzeti Bank elnöke jelezte, a talpra állás inflációval jár, ezért kamatemelési ciklusba kezdhet a jegybank, akár már júniustól.

2021.06.09. 09:59

Orbán Viktor a gyógyszerészeknek üzent

A kormány elkötelezett a lakossági gyógyszerellátás nemzeti érdekkörben tartásáért, valamint a gyógyszerészek szakmai és egzisztenciális önállóságának biztosításáért – közölte a miniszterelnök.

2021.06.09. 09:39

Orbán Viktor Magyarország újranyitásáról – hamarosan élőben az Infostarton

A koronavírus-válság után a gazdaság újraindításról beszél 10 órától egy konferencián Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György, az MNB elnöke és Varga Mihály pénzügyminiszter is. Kövesse velünk élőben!

2021.06.09. 08:50

Járványadatok: hatan haltak meg egy nap alatt

Minden hazai járványmutató a harmadik hullám lecsengését mutatja. 18 ezren kapták meg az első oltásukat 24 óra alatt.

2021.06.09. 07:28

A vakcinatípusok keverése a variánsok keletkezését is visszaszoríthatja

Müller Cecília keddi bejelentésének értelmében megkezdődhet Magyarországon is a különböző típusú oltások keverése abban az esetben, ha az első adagot követő reakciók ezt indokolják – hasonló lehetőségek világszerte adódnak.

2021.06.09. 06:52

260 ezer forint nettóért sem könnyen találni embert, aki leszedi a zöldséget, gyümölcsöt

A robotizáció csak részben jelenthet megoldást, betakarítani még mindig élő erővel kell - Apáti Ferenc (FruitVeB) mondja el a részleteket.

2021.06.09. 06:40

Sok görög szigetre mehetünk repülővel, és az árak sem nőttek

Újra célba veszik a magyarok a kedvelt tengerparti üdülőhelyeket.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×