eur:
395.3
usd:
372.35
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

Íme a részletek az Orbán Viktor által bejelentett 4 plusz 2 hitelről

Kiderült, milyen lehetőséget kapnak a vállalkozások a Növekedési Hitelprogram után: többféle összeghatár és futamidő között lehet keresgélni attól függően, hogy ki "mekkora", a fix kamat szinte nulla.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel a gazdaság újraindítása szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte, hogy olcsó források kerüljenek az embereknek munkát adó vállalkozásokhoz - hitelek formájában is.

Ezen - voltaképpen állami - hitelek csomagjainak összeállításában a kormány együttműködik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Széchenyi-kártya jelenét és jövőjét kezelő KAVOSZ-szal is, utóbbin keresztül hozzáférhetők majd a hitelek.

"Mondhatjuk azt, hogy Széchenyi-kártya versus válság a félidőben 1-0. Most jön a második félidő, ezért szeretném tisztelettel és örömmel bejelenteni, hogy elindul a Széchenyi-kártya újraindítási hitelprogram július 1-jével, ami azt jelenti, hogy ez már egy újrakalibrált, újrakitalált program, azokra az elemekre koncentrál, amelyek a vállalkozásoknak éppen az újraindulás miatt lehetnek fontosak" - jelentette ki szerdán a bejelentéshez kapcsolódva Krisán László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke a Portfolio Hitelezés 2021 konferenciáján.

A Széchenyi-kártya "go" termékei között a következő hiteltermékek találhatók meg:

  • Széchenyi-folyószámlahitel: 100 millió forint felső határig, 2 éves futamidővel 0,1 százalékos fix kamattal megy
  • Széchenyi-kártya forgóeszközhitel: ez a "likviditási hitel go", ez egy 3 éves termék, 250 millió forintos felső határig, szabadon felhasználható, szinte minden hitelcélra - akár hitelkiváltásra is
  • Széchenyi beruházási hitel: 1 milliárd forintos felső határ, 0,5 százalékos kamat a 10 éves futamidőre, a hitelcél bármi lehet, amit az újraindítási akciótervben a kormány meghirdetett (például ingatlanvásárlás, gépjárműbeszerzés, hitelkiváltás, kifektetés, üzletrészvásárlás, generációváltás)

E három hitelkonstrukció része annak a 4+2 csomagos bejelentésnek, amelyről a Világgazdaság konferenciáján Parragh László MKIK-elnök beszélt, ő is a 0,1 százalékos fix kamatozású folyószámlahitelt emelte ki, de szólt egy 0 százalékos, a turisztikai ágazat helyreállítását célzó hitellehetőségről is.

Az említett "plusz kettő": a Széchenyi Lízing Program, 0,5 százalékos fix kamattal, ez szeptember 1-jén indul el, és szintén ekkor startol az uniós pályázatokhoz szükséges Széchenyi Önerőkiegészítő Hitel is – mondta el Krisán László a konferencián.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 21:13
×
×
×
×