eur:
393.35
usd:
373.36
bux:
55923.11
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Nyitókép: Pixabay

Íme a részletek az Orbán Viktor által bejelentett 4 plusz 2 hitelről

Kiderült, milyen lehetőséget kapnak a vállalkozások a Növekedési Hitelprogram után: többféle összeghatár és futamidő között lehet keresgélni attól függően, hogy ki "mekkora", a fix kamat szinte nulla.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel a gazdaság újraindítása szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte, hogy olcsó források kerüljenek az embereknek munkát adó vállalkozásokhoz - hitelek formájában is.

Ezen - voltaképpen állami - hitelek csomagjainak összeállításában a kormány együttműködik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Széchenyi-kártya jelenét és jövőjét kezelő KAVOSZ-szal is, utóbbin keresztül hozzáférhetők majd a hitelek.

"Mondhatjuk azt, hogy Széchenyi-kártya versus válság a félidőben 1-0. Most jön a második félidő, ezért szeretném tisztelettel és örömmel bejelenteni, hogy elindul a Széchenyi-kártya újraindítási hitelprogram július 1-jével, ami azt jelenti, hogy ez már egy újrakalibrált, újrakitalált program, azokra az elemekre koncentrál, amelyek a vállalkozásoknak éppen az újraindulás miatt lehetnek fontosak" - jelentette ki szerdán a bejelentéshez kapcsolódva Krisán László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke a Portfolio Hitelezés 2021 konferenciáján.

A Széchenyi-kártya "go" termékei között a következő hiteltermékek találhatók meg:

  • Széchenyi-folyószámlahitel: 100 millió forint felső határig, 2 éves futamidővel 0,1 százalékos fix kamattal megy
  • Széchenyi-kártya forgóeszközhitel: ez a "likviditási hitel go", ez egy 3 éves termék, 250 millió forintos felső határig, szabadon felhasználható, szinte minden hitelcélra - akár hitelkiváltásra is
  • Széchenyi beruházási hitel: 1 milliárd forintos felső határ, 0,5 százalékos kamat a 10 éves futamidőre, a hitelcél bármi lehet, amit az újraindítási akciótervben a kormány meghirdetett (például ingatlanvásárlás, gépjárműbeszerzés, hitelkiváltás, kifektetés, üzletrészvásárlás, generációváltás)

E három hitelkonstrukció része annak a 4+2 csomagos bejelentésnek, amelyről a Világgazdaság konferenciáján Parragh László MKIK-elnök beszélt, ő is a 0,1 százalékos fix kamatozású folyószámlahitelt emelte ki, de szólt egy 0 százalékos, a turisztikai ágazat helyreállítását célzó hitellehetőségről is.

Az említett "plusz kettő": a Széchenyi Lízing Program, 0,5 százalékos fix kamattal, ez szeptember 1-jén indul el, és szintén ekkor startol az uniós pályázatokhoz szükséges Széchenyi Önerőkiegészítő Hitel is – mondta el Krisán László a konferencián.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×