eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Újabb ország fogadja el a magyar védettségi igazolványokat

Ez a tizennegyedik ország, amellyel a védettségi igazolások elfogadásáról kétoldalú megállapodást kötött Magyarország.

Magyarország és Marokkó megállapodott, hogy kölcsönösen elismeri egymás védettségi igazolásait - jelentette be szerdán a marokkói fővárosban, Rabatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nászer Burita marokkói külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján.

Csütörtöktől a beoltott magyar állampolgárok szabadon, karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak be Marokkóba, ahogy a beoltott marokkói állampolgárok is szabadon, karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak Magyarországra.

A két ország polgárai ugyanazokat a jogokat élvezhetik egymás országaiban az oltási igazolásaikkal, mint az adott ország polgárai - közölte Szijjártó Péter. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a világjárvány előtt 26 ezerre ment fel a Marokkóba látogató magyar állampolgárok éves száma.

Magyarország Európában, Marokkó pedig Afrikában a koronavírus elleni oltási kampány élén áll, ennek oka, hogy egyik ország sem volt hajlandó sem ideológiai, sem geopolitikai vonatkozásban megközelíteni az oltások ügyét, Nyugatról és Keletről is vásárolt oltóanyagot - jelentette ki Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×