eur:
388.88
usd:
360.34
bux:
68082.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megugrott a magyar törlesztéskockázati árazás Londonban

Az év eleje óta nem mért szintre emelkedett a szerdai londoni kereskedésben a magyar államadósság-törlesztési kockázat biztosítási tranzakcióinak árazása. Citybeli elemzők a díjszabás emelkedését azzal hozzák összefüggésbe, hogy a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) egy évi moratóriumot kér az önkormányzati hitelek tőketörlesztésére.

Az egyik vezető londoni piaci adatszolgáltató csoport, a CMA DataVision szakelemzőinek kimutatása szerint a magyar szuverén kötvények nem teljesítővé válásának kockázatára köthető piaci biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) díja a szerdai londoni kereskedésben 335 bázispont környékén járt az előző esti, 320,6 bázispontos zárás után.

A CMA elemzői az MTI-nek Londonban elmondták, hogy a magyar szuverén CDS-díjszabások legutóbb januárban mozogtak a szerdaihoz hasonló szinten.

A jelenlegi magyar CDS-árazás azt jelenti, hogy a magyar államadósság-törlesztési leállás kockázatára kínált biztosítási tranzakciók éves díja középárfolyamon most hozzávetőleg 335 ezer euró minden tízmillió euró magyar államadósság után az irányadó ötéves futamidőre, csaknem 15 ezer euróval drágább, mint egy nappal korábban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×