eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: MÁV

Újabb elővárosi vonalakon dübörögnek az emeletes vonatcsodák

Február 1-jétől újabb KISS motorvonatok szállítanak utasokat az agglomerációban.

A 40 darabos flottából már 30 darabot vett át a vasúttársaság, így egyre nagyobb arányban utazhatunk az emeletes motorvonatokkal az elővárosi forgalomban. Az új szerelvények forgalomba állásával munkanapokon a Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Cegléd–Szolnok, a Budapest–Újszász–Szolnok, a Budapest–Esztergom, valamint a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon utazhatunk emeletes motorvonatokkal. Hétvégente pedig Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza között közlekedő gyorsvonatokban is megfordulnak a KISS motorvonatok – tájékoztatott az állami vasúttársaság.

Február 1-jétől – az eddigieken felül – a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon már a Nyugati pályaudvarról 7:03-kor, 11:03-kor és 14:33-kor, valamint a Ceglédről 5:18-kor, 8:48-kor és 12:48-kor induló, illetve a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon a Keleti pályaudvarról 6:15-kor, 11:15-kor és 16:15-kor, továbbá a Szolnokról 3:58-kor, 9:01-kor és 14:01-kor induló vonatokon is utazhatnak utasaink az emeletes motorvonattal. A folyamatosan érkező járművek egyre nagyobb szeletet foglalnak el az elővárosi közlekedésben, jelentősen javítva az utazás színvonalát és minőségét. További járművek érkezésével a Budapest–Esztergom vonalon is több járaton találkozhatunk majd KISS motorvonattal a közeljövőben.

A MÁV hozzáteszi: tervezetten idén nyáron ismét találkozhatnak az utasok a Balaton mentén is az emeletes vonatokkal. A modern szerelvények érkezésével az elővárosi forgalomból elkerülő járművek másutt szintén régebbi járműveket váltanak ki, így ezeken a vonalakon is egyre magasabb színvonalon szolgálják ki utasokat – olvasható.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×