eur:
392.34
usd:
367.11
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltségéért induló Manfred Weber, az EPP európai parlamenti frakcióvezetője felszólal az EPP kétnapos kongresszusának második napi tanácskozásán Helsinkiben 2018. november 8-án. A kongresszuson várhatóan megválasztják a pártcsalád csúcsjelöltjét a 2019-es európai parlamenti választásokra.
Nyitókép: MTI/AP/Markku Ulander

Manfred Weber az Európai Néppárt csúcsjelöltje

A Fidesz európai Pártcsaládja, az Európai Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber lesz az EPP csúcsjelöltje a jövő évi európai parlamenti választásokon. Így szavazott helsinki kongresszusán az Európai Néppárt. Cikkünk frissül.

Manfred Weber lesz az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje a 2019-es európai parlamenti választáson. A bajor kereszténydemokrata politikus nagy többséggel nyerte meg a szavazást a néppárt helsinki kongresszusán, amelyen összesen 621 voksot adtak le, két érvénytelen volt köztük. Manfred Weber 492 szavazatot kapott, vagyis a voksok több mint kétharmadát söpörte be.

Weber kihívója Alexander Stubb finn politikus volt, aki korábban, például a magyar jogállamiság helyzetét elemző Sargentini-jelentés kapcsán nyíltan beszélt a Fidesz kizárásáról a Néppártból.

A szavazás elött mondott beszédében Orbán Viktor egyértelművétette, hogy a Fidesz Manfred Weber mögé sorakozik fel, és őt támogatta a pártszövetség legtöbb pártjának vezetője, köztük Angela Merkel német kancellár is. A csúcsjelölt (Spitzenkandidät) lehet jövőre a Néppárt jelöltje az Európai Bizottság elnöki tisztségére. A mostani szavazás azért egyenes út ahhoz, hogy Manfred Weber legyen Jean-Claude Juncker utóda, mert az EPP-nek van a legnagyobb esélye arra, hogy a legtöbb szavazatot érje el a jövő évi választáson, és így ő jelölhessen a bizottsági elnöki posztra.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×