INFORÁDIÓ 
2018. november 15. csütörtök
Albert, Lipót

epp

manfred weber

európai néppárt

Manfred Weber az Európai Néppárt csúcsjelöltje

Manfred Weber az Európai Néppárt csúcsjelöltje

Infostart

A Fidesz európai Pártcsaládja, az Európai Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber lesz az EPP csúcsjelöltje a jövő évi európai parlamenti választásokon. Így szavazott helsinki kongresszusán az Európai Néppárt. Cikkünk frissül.

Manfred Weber lesz az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje a 2019-es európai parlamenti választáson. A bajor kereszténydemokrata politikus nagy többséggel nyerte meg a szavazást a néppárt helsinki kongresszusán, amelyen összesen 621 voksot adtak le, két érvénytelen volt köztük. Manfred Weber 492 szavazatot kapott, vagyis a voksok több mint kétharmadát söpörte be.

Weber kihívója Alexander Stubb finn politikus volt, aki korábban, például a magyar jogállamiság helyzetét elemző Sargentini-jelentés kapcsán nyíltan beszélt a Fidesz kizárásáról a Néppártból.

A szavazás elött mondott beszédében Orbán Viktor egyértelművétette, hogy a Fidesz Manfred Weber mögé sorakozik fel, és őt támogatta a pártszövetség legtöbb pártjának vezetője, köztük Angela Merkel német kancellár is. A csúcsjelölt (Spitzenkandidät) lehet jövőre a Néppárt jelöltje az Európai Bizottság elnöki tisztségére. A mostani szavazás azért egyenes út ahhoz, hogy Manfred Weber legyen Jean-Claude Juncker utóda, mert az EPP-nek van a legnagyobb esélye arra, hogy a legtöbb szavazatot érje el a jövő évi választáson, és így ő jelölhessen a bizottsági elnöki posztra.

Nyitókép: MTI/AP/Markku Ulander
A címlapról ajánljuk

Kilőtt a magyar GDP

Varga Mihály kiemelte: az elmúlt tíz évben nem volt ennél nagyobb mértékű a gazdaság növekedése....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH