INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

manfred weber

2021.12.08. 18:55

Az EP-belharc fokozódik, már Macron is beleszólt

Ultimátumot intézett Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakcióvezetője a második legnagyobb pártcsoportot kitevő szocialisták és demokratát frakcióhoz, amiben a középpártok jövőbeni együttműködést veszélyeztető lépésként értékelte, ha az utóbbi januárban nem adja át a házelnöki posztot a Néppártnak.
2021.11.17. 19:09

Folyik a helyezkedés az EP-elnöki székért, történelmet is írhat az EU

Ha minden tervek szerint alakul, jövőre házelnököt vált az Európai Parlament. Ám azzal, hogy a két és fél éve kitárgyalt utódlási forgatókönyvet szeptemberben felrúgta Manfred Weber, a néppárti EP-frakció elnöke, egy sor más lehetőség is megnyílt, beleértve azt is, hogy nem lesz semmilyen változás.
2021.10.17. 19:56

Eljött az Európai Néppárt alkonya?

A szociáldemokraták vezette új német kormány várható megalakulása szakértők szerint nem csak a német belpolitikát szabja át alaposan, hanem újabb súlyos csapás lesz az Európa Néppárt számára is, amely ezután egyetlen nagy EU-ország vezetését sem mondhatja magáénak, holott volt idő, amikor valamennyiben néppárti volt a kormány feje.
2021.09.10. 07:47

Megkavarta az EP-elnöki utódlást Manfred Weber bejelentése

Eláll az EP-elnöki tisztség megszerzésétől a néppárti frakció elnöke, ehelyett az európai néppártok szervezetének az elnöke szeretne lenni, megőrizve az európai parlamenti frakcióvezetést is. Mindez új kombinációkat vetett fel a majdani EP-elnökséget illetően.
2021.07.11. 19:04

Manfred Weber már óvatos, de újabb uniós posztra pályázna

Mind több feltételezés szerint Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakciójának elnöke lehet a középpártok konzervatív felének a jelöltje a házelnöki tisztségre. A jelenlegi EP-elnök, David Sassoli mandátuma az év végén jár le.
2021.03.04. 08:40

Szijjártó Péter: Manfred Weber szégyellje magát!

"Hány munkaórát töltött oltóanyagok beszerzésével vagy bármi mással, ami az európai emberek életének, egészségének, munkahelyének megvédéséhez szükséges" - teszi fel a kérdést a külügyér friss Facebook-üzenetében.
2020.12.27. 13:21

Manfred Weber szerint Orbán Viktor politikája a téves út

Orbán Viktor politikája a téves út címmel közölt írást a Welt am Sonntag című konzervatív német vasárnapi lap Manfer Webertől, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP) frakcióvezetőjétől a magyar miniszterelnökkel a lap előző, egy héttel ezelőtti számában közölt interjúval kapcsolatban.
2020.12.21. 12:07

Manfred Weber a brexitről: biztos nem fogadja el az alkut az EP az idén

Ha meg is születik a kereskedelmi megállapodás az Európai Unióból idén kilépett Egyesült Királysággal, az Európai Parlament nem fogja tudni még az idén jóváhagyni – írta Manfred Weber, az Európai Néppárt uniós parlamenti frakcióvezetője Twitter-üzenetében.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018