eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Látogatók az egri várban az emlékhelyek napján, 2020. augusztus 29-én. A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) által ötödik éve életre hívott emléknapot, amelyet hagyományosan május második szombatján szokták megtartani, idén a koronavírus-járvány miatt augusztus 29-ére, a mohácsi csata évfordulójára helyezték át. A háttérben a felújítás alatt álló bazilika látható.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Beomlott az egri várfal egy része - képek

Mirkóczki Ádám polgármester azt is tudni véli, mi okozta a bajt.

Rendkívüli bejelentést tett Eger polgármestere a Facebookon: szerda reggel 9 óra előtt egy 20 méter körüli hosszúságú szakaszon leomlott az Egri Vár Szép-bástyájának támfala.

A közlés alapján személyi sérülés nem történt, de a helyszín környezetét azonnal lezárták, a kárfelmérés folyamatban van, statikusok, kivitelezők, tervezők és más szakemberek érkeztek ki.

Mirkóczki Ádám közlése szerint a város legnagyobb történelmi értékének mielőbbi helyreállítását ígéri, és azt, hogy a további károktól megmentik.

Az omlást valószínűleg a fagyás és a sok csapadék okozta.

❗️ Rendkívüli ❗️ Ma délelőtt 9 óra előtt, kb. 20 méteres szakaszon leomlott az Egri Várban a Szép-bástya támfala....

Közzétette: Mirkóczki Ádám2021. február 17., szerda
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×