eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk
Résztvevők a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Vas utcai épülete közelében az SZFE és a Parlament között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án. Élőlánccal tiltakoztak az SZFE modellváltása, autonómiájának elveszítése ellen az intézmény hallgatói és szimpatizánsok ezen a napon Budapest belvárosában. Az élőlánc tagjai kézről kézre adták azt a chartát, amelyet délelőtt az egyetem szenátusa írt. A Charta Universitasban rögzítették azokat az alapelveket, amelyek mentén el tudnák képzelni az együttműködést az Innovációs és Technológiai Minisztériummal.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

SZFE: senki nem veszítette el a félévét

A Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási osztálya rögzítette a tanulmányi nyilvántartó rendszerbe (Neptun) a 2020. november 6. előtti érdemjegyeket – tudatta az intézmény csütörtökön.

Mint a közleményben kiemelik, a sajtóban korábban megjelent hírekkel ellentétben az egyetemen senki nem veszítette el az előző félévi eredményét.

Az egyetem vezetése december 12-én az SZFE honlapján közzétett tájékoztatója szerint módosította a tanév rendjét és már akkor is közölték, hogy nem érvénytelen a félév az intézményben.

A vezetés akkori közlése szerint február 1-től 19-ig pótolható az első félévben felvett órák november 27. és december 12. közé eső része, valamint az elmaradt vizsgákat is le lehet tenni.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×