eur:
394.2
usd:
365.02
bux:
65570.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Cristiano Ronaldo a portugál labdarúgó-válogatott edzésén a budapesti Illovszky Rudolf Stadionban 2021. június 12-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő portugál válogatott Magyarország ellen lép pályára június 15-én Budapesten.
Nyitókép: MTI/EPA-LUSA/Hugo Delgado

Cristiano Ronaldo: bárcsak mindenhol telt ház lenne

A címvédő portugál labdarúgó-válogatott klasszisa egy esetben elfogadná a magyarok elleni vereséget is.

Egy nappal a magyarok elleni Európa-bajnoki mérkőzés előtt sajtótájékoztatót tartott a portugál válogatott. A címvédő együttes csapatkapitánya és legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo is válaszolt a kérdésekre.

Az ötszörös aranylabdás elmondta, elöl szeret játszani, de az mindegy, hogy melyik pozícióban számítanak rá, ott, ami a legjobb a csapatnak.

„Az a lényeg, hogy győzzünk, és győzelemhez segítsem a játékommal al a csapatot”

– tette hozzá.

Ronaldo ötödik Európa-bajnokságán játszhat, amivel rekordot állíthat fel. Azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy ez egy jó rekord, de ennél fontosabb, hogy a portugál csapat megvédje a címét.

„A csapat jó, remekül dolgoztunk az edzőtáborban. Készen állunk a rajtra. Remélem, hogy jól tudunk kezdeni. Fontos, hogy győzelemmel kezdjük az Eb-t. A közönség a magyarok oldalán lesz, de készen fogunk állni” – fejtette ki.

Arról is beszélt, hogy örülne neki, ha minden helyszínen telt ház lehetne, ahogy a Puskás Arénában, de a járvány miatt ez nem mindenhol lehetséges.

Másik kérdés is vonatkozott a koronavírusra, főleg azok után, hogy pozitív PCR-tesztje után Joao Cancelo nem játszhat a tornán, helyette Diogo Dalot került be a keretbe. Ronaldo szomorúnak nevezte a helyzetet, és sajnálna, hogy Cancelo kiesett, de

nem beszélnek erről, mert már belefáradtak a járvány körüli helyzetbe.

A lényeg, hogy a válogatott a játékra fókuszáljon, és semmi se rendítse meg.

A magyar válogatottat szervezett és erős ellenfélnek nevezte. Kiemelte: ha kikapnak kedden Budapesten, de utána megnyerik az Eb-t, akkor azt aláírja.

Ronaldo úgy érzi, nagy lehetőség rejlik a mostani portugál együttesben, amelyben fiatal tehetségek is vannak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×