eur:
385.26
usd:
354.71
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Dárdai Palkó duplájával simán nyert a Hertha BSC

A Hertha BSC többek között Dárdai Palkó duplájával négygólos győzelmet aratott a vendég Hansa Rostock felett a német labdarúgó-bajnokság másodosztályának 29. fordulójában.

A korábban a Fehérvárban is futballozó középpályás az első félidőben fejjel, a másodikban lábbal volt eredményes, csapata első és harmadik találatát szerezte.

Dárdai Pál vezetőedző a duplázó fiát a 72. percben, míg a magyar válogatottban már szintén bemutatkozott középső védőt, Dárdai Márton a 79. percben cserélte le.

A négy kör óta veretlen fővárosiak sikerükkel feljöttek a hatodik helyre és öt pontra megközelítették a harmadik, osztályozós helyen álló Düsseldorfot, amely azonban eggyel kevesebb találkozót játszott.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×