eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 8. csütörtök Medárd
Luxury Table setting for party, Christmas, holidays and weddings.
Nyitókép: Boris_Kuznets/Getty Images

Két újabb Michelin-csillagos étterme lett Magyarországnak

A Michelin Közép-Európában elsőként Magyarországon jelentette be, mely éttermek kapták meg idén a legnagyobb gasztronómiai elismerésnek számító Michelin-csillagokat és tányér minősítéseket.

Soha ennyi csillagos étteremmel nem rendelkezett még Magyarország, az eddigi 5 után, most 7 Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhetünk. "Ez nemcsak hatalmas megtiszteltetés, hanem óriási eredmény is, hiszen a vendéglátás volt a járvány okozta nehézségek egyik leginkább sújtott területe" - írta a Magyar Turisztikai Ügynökség.

  • A két új Michelin-csillagos étterem: essência, Salt
  • Megtartotta a Michelin-csillagot: Costes Downtown, Borkonyha Winekitchen, Costes, Stand, Babel (az Onyx átalakítás alatt áll)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

SALT Budapest (@salt_budapest) által megosztott bejegyzés

Emelkedett a Michelin-tányéros éttermek száma is, az új kalauzban újabb 6 étteremmel együtt összesen 18 étter viselheti ezt az elismerést.

  • Michelin-tányéros éttermek: Hoppá! Bistro, Felix, Stand25 Bisztró, Spago by Wolfgang Puck, Rumour, Pasztell, Csalogány 26, Arany Kaviár, Baltazár, Alabárdos, Zona, St. Andrea, Mák, Tigris, Textúra, Nobu Budapest, Laurel Budapest, Fricska

A Michelin-tányért (Plate) elnyert éttermeket ugyanazon öt kritérium alapján választják ki, és úgy határozzák meg őket, mint akik „egyszerűen jó ételeket szolgálnak fel”. Sok étterem először Tányér minősítéssel kerül be a Michelin-kalauzba, majd az azt követő években előrelépve fokozatosan juthat el a csillag megszerzéséig.

A MICHELIN Guide Budapest 2021 idén kizárólag online jelent meg, és az alábbi linken olvasható: https://guide.michelin.com/hu/en/selection/hungary/restaurants

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 7. 07:25
×
×
×
×