eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Csokigyárat alapított a diszlexiás tinédzser

Nagy-Britanniában egyik falujában egy 15 éves fiúra bízták a helyi szupermarketek a karácsonyi nyalánkságok elkészítését. A tinédzser - aki diszlexiában szenved -, hogy eleget tegyen a megrendeléseknek, beindította saját csokoládégyártó üzemét.

Beindította saját csokoládékészítő üzemét az a 15 éves fiú, aki megnyerte a helyi szupermarketek pályázatát, így ő lehet az új beszállító.

A fiút 11 éves korában eltanácsolták az iskolából, amikor diszlexiát és diszfáziát állapítottak meg nála, azaz olyan betegségeket, amelyek jelentősen rontják az olvasási és hangképzési képességeit.

A fiú ekkor elkezdett csokoládét készíteni, házilag. A mostani szerződés értelmében azonban ki kell bővítenie az üzemét. Louis Barnett alkalmazottakat is felvesz, közöttük édesanyját és édesapját is.

Újságírói kérdésre elárulta: mindig is foglalkoztatta, hogy az élelmiszerek vajon miből készülnek. Már négyéves korában is segített az édesanyjának az otthoni sütés-főzésben.

Nagyon büszke az elért eredményre, de mint mondta, mostantól hatalmas felelősség nehezedik a vállára, hiszen ő fogja két helyi szupermarket karácsonyi édességkínálatát is előállítani. Félti a családját is, hiszen édesapja az állását is otthagyta, hogy segíthessen a fiának.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×