eur:
395.64
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) hivatalában, a Karmelita kolostorban fogadja Kondor Péter evangélikus püspököt (j) és Font Sándort, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelőjét (szemben, j2) 2020. március 10-én. Az előtérben háttal Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, szemben Balog Zoltán református lelkész, miniszterelnöki biztos (b2).
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor gratulált korábbi miniszterének új tisztségéhez

A miniszerelnök azt üzente Balog Zoltánnak, hogy az elmúlt évtizedekben szerzett széles körű tapasztalata nagy segítségére lesz a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnökeként.

Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló levelet küldött Balog Zoltánnak abból az alkalomból, hogy a Dunamelléki Egyházkerület püspökét megválasztották a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnökévé – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

"Ma, amikor a világ azt várja el az egyháztól, hogy olyan eszméket kereszteljen meg, amelyeknek eszük ágában sincs megtérni, különösen nagy szükség van arra, hogy a reformáció magyar szellemi örökösei a Szentírás tanításainak megfelelően erőt, hitvalló bátorságot és összefogást mutassanak" – írta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kifejezte meggyőződését, hogy Balog Zoltánnak az elmúlt évtizedekben szerzett széles körű tapasztalatai nagy segítségére lesznek "e nemes harcban", és elnöki szolgálatának köszönhetően a magyar reformátusok közössége is még egységesebbé és erősebbé válhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×