eur:
392.82
usd:
366.17
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz az Európai Unió tagállamai és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozóján, amit a koronavírus-járvány miatt ezúttal videókonferencia keretében tartanak meg 2020. május 6-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor részvételével megkezdődött az EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó

A koronavírus-járvány miatt ezúttal videokonferencia keretében tartják meg.

Orbán Viktor miniszterelnök részvételével megkezdődött az Európai Unió tagállamai és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozója. A megbeszélésen szóba kerül az európai integrációs perspektíva megerősítése a térség államai számára, az aktuális biztonsági kihívások, így a migráció témája, valamint az Európai Bizottság gazdaságfejlesztési terve is. Kiemelt fontosságú lesz a koronavírus-járvány elleni védekezés ügye – közölte Havasi Bertalan

A miniszterelnök sajtófőnöke emlékeztetett: Magyarország korábban már küldött védőfelszerelést Szerbiába, Bosznia-Hercegovinába, Albániába, Észak-Macedóniába és hamarosan újabb magyar szállítmány indul Montenegróba is. Hozzátette: a magyar miniszterelnök korábban többször is határozottan kiállt a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozása mellett, ami egyaránt érdeke az érintett államoknak és magának az EU-nak is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×