eur:
392.72
usd:
366.07
bux:
66746.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Betlehem Dávid a rajt előtt a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén a vizes világbajnokságon a budakalászi Lupa-tónál 2022. június 29-én.
Nyitókép: Betlehem Dávid a rajt előtt a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén a vizes világbajnokságon a budakalászi Lupa-tónál 2022. június 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Nyíltvízi úszó vk - Betlehem Dávid bronzérmes Kanadában

Betlehem Dávid megszerezte első érmét nagy nemzetközi versenyen felnőtt pályafutása során, miután harmadik lett a Lac-Méganticban tartott nyíltvízi úszó világkupaversenyen.

A viadalt mindössze hat nappal a római Európa-bajnokságot követően rendezték meg, a 18 éves Betlehem és honfitársa, az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf az első három körben felváltva vezetett, azonban a verseny ezúttal is a hajrában dőlt el.

Ekkor érkezett meg a magyarokra a 10 kilométeren a kontinensviadalon is győztes olasz Domenico Acerenza, aki végül lesprintelte a többieket, valamint az ausztrál, a júliusban a magyar elittel Veszprémben készült Nicholas Sloman is bekerült a magyarok elé. Az első három helyezett között mindössze 1.17 másodperc volt a különbség.

Betlehem a magyar szövetségnek elmondta, nem esett jól a 21 fokos vízben úsznia, ezért nem is merte megkockáztatni azt a szökést, mint Ostiában az Eb-n: "Előre mentem azért, aztán cserélgettük a vezetést Rasóval. A harmadik körben Acerenza nem jött ki inni, akkor ment be elénk, plusz egy kanadai is, azzal kellett egy kicsit bunyózni, míg végre sikerült leszakítani. Ekkorra már eléggé átfáztam, kicsit zsibbadtak is a karjaim, de azért Rasó mögül indulva próbáltam egyet hajrázni. Hát, sokkal jobban sikerült, mint gondoltam volna, hirtelen fel is értem a többiekre, legközelebb előbb kell indítanom, mert még így elgémberedve is elég gyorsnak éreztem magam,"

Negyedik helyével Rasovszky átvette a vezetést a vk összetett pontversenyében, így ő is elégedett lehet: "Rögtön előre is álltam, mert úgy éreztem, diktálnom kell a tempót, hogy a végére jó legyek - hárman gyorsabbnak bizonyultak aztán, de nem bánkódom. Fő, hogy végre megvan a +Gyerek+ első egyéni dobogója a felnőtt mezőnyben, én meg átvettem az összetettben a vezetést. Kicsit kár, hogy megint nem tudtunk mindketten érmesek lenni, erre már várunk egy ideje, de talán nincs messze az idő, amikor végre összejön."

A világkupa október első hétvégéjén Puerto Ricóban folytatódik, majd novemberben Eliatban zárul, ugyanakkor Betlehemnek addig még szeptemberben a Seychelles-en sorra kerülő junior világbajnokságon lesz jelenése.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×