eur:
394.93
usd:
363.15
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az Albert Flórián születésének 80. évfordulóján megnyílt interaktív kiállítás a Groupama Arénában 2021. szeptember 24-én. Az FTC és a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdás futballistája, a tíz évvel ezelőtt, október 31-én elhunyt Albert Flórián szeptember 15-én ünnepelte volna 80. születésnapját.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kiállítás nyílt Albert Flórián emlékére

Albert Flórián születésének 80. évfordulóján az Albert Alapítvány és a Ferencvárosi Torna Club szervezésében interaktív elemekkel bővített kiállítás nyílt a Groupama Arénában.

Az FTC és a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdás futballistája, a tíz évvel ezelőtt, október 31-én elhunyt Albert Flórián szeptember 15-én ünnepelte volna 80. születésnapját. A színvonalas és látványos kiállítás ünnepélyes pénteki megnyitóján megjelent a legendás játékos fia, ifjabb Albert Flórián, valamint unokája, Albert Flórián Patrik. Ott voltak továbbá a ferencvárosi klub vezetői, valamint számos kiválósága a rég-, illetve a közelmúltból, míg az első csapat jelenlegi vezetőedzőjének, Peter Stögernek a vezetésével a szakmai stáb és a felnőtt keret néhány tagja, valamint Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya is.

Albert Magdolna, a labdarúgó lánya az Albert Alapítvány és a család nevében kifejtette: a kiállítás az Albert 80 nevet viseli ugyan, de igazából csak életének hetven évéről szólhat, hiszen már tíz éve búcsút kellett venni tőle. Hozzátette: a kiállítás alapjául szolgáló tárgyakat közel tíz éve már bemutatták Szegeden, majd azt követően további 28 helyen, s nemcsak Magyarországon, hanem a határokon túl is.

"Két és fél éve arra gondoltunk, hogy a kornak megfelelően modernizáljuk a kiállítást, látványos elemekkel bővítjük, de csak egyszer, két évvel ezelőtt Békéscsabán volt lehetőségünk bemutatni, mert közbeszólt a koronavírus-járvány. És hiába volt több meghívásunk, nem volt lehetőségünk azokat elfogadni, máshová elmenni. Azóta viszont még többek lettünk, a modern kornak megfelelően, a fiatalok által még inkább befogadható állomásokkal bővült a kiállításunk" - mondta.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke kiemelte:

a kiállítás példaként szolgáljon mindenki számára, miként lehet úgy leélni egy életet a futballban, hogy abban bármi lehetséges, ha a tehetség kellő szorgalommal, alázattal és kitartással párosul.

Az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás- és Sportalapítvány, valamint az FTC fontos feladatának tartja, hogy méltóképpen ápolják a klub és a magyar futball legendás alakjának emlékét és szellemiségét. A nagyszabású kiállítással pedig - amelyet a stadion negyedik emeletén, közel 300 négyzetméteren alakítottak ki, és a Fradi-múzeum belépőjével lehet megtekinteni - tisztelegni akarnak a magyar labdarúgás "Császárának" emléke és életútja előtt.

A tárlaton a különleges sporttörténeti ereklyéknek, sportfelszereléseknek, számos személyes tárgynak, így egyebek mellett az Aranylabdának köszönhetően megelevenedik Albert Flórián kivételes sportpályafutása mellett az a szellemiség is, amelyet élete során a sportpályán, valamint azon túl képviselt.

Budapest, 2021. szeptember 24.
Albert Flórián utolsó NB I-es cipője a születésének 80. évfordulóján megnyílt interaktív kiállításon a Groupama Arénában 2021. szeptember 24-én. Az FTC és a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdás futballistája, a tíz évvel ezelőtt, október 31-én elhunyt Albert Flórián szeptember 15-én ünnepelte volna 80. születésnapját.
MTI/Mohai Balázs
Albert Flórián utolsó NB I-es cipője a születésének 80. évfordulóján megnyílt interaktív kiállításon a Groupama Arénában 2021. szeptember 24-én. Az FTC és a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdás futballistája, a tíz évvel ezelőtt, október 31-én elhunyt Albert Flórián szeptember 15-én ünnepelte volna 80. születésnapját. MTI/Mohai Balázs

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×