eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az Albert Flórián születésének 80. évfordulóján megnyílt interaktív kiállítás a Groupama Arénában 2021. szeptember 24-én. Az FTC és a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdás futballistája, a tíz évvel ezelőtt, október 31-én elhunyt Albert Flórián szeptember 15-én ünnepelte volna 80. születésnapját.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kiállítás nyílt Albert Flórián emlékére

Albert Flórián születésének 80. évfordulóján az Albert Alapítvány és a Ferencvárosi Torna Club szervezésében interaktív elemekkel bővített kiállítás nyílt a Groupama Arénában.

Az FTC és a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdás futballistája, a tíz évvel ezelőtt, október 31-én elhunyt Albert Flórián szeptember 15-én ünnepelte volna 80. születésnapját. A színvonalas és látványos kiállítás ünnepélyes pénteki megnyitóján megjelent a legendás játékos fia, ifjabb Albert Flórián, valamint unokája, Albert Flórián Patrik. Ott voltak továbbá a ferencvárosi klub vezetői, valamint számos kiválósága a rég-, illetve a közelmúltból, míg az első csapat jelenlegi vezetőedzőjének, Peter Stögernek a vezetésével a szakmai stáb és a felnőtt keret néhány tagja, valamint Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya is.

Albert Magdolna, a labdarúgó lánya az Albert Alapítvány és a család nevében kifejtette: a kiállítás az Albert 80 nevet viseli ugyan, de igazából csak életének hetven évéről szólhat, hiszen már tíz éve búcsút kellett venni tőle. Hozzátette: a kiállítás alapjául szolgáló tárgyakat közel tíz éve már bemutatták Szegeden, majd azt követően további 28 helyen, s nemcsak Magyarországon, hanem a határokon túl is.

"Két és fél éve arra gondoltunk, hogy a kornak megfelelően modernizáljuk a kiállítást, látványos elemekkel bővítjük, de csak egyszer, két évvel ezelőtt Békéscsabán volt lehetőségünk bemutatni, mert közbeszólt a koronavírus-járvány. És hiába volt több meghívásunk, nem volt lehetőségünk azokat elfogadni, máshová elmenni. Azóta viszont még többek lettünk, a modern kornak megfelelően, a fiatalok által még inkább befogadható állomásokkal bővült a kiállításunk" - mondta.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke kiemelte:

a kiállítás példaként szolgáljon mindenki számára, miként lehet úgy leélni egy életet a futballban, hogy abban bármi lehetséges, ha a tehetség kellő szorgalommal, alázattal és kitartással párosul.

Az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás- és Sportalapítvány, valamint az FTC fontos feladatának tartja, hogy méltóképpen ápolják a klub és a magyar futball legendás alakjának emlékét és szellemiségét. A nagyszabású kiállítással pedig - amelyet a stadion negyedik emeletén, közel 300 négyzetméteren alakítottak ki, és a Fradi-múzeum belépőjével lehet megtekinteni - tisztelegni akarnak a magyar labdarúgás "Császárának" emléke és életútja előtt.

A tárlaton a különleges sporttörténeti ereklyéknek, sportfelszereléseknek, számos személyes tárgynak, így egyebek mellett az Aranylabdának köszönhetően megelevenedik Albert Flórián kivételes sportpályafutása mellett az a szellemiség is, amelyet élete során a sportpályán, valamint azon túl képviselt.

Budapest, 2021. szeptember 24.
Albert Flórián utolsó NB I-es cipője a születésének 80. évfordulóján megnyílt interaktív kiállításon a Groupama Arénában 2021. szeptember 24-én. Az FTC és a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdás futballistája, a tíz évvel ezelőtt, október 31-én elhunyt Albert Flórián szeptember 15-én ünnepelte volna 80. születésnapját.
MTI/Mohai Balázs
Albert Flórián utolsó NB I-es cipője a születésének 80. évfordulóján megnyílt interaktív kiállításon a Groupama Arénában 2021. szeptember 24-én. Az FTC és a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdás futballistája, a tíz évvel ezelőtt, október 31-én elhunyt Albert Flórián szeptember 15-én ünnepelte volna 80. születésnapját. MTI/Mohai Balázs

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×