eur:
394.31
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kapás Boglárka és Virth Balázs
Nyitókép: forrás: Facebook

Az olimpián robbanthat igazán nagyot Kapás Boglárka – az edzője szerint is

A Budapesten három Eb-érmet is szerző világbajnok úszónőnek Tokióig bátrabb kezdést kell begyakorolnia 200 pillangón – mondta Virth Balázs az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

A budapesti úszó Európa-bajnokságon mutatottnál is jobb teljesítményre lehet képes Kapás Boglárka a tokiói olimpián – jelezte az InfoRádiónak a világbajnok versenyző mestere.

"Nagyon jónak értékeljük a teljesítményét, az országos bajnokság után edzésből érkeztünk az Európa-bajnokságra. Az volt a mérce, hogy az Eb-n munkából jőve meg tudja-e úszni azt az időt 200 pillangón, amit az ob-n. Sikerült is" – ecsetelte Virth Balázs, aki szerint azért is lesz képes tanítványa Tokióban még jobban teljesíteni, mert még erősebb lesz a mezőny, mint Budapesten volt, ahol is mindhárom futamában toronymagasan első lett. Amin viszont még csiszolni kell Tokióig, az a "bátrabb kezdés" az edző szerint.

Arra a kérdésre, hogy önmagában motiváló tényező-e egy úszónak, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is ott van a medencében, azt mondta: mindenképpen.

"Katinka is jött fel, január óta nagyon összeszedte magát,

a magyar bajnokságon már megszokott volt, hogy sokkal előrébb tart, mint januárban, aztán az Európa-bajnokságig és a mai napig is folyamatosan versenyez."

Virth Balázs értékelte még az Eb-n szerzett másik két Kapás-érmet is.

"A 4x200 méteres gyorsváltó ezüstérme bravúros volt. Beszéltünk Sós Csaba szövetségi kapitánnyal a verseny előtt, hogy itt bármi, akár érem is lehet a vége, és a kapitányi döntés, hogy utolsóként menjen Kapás Boglárka, nagyon jó döntés volt, mert

Bogi tényleg képes extrákat hozzátenni a teljesítményéhez, ha éles versenyszituáció van:

még Federica Pellegrinit is képes volt maga mögött tartani" – utalt arra, hogy a versenyszámban a 200 gyors korábbi olimpiai, világ- és Európa-bajnokával is felvette a versenyt.

A 400 méteres gyorsúszás pedig Kapás Boglárka régi versenyszáma, amelynek idei Eb-döntős napján viszont "kijött" a már korábban is jelentkező autoimmun betegsége, és így is sikerült a bronz.

"Nagyon nehéz nap volt – emlékezett vissza Virth Balázs. – Eddig nagy versenyen még nem találkozott ezzel a helyzettel, de ezúttal nagyon jól kezelte. Akár sokkal jobb időeredmény is kijöhetett volna, ha az nincs. De a mérleg nagyon pozitív."

Kapás Boglárka nemzetközi versenyen már nem indul az év fő eseménye előtt.

A teljes interjú az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hangzott el, és ide kattintva meghallgatható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×