eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Úszó-eb: kettős magyar győzelemmel indult az este

Kapás Boglárka győzött egy testhosszal Hosszú Katinka előtt női 200 pillangón.

Kettős magyar győzelem született a budapesti úszó Európa-bajnokság csütörtök esti programjának első versenyszámában a Duna Arénában.

A szám címvédője és világbajnoka, Kapás Boglárka nagy különbséggel utasította maga mögé a mezőnyt 200 pillangón. Hosszú Katinka csapott célba a második helyen.

Kapás 50 méternél harmadikként, a táv felénél másodikként, 150-nél pedig már elsőként fordult, és végül nagy fölénnyel, 2:06.50 perces egyéni csúccsal végzett az élen, korábbi legjobbján 28 századmásodpercet faragva.

"Titkon reméltem egy egyéni csúcsot, ez sikerült, úgyhogy nagyon boldog vagyok – értékelte úszását az M4 Sportnak. – Az első százon nem mertem nagyon elbízni magam, a harmadikon viszont, ahogy távolodtam a többiektől, éreztem, hogy ez már meglesz, úgy gondoltam, ezt már nem fogom hagyni."

Hozzátette, azt gyakorolja, hogy mindenre tudjon reagálni, ugyanakkor megjegyezte, hogy Európán kívül vannak többen, akik jó időre képesek, ezért az olimpia érdekesebb lesz.

A háromszoros olimpiai bajnok, 200 pillangón háromszoros vb-bronzérmes Hosszú a fordulóknál nem volt dobogós pozícióban, de remekül hajrázott, és 2:08.14-gyel lett második.

"Kicsit gyorsabban kellett volna kezdenem, az valószínűleg jobb taktika lett volna. Mentem Bogival az elején, tudtam, hogy a második százon ő nagyon erősen fog úszni, nekem általában nem ez a taktikám, most kipróbáltam ezt. Kicsit csalódott vagyok, mert nem érzem, hogy mindent sikerült volna kiúsznom magamból" – nyilatkozott Hosszú Katinka.

A bronzérmet az orosz Szvetlana Csimrova harcolta ki.

Női 200 m pillangó

1. Kapás Boglárka 2:06.50 perc

2. Hosszú Katinka 2:08.14

3. Szvetlana Csimrova (Oroszország) 2:08.55

A magyarok kilenc éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyílt vízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória a második helyen végzett, míg szerdán 200 méter pillangón Milák Kristóf győzött, Kenderesi Tamás pedig harmadik lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×