eur:
389.67
usd:
364.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A későbbi győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és Milák Kristóf is az ISL Draftban

Egy hét van vissza a Nemzetközi Úszóliga draft regisztrációjának határidejéig, és a világ legjobb úszói egyre-másra jelentkeznek, hogy részesei legyenek a liga új kiválasztási rendszerének, valamint a harmadik szezonnak.

Az ISL első szezonjának legeredményesebb úszói közül Hosszú Katinka, Sarah Sjöström, Cate Campbell, Florent Mandaudou és Chad le Clos a legutóbbi olimpiai bajnokok, akik a regisztrációjukkal kifejtették indulási szándékukat a liga legújabb szezonjában.

Szintén a regisztráltak között van a tavalyi szezon három legeredményesebb úszója, Caeleb Dressel, Lilly King és Beryl Gastaldello; a múlt heti Európa-bajnokságon kétszer is világcsúcsot úszó Kliment Kolesnikov; a legelső ISL döntőben világrekordot javító japán Daiya Seto; valamint az Iron csapat mellúszó kiválósága Emre Sakci.

A legjobb magyar úszók nagy része is csatlakozott már a fent említett nevekhez. Hosszú Katinka mellett szintén regisztrált Kapás Boglárka, Burián Katalin, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Milák Kristóf, Verrasztó Dávid és Telegdy Ádám is – olvasható a Nemzetközi Úszlóliga és a Team Iron közös sajtóközleményében.

Hosszú Katinka, a liga egyik nagykövete, valamint az Iron csapat tulajdonosa és csapatkapitánya mindenkit a regisztrációra biztat, hiszen az úszóknak csak így van esélyük részt venni a sportág első profi ligájának harmadik szezonjában:

„Eddig már közel 800 olyan profi úszó regisztrált a ISL Draftra a világ minden részéről, aki a liga által megszabott szintidőkkel is rendelkezik. A csapatom (Iron) legjobb úszói mellett, örömmel látom, hogy magyar úszók is szép számmal jelentkeztek. A múlt heti Európa-bajnokságon érmes és döntős versenyzőink szinte mindannyian ott lesznek a kiválasztható úszók között.

Mivel

a 10 csapat összesen 360 versenyzőnek tud helyet biztosítani,

nagy harc lesz a csapatokba kerülésekért, ami tovább növeli majd a versenyek színvonalát. Ez a hatalmas érdeklődés is azt mutatja, hogy a sportág megérett arra, hogy továbbmenjen a profizmus felé vezető úton, amin még 2019-ben indultunk el az első szériával” – fogalmazott Hosszú Katinka.

Az ISL alapító Konstantin Grigorishin is üdvözli az eddig regisztrált úszókat, de emlékeztet, már csak egy hét áll rendelkezésre azoknak, akik még nem tették meg, de szeretnének a ligában úszni: „Nagy örömömre szolgál, hogy az előző két szezon sztár úszóinak nagy része már jelentkezett a draftra, de szeretném hangsúlyozni, hogy akik a május 31-i határidőig nem végzik el a regisztrációt, nem fognak tudni indulni az ISL harmadik szezonjában.”

A draftot várhatóan a június 28-i héten rendezik meg.

Az ISL-é az első olyan draft a professzionális sportok közül, ahol férfiak és nők együtt és egyenlő eséllyel pályáznak arra, hogy kiválasztásra kerüljenek a ligában való indulásra. A csapatoknak 15 versenyzőt van lehetőségük megtartani a második szezonbeli úszóikból; egy további úszó megtartásáról a szurkolók szavazhatnak; további 11 úszó pedig a draftból kerül kiválasztásra. Ezek után a csapatmenedzsereknek 30 napjuk van arra, hogy a draftba regisztrált, de nem kiválasztott úszókból, egyéni megállapodások keretében feltöltsék a csapataikat maximum 36 főig.

A teljes ISL Draft szabályzat itt található.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×