eur:
392.52
usd:
365.91
bux:
66754.7
2024. április 25. csütörtök Márk

Ne aggódjon, lesz elég eper - lapszemle

Hamarosan eldőlhet Kovács Béla sorsa – írja a Magyar Idők. A Magyar Nemzet szerint nőtt a magántanulók száma.

A Magyar Idők arról ír, május végén dönthet az Európai Parlament Kovács Béla jobbikos képviselő mentelmi jogáról. Ha kiadják a politikust, nemcsak kémkedés, hanem költségvetési csalás miatt is nyomozhatnak ellene. Kovács februárban orvosi igazolással kimentette magát a szakbizottság előtt, és a márciusban esedékes meghallgatásra sem ment el – a jogi bizottság nem ad több lehetőséget a személyes meghallgatásra, és – a lap szerint – egyhangúlag támogatja a mentelmi jog felfüggesztését.

A Világgazdaság cikke szerint a víz- és csatornaszolgáltatók közművezeték utáni adófizetési kötelezettsége sávosan, progresszíven nőne 2018. január 1-jétől egy törvénymódosítási javaslat alapján. A szolgáltatók adójának mértéke attól függne, hogy hálózatukra vetítve hány fogyasztót látnak el. Így lenne, aki a jelenlegi adó 35 százalékát, de olyan is, ki a négy és félszeresét fizetné.

A Magyar Nemzet arról ír, míg 2015-ben 6835 magántanulót tartottak nyilván, számuk egy év alatt bő tíz százalékkal, majdnem 700-zal emelkedett, így 2016-ban már több mint 7500 gyermek tanult ebben a státusban. A legtöbb magántanuló Budapesten volt, számuk 1025.

A Magyar Idők cikke szerint a fagyok ellenére lesz elég eper. Bár az elmúlt napokban már megjelent a magyar eper a piacokon, szélesebb kínálatból a jövő héttől válogathatnak a vásárlók. Az árak minden eddiginél nagyobb skálán mozognak, az olasz-spanyol gyümölcsért 700-800, míg a jobb minőségű magyarért akár 2500 forintot is elkérhetnek a kereskedők.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy ismét emelkedett a tartósan betöltetlen fogorvosi körzetek száma. Míg március elején 234, legalább fél éve üresen álló körzet volt, ez a szám tegnap már 251-re emelkedett. Ráadásul a többmilliós támogatás sem tűnik elég motiválónak.

A Nemzeti Sport egész oldalas interjút közöl Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszóval. Megnyert már mindent, sokak példaképe, ám ahhoz még mindig nem tudott hozzászokni, hogy minden mozdulatát figyelik az emberek – ennek kezeléséről, az őt érő támadásokról, valamint motivációiról is beszélt a lapnak.

A Magyar Idők cikke szerint jelentős összeg, mintegy 520 milliárd forint maradt tavaly a magyarországi vállalkozásoknál a munkahelyvédelmi akcióterv keretében. A járulékcsökkentési támogatásokat ma már közel 900 ezer munkavállaló után veszik igénybe a cégek.

A Világgazdaságnak Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója arról beszélt, azon dolgoznak, hogy a magyar vállalatok még versenyképesebbé váljanak a külpiacokon, Magyarország törekvése, hogy innovációs központtá váljon, ezért 2018-tól minden vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít.

A Portfolio arról ír, hogy új sztár jelent meg a piacon: nagyobbat ment, mint a Tesla vagy a Bitcoin. Egy kevésbé ismert átmenetifém, a kobalt tartja most lázban az árupiaci befektetőket: év eleje óta 68%-ot emelkedett az árfolyama, ezzel a két említett cégnél és az Apple-nél is jobban teljesített.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×