INFORÁDIÓ
2022. szeptember 28. szerda
Vencel

fifa

india

felfüggesztés

Zurich, Switzerland - 3 June, 2015: flags at the entrance of the FIFA headquarter. FIFA (International Federation of Association Football) is the international governing body of association football (soccer), futsal and beach soccer. FIFA is responsible for the organisation of footballs major international tournaments.

Felfüggesztette a FIFA az indiai szövetséget

Infostart / MTI

Októberben utánpótlás-világbajnokságnak ad(na) otthont India.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette az indiai szövetség (AIFF) tagságát harmadik fél indokolatlan befolyása miatt.

A FIFA közölte, hogy súlyosan megsértette az alapszabályát az indiai ifjúsági és sportminisztérium, mivel felállított egy bizottságot, amely átvette az AIFF végrehajtó bizottságának hatáskörét.

A felfüggesztés azonnal hatályba lépett, és veszélyezteti az október 11–30. közötti időszakra tervezett U17-es női világbajnokság megrendezését Indiában, de a FIFA "folyamatosan konstruktív kapcsolatban áll az indiai ifjúsági és sportminisztériummal, és reméli, hogy pozitív kimenetele lesz az ügynek".

A FIFA hangsúlyozta, a felfüggesztést feloldja, amint az AIFF vezetősége visszakapja a szervezet irányítását és a napi ügyek intézését.

Az indiai legfelsőbb bírósága májusban feloszlatta az AIFF-et, háromtagú bizottságot nevezett ki a szövetség alapszabályának módosítására és az új tisztségviselők választásának megszervezésére.

Nyitókép: Denis Linine/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018