eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Zurich, Switzerland - 3 June, 2015: flags at the entrance of the FIFA headquarter. FIFA (International Federation of Association Football) is the international governing body of association football (soccer), futsal and beach soccer. FIFA is responsible for the organisation of footballs major international tournaments.
Nyitókép: Denis Linine/Getty Images

Felfüggesztette a FIFA az indiai szövetséget

Októberben utánpótlás-világbajnokságnak ad(na) otthont India.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette az indiai szövetség (AIFF) tagságát harmadik fél indokolatlan befolyása miatt.

A FIFA közölte, hogy súlyosan megsértette az alapszabályát az indiai ifjúsági és sportminisztérium, mivel felállított egy bizottságot, amely átvette az AIFF végrehajtó bizottságának hatáskörét.

A felfüggesztés azonnal hatályba lépett, és veszélyezteti az október 11–30. közötti időszakra tervezett U17-es női világbajnokság megrendezését Indiában, de a FIFA "folyamatosan konstruktív kapcsolatban áll az indiai ifjúsági és sportminisztériummal, és reméli, hogy pozitív kimenetele lesz az ügynek".

A FIFA hangsúlyozta, a felfüggesztést feloldja, amint az AIFF vezetősége visszakapja a szervezet irányítását és a napi ügyek intézését.

Az indiai legfelsőbb bírósága májusban feloszlatta az AIFF-et, háromtagú bizottságot nevezett ki a szövetség alapszabályának módosítására és az új tisztségviselők választásának megszervezésére.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×