eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Brooklyn egyik kórháza mellett felállított ideiglenes halottasházba szállítják a koronavírus-járványban elhunyt emberek holttestét 2020. április 21-én. New York a koronavírus-járvány gócpontja az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Egyre gyorsabban terjed a koronavírus brit változata az Egyesült Államokban

Már közel hárommillió amerikai gyereknél azonosították a Covid-19 megbetegedést. Közben Iowa kormányzója egyeztetés nélkül enyhít.

Gyorsan terjed az Egyesült Államokban a koronavírusnak az a változata, amely először Anglia délkeleti részén bukkant fel – adta hírül a Hszinhua kínai hírügynökség a CNN amerikai hírcsatornára hivatkozva.

A variáns még viszonylag ritka az országban, vasárnapig csak 690 fertőzésben azonosították, de két és fél hetente megduplázódik az általa fertőzöttek száma, akárcsak a világ más államaiban. Jelenleg

már 33 tagállamban van jelen, és 35-45 százalékkal gyorsabban terjed, mint az Egyesült Államokban korábban felbukkant koronavírus-változatok.

Egyre több gyermek fertőződik meg a koronavírussal az Egyesült Államokban, számuk a járvány kezdete óta már több mint 2,93 millió – ismertette a Hszinhua kínai hírügynökség az Amerikai Gyermekgyógyász Akadémia és a Gyermekkórházak Szövetségének adatait.

A ragály ráadásul 10 százalékkal gyorsabban terjed a gyermekek körében. A január 21. és február 4. közötti két hét alatt csaknem 260 ezer új fertőzést jegyeztek fel.

Az Egyesült Államok koronavírusos esetei 12,9 százalékának érintettje volt gyermek.

"Jelenleg úgy tűnik, hogy a koronavírus ritkán betegít meg súlyosan gyermekeket – áll az Amerikai Gyermekgyógyász Akadémia jelentésében –, de égető szükség van adatgyűjtésre arról, hogy milyenek a fertőzés hosszú távú hatásai a gyermekekre úgy fizikálisan, mint mentálisan és érzelmileg."

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×