eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Minden idők legerősebb katonai szövetsége

Minden idők legerősebb katonai szövetségének nevezte az Egyesült Államok és Oroszország együttműködését a második világháború idején az amerikai elnök.

Barack Obama az orosz televíziónak adott interjúban azt mondta: a május 9-ei Győzelem napja idézi fel azt, hogy a két ország hadserege - bár óriási áldozatokkal -, de le tudta győzni a fasizmust.

Az amerikai elnök a korábbi tervekkel ellentétben nem vesz részt a II. világháború európai befejezésének 65. évfordulója alkalmából rendezett, holnapi moszkvai ünnepségeken. Oroszországban Barack Obama ugyanakkor szólt arról is, hogy a hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló START-III. szerződést várhatóan még az idén ratifikálja az amerikai kongresszus.

Az amerikai elnök hangsúlyozta: a terrorizmus Oroszország és az Egyesült Államok közös ellensége, ezért ezen a téren is együtt kell működnie a két országnak.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×