eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Megkezdődött a liberálisok bonyolult belső egyeztetése

Megkezdődött szombaton a brit Liberális Demokraták hosszadalmasnak és bonyolultnak ígérkező belső egyeztetési folyamata arról, hogy a párt részt vegyen-e a következő brit kormány megalakításában a "döntetlennel" végződött brit parlamenti választások után.

A harmadik legnagyobb parlamenti pártnak az 1997 óta kormányzó, ám most a második helyre szorult Munkáspárt, és a legnagyobb, de abszolút többség nélküli frakciót adó konzervatívok egyaránt tárgyalási javaslatot tettek.

Nick Clegg, a Liberális Demokraták vezetője a belső egyeztetés szombati kezdete előtt, újságíróknak nyilatkozva érzékeltette, hogy a párt egyik ajánlat mellett sem kötelezte el magát, mondván: a stabil kormányzás érdekében a liberálisok készek a tárgyalásokra "más pártokkal".

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×