eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A vulkáni hamu újra megzavarja az európai légi forgalmat

Nagy kitérőre kényszerülnek az Atlanti-óceán fölött Európa és Amerika között közlekedő repülőgépek az izlandi vulkán hamufelhője miatt.

Több ország légügyi hatóságának közleménye szerint a hamufelhő mintegy 2 ezer kilométer átmérőjű, holnapra Grönland déli részétől az Ibériai-félsziget északnyugati csücskéig fog érni.

A légi járatoknak vagy az Északi sark felé, vagy Spanyolország felé kell kerülniük, ez pedig 1-2 órás késéssel és jóval nagyobb üzemanyag-fogyasztással jár.

A biztonsági intézkedés több mint 500 járatot érint. Európában egyelőre csak a Dániához tartozó Feröer-szigeteken korlátozták a légiforgalmat a vulkán miatt.

Az izlandi vulkán április 14-én tört ki, majd a hamufelhő csaknem egy hétre megbénította az európai légi forgalmat.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×