INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

semjén zsolt

meghallgatás

egyház

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart a Magyar Állandó Értekezlet végén a fővárosi Várkert Bazárban 2019. november 15-én.

Semjén Zsolt: sajátos modell állt fel egyház és állam között

Infostart

A nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettesnek is jelenése volt a miniszterjelölti meghallgatások alkalmával.

Semjén Zsolt nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettesnek a miniszterjelölti meghallgatások során az Igazságügyi bizottság előtt volt jelenése csütörtök kora délután.

A Telex.hu tudósítása szerint elmondta, a magyar egyházpolitikai modell elválik az ortodox világban tapasztalható államegyházi modelltől és a franciáknál látható szeparatista modelltől; Magyarországon egy sajátos, együttműködő modell érvényesül szerinte, amelyben az állam nem avatkozik egyházügyi kérdésekbe, az egyház nem gyakorol közhatalmi funkciókat, de az állam és az egyház elválasztása nem jelentheti az egyház és a társadalom szétválasztását.

Kijelentette, az egyház ugyanolyan közfeladat ellátásáért ugyanannyi forrást kap, mint az azonos feladatot ellátó állami vagy önkormányzati intézmény, ez az oktatásra is igaz - ezzel kapcsolatban kapott a bizottsági ülésen egy DK-s észrevételt, amely szerint működési költségre csaknem négyszer annyi pénzt fordíthat diákonként egy egyházi intézmény, mint egy állami.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018