eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart a Magyar Állandó Értekezlet végén a fővárosi Várkert Bazárban 2019. november 15-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Semjén Zsolt: sajátos modell állt fel egyház és állam között

A nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettesnek is jelenése volt a miniszterjelölti meghallgatások alkalmával.

Semjén Zsolt nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettesnek a miniszterjelölti meghallgatások során az Igazságügyi bizottság előtt volt jelenése csütörtök kora délután.

A Telex.hu tudósítása szerint elmondta, a magyar egyházpolitikai modell elválik az ortodox világban tapasztalható államegyházi modelltől és a franciáknál látható szeparatista modelltől; Magyarországon egy sajátos, együttműködő modell érvényesül szerinte, amelyben az állam nem avatkozik egyházügyi kérdésekbe, az egyház nem gyakorol közhatalmi funkciókat, de az állam és az egyház elválasztása nem jelentheti az egyház és a társadalom szétválasztását.

Kijelentette, az egyház ugyanolyan közfeladat ellátásáért ugyanannyi forrást kap, mint az azonos feladatot ellátó állami vagy önkormányzati intézmény, ez az oktatásra is igaz - ezzel kapcsolatban kapott a bizottsági ülésen egy DK-s észrevételt, amely szerint működési költségre csaknem négyszer annyi pénzt fordíthat diákonként egy egyházi intézmény, mint egy állami.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×