eur:
394.06
usd:
365.26
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Csöbör Katalinnal, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatón Miskolc avasi lakótelepén 2022. február 11-én. Gulyás Gergely bejelentette, hogy lecserélik a szemétlerakókat Miskolc avasi városrészében. A kormány által 200 millió forinttal támogatott fejlesztés eredményeként lehetővé válik a szemét szelektív gyűjtése és tisztább lesz a környék.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Fürjes Balázs miniszterhelyettes lesz Gulyás Gergely mellett

A Miniszterelnökséget továbbra is vezető miniszternek Orbán Balázst kellett pótolnia, aki a Karmelitában folytatja.

A menekültek ellátásáról, a Modern városok programról és a Magyar falu programról is beszélt a parlament Igazságügyi bizottsága előtt miniszterjelöltként Gulyás Gergely, aki folytathatja munkáját a Miniszterelnökség élén.

Bejelentette, az Orbán Viktor politikai igazgatójaként tovább dolgozó Orbán Balázs miniszterhelyettest követően

Fürjes Balázs lesz a miniszterhelyettese,

parlamenti államtitkári feladatkörrel felruházva. Ismert, Fürjes Balázs eddig Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár volt.

A közigazgatási államtitkárságnál nem tervez változást, továbbra is Janó Márk Ádám államtitkár fogja ezt a feladatot ellátni. Elmondta azt is, hogy a Budai vári beruházások a Miniszterelnökségnél maradnak, ezért a területért továbbra is Fodor Gergely kormánybiztos felel majd. György István marad a területi közigazgatásért felelős államtitkár, és Gulyás Gergely továbbra is számít civil ügyekben Szalay-Bobroviczky Vince helyettes államtitkár munkájára.

A jövőben is Gyopáros Alpár felügyeli majd a Modern Városok Programot és a Magyar Falu Programot. Úgy értékelt: a Modern Városok Program az elmúlt hét évben maximálisan bebizonyította létjogosultságát, 800 kilométer gyorsforgalmi és autópálya út épült, és azt remélik, hogy 2025-ig mind a 23 megyei jogú város bekapcsolása megtörténik a hazai gyorsforgalmi úthálózatba. A Magyar Falu Program és falusi csok legnagyobb eredményének pedig azt nevezte, hogy 1200 kistelepülésen indult meg újra a népesség növekedése.

Gulyás Gergely meghallgatásán azt is elmondta,

hajlandó a kormány kiváltani az orosz kőolajat is, ha

az nem jár a családok terheinek emelkedésével, azonban ehhez nem Magyarország területén kell fejlesztéseket véghez vinni, hanem más országokban.

A helyreállítási alap uniós forrásai kapcsán kérdésre válaszolva kifejtette: az Európai Bizottság megsérti a rá vonatkozó jogszabályokat, hogy három tagállammal, köztük Magyarországgal még húzza a megállapodást.

Az Ukrajnából érkező menekültek révén mintegy 100 ezerrel lehetünk ma többen az ország területén, mint amennyien a háború kitörése előtt voltunk. Menedékeskénti kérelmet közel 22 ezren nyújtottak be, és 117 ezer ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást állítottak ki.

Az önkormányzatokra vonatkozó kérdéseket a miniszter elhárította, jelezve, hogy a sajtóhírekkel ellentétben a terület továbbra is a Belügyminisztériumhoz tartozik.

A bizottság a miniszter kinevezését 8 igen szavazattal, 3 nem ellenében támogatta.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×