INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

gulyás gergely

fürjes balázs

parlament

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Csöbör Katalinnal, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatón Miskolc avasi lakótelepén 2022. február 11-én. Gulyás Gergely bejelentette, hogy lecserélik a szemétlerakókat Miskolc avasi városrészében. A kormány által 200 millió forinttal támogatott fejlesztés eredményeként lehetővé válik a szemét szelektív gyűjtése és tisztább lesz a környék.

Fürjes Balázs miniszterhelyettes lesz Gulyás Gergely mellett

Infostart

A Miniszterelnökséget továbbra is vezető miniszternek Orbán Balázst kellett pótolnia, aki a Karmelitában folytatja.

A menekültek ellátásáról, a Modern városok programról és a Magyar falu programról is beszélt a parlament Igazságügyi bizottsága előtt miniszterjelöltként Gulyás Gergely, aki folytathatja munkáját a Miniszterelnökség élén.

Bejelentette, az Orbán Viktor politikai igazgatójaként tovább dolgozó Orbán Balázs miniszterhelyettest követően

Fürjes Balázs lesz a miniszterhelyettese,

parlamenti államtitkári feladatkörrel felruházva. Ismert, Fürjes Balázs eddig Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár volt.

A közigazgatási államtitkárságnál nem tervez változást, továbbra is Janó Márk Ádám államtitkár fogja ezt a feladatot ellátni. Elmondta azt is, hogy a Budai vári beruházások a Miniszterelnökségnél maradnak, ezért a területért továbbra is Fodor Gergely kormánybiztos felel majd. György István marad a területi közigazgatásért felelős államtitkár, és Gulyás Gergely továbbra is számít civil ügyekben Szalay-Bobroviczky Vince helyettes államtitkár munkájára.

A jövőben is Gyopáros Alpár felügyeli majd a Modern Városok Programot és a Magyar Falu Programot. Úgy értékelt: a Modern Városok Program az elmúlt hét évben maximálisan bebizonyította létjogosultságát, 800 kilométer gyorsforgalmi és autópálya út épült, és azt remélik, hogy 2025-ig mind a 23 megyei jogú város bekapcsolása megtörténik a hazai gyorsforgalmi úthálózatba. A Magyar Falu Program és falusi csok legnagyobb eredményének pedig azt nevezte, hogy 1200 kistelepülésen indult meg újra a népesség növekedése.

Gulyás Gergely meghallgatásán azt is elmondta,

hajlandó a kormány kiváltani az orosz kőolajat is, ha

az nem jár a családok terheinek emelkedésével, azonban ehhez nem Magyarország területén kell fejlesztéseket véghez vinni, hanem más országokban.

A helyreállítási alap uniós forrásai kapcsán kérdésre válaszolva kifejtette: az Európai Bizottság megsérti a rá vonatkozó jogszabályokat, hogy három tagállammal, köztük Magyarországgal még húzza a megállapodást.

Az Ukrajnából érkező menekültek révén mintegy 100 ezerrel lehetünk ma többen az ország területén, mint amennyien a háború kitörése előtt voltunk. Menedékeskénti kérelmet közel 22 ezren nyújtottak be, és 117 ezer ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást állítottak ki.

Az önkormányzatokra vonatkozó kérdéseket a miniszter elhárította, jelezve, hogy a sajtóhírekkel ellentétben a terület továbbra is a Belügyminisztériumhoz tartozik.

A bizottság a miniszter kinevezését 8 igen szavazattal, 3 nem ellenében támogatta.

Nyitókép: MTI/Vajda János
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018