eur:
394.25
usd:
365
bux:
65619.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Palkovics László technológiai és ipari miniszterjelölt (szemben, k) meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 19-én. Mellette az államtitkárjelöltek, Koncz Zsófia, a Fidesz parlamenti képviselője (b2), Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója (b), Steiner Attila, a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár (j2) és Kutnyánszky Zsolt közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkár (j).
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Palkovics László államtitkára lesz Vitézy Dávid

Koncz Zsófiából pedig miniszterhelyettes lesz a technológiai és ipari tárcánál - derült ki a miniszterjelölt Gazdasági bizottsági meghallgatásán csütörtök délelőtt.

Palkovics László technológiai és ipari miniszterjelölt a Gazdasági bizottságban kezdte meghallgatásai sorát csütörtökön.

Bejelentette, a miniszterhelyettesi, parlamenti államtitkári pozíciót Koncz Zsófiának szánja - ő Borsodból szerzett egyéni parlamenti mandátumot a Fidesz színeiben -,

a közlekedéspolitikáért pedig Vitézy Dávid felelhet államtitkári rangban

- ő a BKK alapító-vezérigazgatójaként került a Budapesti Fejlesztési Központ élére, onnan érkezik.

Steiner Attila az energetikáért és a klímaügyekért, Kutnyánszky Zsolt az iparpolitikáért, foglalkoztatásért, digitalizációért, Raisz Anikó a környezetvédelemért felel államtitkárként, a közigazgatási államtitkár pedig Gazsó Balázs lesz.

Palkovics László meghallgatásán a magyar ipar hatékonyságának javítását ígérte, mert, mint mondta, a hozzáadott érték emelése nélkül nincs versenyképesség. Magyarország nem pusztán összeszerelő üzem, a belföldi termelésben a high-tech termékek aránya éppúgy 70 százalék, mint Németországban vagy Dániában. Dinamikusan fejlődik az innovációs háttér is, a kutatásokra és fejlesztésekre költött összeg 300 milliárd forintról 800 milliárd forintra nőtt 2010 óta, költségvetési aránya csupán a GDP gyors emelkedése miatt marad el kevéssel az akkor kitűzött célértéktől - sorolta.

A világjárvány fontos tanulságának nevezte, hogy az egészségipari kapacitás is jelentősen növekedjen - utalt ezzel a Debrecenben épülő vakcinagyárra. Az utóbbi hónapok legfontosabb tanulságaként azt említette, hogy a kormány helyesen ismerte fel a hadiipar jelentőségét még jóval az orosz-ukrán háború kitörése előtt.

Két közvetlen feladatról is beszélt, a Tungsram-dolgozók "kimentéséről" és az Ukrajnából érkező, dolgozni akaró emberek elhelyezkedéséről.

Célul tűzte ki továbbá, hogy az ország minden pontjáról 30 perc alatt elérhető legyen a gyorsforgalmi úthálózat, a személyszállításban pedig a vasút lesz a fókuszban a következő években.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×