eur:
395.37
usd:
372.09
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

A Semmelweis Egyetem már elkülönítetten kezeli a H1N1-gyel fertőzötteket

A Semmelweis Egyetem rektora szerint mindenhol elkülönítetten, erre kijelölt intenzív terápiás központokban kellene kezelni az új vírussal fertőzött betegeket. Tulassay Tivadar elmondta, hogy a Kútvölgyi Klinikán már van ilyen részleg.

A rektor szerint várhatóan két-három héten belül tetőzik az újinfluenza-járvány, amely akár január közepéig is elhúzódhat. Az egyetem emiatt elhalasztotta azokat a tervezhető műtéteket, amelyek nem akkut életveszélyt hárítanak el.

Emellett elkülönítette azokat a pandémiás vírus által fertőzött betegeket, akik intenzív terápiára szorulnak. A Kútvölgyi Klinikai Tömb intenzív terápiás osztálya 12 ággyal működik, de ha az új influenzások száma legalább három, akkor más panaszokkal érkező betegeket nem fogadhat a részleg.

Az egyetem I-es számú gyermekklinikáján is elkülönítik a H1N1-gyel fertőzötteket, de ahogy Tulassay Tivadar rámutatott, a fővárosban a Heim Pál Gyermekkórház fogadja a járványos megbetegedésben szenvedő kicsiket.

A gyermekorvos úgy véli: a járvány vélhetően karácsonykor tetőzik majd, ezért elképzelhető, hogy a szabadságon lévő ápolókat, orvosokat kell vissza hívnia a munkába, ami feszültségeket kelthet a közalkalmazotti bértábla legalsó szintjének megfelelően fizetettek körében.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×