INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

A Semmelweis Egyetem már elkülönítetten kezeli a H1N1-gyel fertőzötteket

Infostart / InfoRádió
A Semmelweis Egyetem rektora szerint mindenhol elkülönítetten, erre kijelölt intenzív terápiás központokban kellene kezelni az új vírussal fertőzött betegeket. Tulassay Tivadar elmondta, hogy a Kútvölgyi Klinikán már van ilyen részleg.

A rektor szerint várhatóan két-három héten belül tetőzik az újinfluenza-járvány, amely akár január közepéig is elhúzódhat. Az egyetem emiatt elhalasztotta azokat a tervezhető műtéteket, amelyek nem akkut életveszélyt hárítanak el.

Emellett elkülönítette azokat a pandémiás vírus által fertőzött betegeket, akik intenzív terápiára szorulnak. A Kútvölgyi Klinikai Tömb intenzív terápiás osztálya 12 ággyal működik, de ha az új influenzások száma legalább három, akkor más panaszokkal érkező betegeket nem fogadhat a részleg.

Az egyetem I-es számú gyermekklinikáján is elkülönítik a H1N1-gyel fertőzötteket, de ahogy Tulassay Tivadar rámutatott, a fővárosban a Heim Pál Gyermekkórház fogadja a járványos megbetegedésben szenvedő kicsiket.

A gyermekorvos úgy véli: a járvány vélhetően karácsonykor tetőzik majd, ezért elképzelhető, hogy a szabadságon lévő ápolókat, orvosokat kell vissza hívnia a munkába, ami feszültségeket kelthet a közalkalmazotti bértábla legalsó szintjének megfelelően fizetettek körében.

Hanganyag: Gál Ildikó


A címlapról ajánljuk