eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Maxar Technologies által közreadott műholdfelvételen munkagépekkel és vontatóhajókkal próbálják kiszabadítani a keresztbe fordult és beszorult Ever Given nevű konténerszállítót a Szuezi-csatornában 2021. március 28-án. A világ egyik legnagyobb teherhajója öt napja blokkolja a forgalmat, a baleset miatt felfüggesztették a hajóforgalmat a Szuezi-csatornában.
Nyitókép: MTI/EPA/Maxar Technologies

A görög hajósok a Szuezi-válság nagy nyertesei, el is mondjuk, miért

A görög hajózási ágazat az Ever Given-fiaskó egyik nagy nyertese.

Hogyan mosolyog rá valakire a szerencse – a szerencsétlenségben – amikor napi 30 ezer euró vesztesége van? Az Al-Dzsazíra erre Jorgosz Gurmomihalisz görög vállalkozó, a Phoenix Shipping és Trading hajózási cég vezérigazgatójának esetét hozza fel példaként.

Néhány órával azelőtt, hogy a világ egyik legnagyobb konténerhajója, az Ever Given a múlt héten eltorlaszolta a tengeri kereskedelem egyik artériáját, a Szuezi-csatornát, Jorgosz úgy érezte, előnyös üzletet kötött.

Úgynevezett time-charter, azaz időbérleti ügyletet hozott tető alá. Ennek lényege, hogy a tulajdonos meghatározott időre bérbe adja a járművét.

A görög cég alkuja 500 millió dollárt hozott volna a konyhára, ám végül kútba esett, amikor eldugult a Szuezi-csatorna.

„A mi hajónk is ott ment volna át. Sajnáltuk, hogy nem jött össze az üzlet, mert jó árat alkudtunk ki” – mesélte a vezérigazgató.

Szuezi-csatorna, 2021. március 29.
A  Szuezi-csatorna Hatóság által közreadott képen vontatóhajók kísérik a panamai zászló alatt közlekedő, japán tulajdonban lévő Ever Given nevű konténerhajót a Szuezi-csatornán 2021. március 29-én. A 400 méter hosszú teherhajó március 23-án az erős szél hatására állt keresztbe csatorna egy szűk szakaszán, és blokkolta a hajóforgalmat.
MTI/AP/Szuezi-csatorna Hatóság
A Szuezi-csatorna Hatóság által közreadott képen vontatóhajók kísérik a panamai zászló alatt közlekedő, japán tulajdonban lévő Ever Given nevű konténerhajót a Szuezi-csatornán 2021. március 29-én. A 400 méter hosszú teherhajó március 23-án az erős szél hatására állt keresztbe csatorna egy szűk szakaszán, és blokkolta a hajóforgalmat. MTI/AP/Szuezi-csatorna Hatóság

A veszteség ellenére Jorgosz a miniválság nyertesei közé sorolja magát. Azért, mert más ilyen szerződései is vannak és a nemzetközi szállítási láncokban előállt fennakadások általában a szállítási díjak és így a hajótulajdonosok profitjának emelkedését hozzák.

A bérlők költségei viszont tetemesen megnövekednek.

A hajók tömege alapján a görög hajótulajdonosok kezében van az óceánjáró teherflotta 20 százaléka és az uniós hajózási flotta több mint fele

– derül ki egy ENSZ dokumentumból. És most komoly bevételre számíthatnak.

Az időbérleti szerződések alapján a tulajdonosnak napidíjat fizetnek és így a késlekedésből származó kockázatot a bérlők vállalják magukra. A másik szerződésfajta, amely a meghatározott útra szól – függetlenül attól, meddig tart – a tulajdonosok számára rizikósabb.

„Nem gondolom, hogy most túl sok tulajdonosnak lennének gondjai. A legtöbb szerződés manapság időbérleti. Tehát ha egy hajó elakad a Szuezi-csatornában, akkor a bérlő az elvesztett időt is köteles kifizetni a tulajdonosnak” – mondta Ziad Nakleh, a TEO Shipping Corporation nevű, általában vasércet és más nyersanyagot szállító görög cég vezérigazgatója.

Annak ellenére, hogy hétfőn egy kétségeesett és hősies mentőakció nyomán a Szuezi-csatornában kiszabadították a keresztbeállt Ever Givent, még heteken át késésekre lehet számítani a nemzetközi tengeri fuvarozásban.

Ennek nyomán olyan extra költségek jelentkezhetnek, mint az 1967-es arab-izraeli háború idején, amikor Afrikát megkerülve tudtak csak célba jutni a teherhajók – jegyezte meg Joannisz Teotokasz, a Pireuszi Egyetem tengerhajózási ügyekkel foglalkozó professzora. Ezt a pénzt pedig jelentős részben a görög hajótulajdonosok teszik majd zsebre.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×