INFORÁDIÓ 
2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna

kereskedelem

2020.03.27. 22:19

Ezek azok az üzletek, amelyekbe már nem tud bemenni szombattól

Újabb nagy áruházláncok zárják be üzleteiket országszerte a kijárási korlátozás bejelentése miatt, de maradtak még néhányan, amelyek rövidített nyitvatartással, szigorú biztonsági előírások mellett, fogadják a vásárlókat.
2020.03.27. 08:21

Globális zavarokhoz vezethet, ha az országok is spájzolni kezdenek

Kezdi a globális élelmiszer-ellátási láncokat is elérni a készletezés - most már a kormányok aggódnak, és kezdenek exporttilalmakat hozni. A termékek kivonása a világpiacról globális dráguláshoz, és helyenként élelmiszerhiányhoz vezethet.
2020.03.26. 19:13

Már három nagyobb roham is volt a boltokban

Megszűnt a pánikvásárlás, jelenleg az átlagosnál valamivel magasabb a boltok forgalma – mondta az InfoRádiónak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György szerint ugyan még lehetnek üres polcok és a választék is kisebb, de minden kapható az üzletekben.
2020.03.21. 20:54

Könnyítik a kereskedelmi cégek átállását házhozszállításra

Bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül is folytatható üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzet idején, ha a kereskedő napi fogyasztási cikket vagy éttermi ételt forgalmaz - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.
2020.03.20. 07:43

Ezt kell tudni a boltok nyitvatartásáról

A boltok nyitva tartásával kapcsolatos korlátozások kapcsán országszerte 50 ezer bolt lehet bármikor nyitva, 86 ezer 15 órakor zár, köztük a nagykereskedések is. A blokkk.com összefoglalta, melyik üzletben mikor milyen tevékenység végezhető, illetve mit kell tudniuk a kereskedőknek a webáruház, mozgóbolt működéséről, és az utcai, piaci értékesítésről.
2020.03.18. 13:52

Koronavírus ide vagy oda, a nagy élelmiszercégeknél folyamatos a termelés

Bár a koronavírus-járvány terjedése miatt sokan élelmiszerhiányra számítanak és felhalmozásba kezdtek, az ország legnagyobb élelmiszergazdasági vállalatcsoportjának üzemeiben folyamatos a termelés. Ráadásul a kormánynak törvényi kötelezettsége biztosítani a meghatározó hazai élelmiszeripari vállalatok működését járványhelyzetben is.
2020.03.16. 20:04

Műszaki cikkekkel folytatódik a vásárlási láz

Az élelmiszerkereskedelem után az otthoni munkához és tanuláshoz szükséges eszközök vásárlásába kezdtek az érintettek - mondta el az InfoRádiónak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára
2020.03.06. 12:34

Lecsengett a roham, megfontoltabbak lettek a magyar vásárlók

Mivel a lakosság már korábban felkészülhetett, nem okozott különösebb sokkhatást a kereskedelemben a koronavírus magyarországi megjelenésének bejelentése – jelezte a Magyar Nemzetnek az Országos Kereskedelmi Szövetség.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018